MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO ANKARA LİSANSSIZ GES ÇALIŞTAYI DÜZENLİYOR (ENERJİ GÜNLÜĞÜ, 20.09.2022)


 
EMO Ankara Şubesinin düzenlediği Lisanssız Güneş Enerji Santralleri Ulusal Çalıştayı, yarın 13.30’da Ankara’da yapılacak.
 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi, Lisanssız Güneş Enerji Santralleri Ulusal Çalıştayı başlıklı bir çalıştay düzenliyor. Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı`nın (EIF) sponsorluğunda, 21 Eylül 2022 Çarşamba günü (yarın) 13.30 ile 17.00 saatleri arasında Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Taşkent Salonu`nda gerçekleşecek olan çalıştay, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından da destekleniyor. Katılım ücretsiz olacak ve isteyen herkes çalıştaya katılabilecek. Çalıştayda EPDK`nın yayımladığı ve Mayıs 2019`dan itibaren geriye dönük olarak uygulanmaya başlayan Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği çeşitli yönleriyle ele alınacak. Çalıştayın ilk bölümünde konuşmacılar farklı açılardan konuyu irdeleyecek; ikinci bölümde ise konuşmacılara soru sorulmasına ve görüş paylaşılmasına imkan verilecek. 

LİSANSSIZ GES MAVZUATI TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINACAK

EMO Ankara Şubesi, çalıştayla ilgili yaptığı duyuruda EMO`nun kamuoyunun objektif ve doğru olarak bilgilendirilmesi hedefiyle Yeşil Mutabakatı destekleyen bir meslek örgütü olarak konuyu masaya yatırmayı ve tüm yönleriyle ve tüm paydaşlarla kapsamlı olarak tartışmayı hedefledikleri bildirildi. Açıklamada şunlar ifade edildi, "Çalıştayın amacı; lisanssız enerji tüketicilerinin (üreticilerinin) karşılaştığı veya karşılaşabileceği olumlu/olumsuz durumları kapsamlı olarak ele almak, enerji üreticileri, dağıtıcıları ve denetleyicileri, politika geliştiriciler, uzmanlar, yatırımcılar, planlayıcılar, akademisyenler ve özellikle de EMO Ankara Şubesi üyelerini bir araya getirerek, dünyanın enerji krizi yaşadığı bir dönemde bu alanda karşılaşılan riskleri daha kapsamlı değerlendirme ve bu konuda yapılan yönetmeliği etraflıca değerlendirerek yapılacak olan yeni çalışmalara ışık tutmak amacıyla kapsamlı fikirler, öneriler, eleştiriler, tavsiyeler ve çözümler üreterek bunları raporlaştırmak ve kamuoyuna açıklamaktır".

DÜZENLEME KOMİTESİ

Çalıştayın düzenleme komitesinde aşağıdaki isimler yer alıyor. Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, EMO Ankara Şubesi YK Başkanı Cevdet Aslan, EMO Ankara Şubesi YK Başkan Yardımcısı Hatice Bilge Alğın, EMO Ankara Şubesi YK Yazman Üyesi   Engin Pekyılmaz, EMO Ankara Şubesi YK Sayman Üyesi Ertuğrul Kadir Işık, EMO Ankara Şubesi YK Üyesi Murat Subaşı, EMO Ankara Şubesi YK Üyesi Tuncay Lamci, EMO Ankara Şubesi YK Üyesi Ayhan Şahin, EMO Ankara Şubesi YK Yedek Üyesi Yeşim Sekizelma EMO Ankara Şubesi YK Yedek Üyesi Kenan Erpir EMO Ankara Şubesi YK Yedek Üyesi Salih Berkan Ateş EMO Ankara Şubesi YK Yedek Üyesi Ali Fuat Bilgin, EMO Ankara Şubesi Teknik Yönetmelikler Komisyonu Üyesi Aykut Açıkgöz, EMO Ankara Şubesi Elektrikli Araçlar Komisyonu Üyesi.

ÇALIŞTAY PROGRAMI Moderatörlüğünü Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ile EMO Ankara Şubesinden Hatice Bilge Alğın`ın üstlendiği organizasyonun programı ise şöyle bildirildi:

Serkan Aktaş, EPDK Grup Başkanı Tuncay Lamci, EMO Ankara Şubesi YK Üyesi Emin Uğur Divitçi, EMO Ankara Şubesi Üyesi – Hukukçu Prof. Dr. Erdal IRMAK, Gazi Üniversitesi Av. Çiğdem Dilek, Güneşder Başkanı – Hukukçu Kutay Kaleli, Günder.



ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE YANGIN GÜVENLİĞİ BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

01.07.2024
 


Çok Okunanlar


DÜĞÜN DEĞİL BAYRAM DEĞİL: NÜKLEERCİLERE YENİ KIYAKLAR

EMO POLATLI İLÇE TEMSİLCİLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

EMO ANKARA ŞUBESİ’NDEN MADEN İŞÇİLERİNE ZİYARET

EMO`DAN ÜNİVERSİTE ADAYLARI İÇİN TERCİH REHBERİ

EMO`DAN YENİ MEZUN GENÇLER İÇİN ÇALIŞTAY (CUMHURİYET, 21.08.2026)

TMMOB TEOMAN ÖZTÜRK SOSYAL TESİSİ`NDE 2026-2027 DÖNEMİ BAŞVURULARI AÇILDI

EMO`DAN NÜKLEER DÜZENLEMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA: `KAMU ZARARI ARTACAK, VERGİ KAYBI OLUŞACAK` (03.08.2026, EVRENSEL.NET)

EMO ANKARA ŞUBESİ’NDEN YENİ DÜZENLEMEYE TEPKİ: `NÜKLEERCİLERE YENİ KIYAKLAR` (03.08.2026, BİRGUN.NET)

“DÜĞÜN DEĞİL BAYRAM DEĞİL: NÜKLEERCİLERE YENİ KIYAKLAR” (04.08.2026, WWW.YAPİ.COM.TR)

EMO MÜHENDİSLİĞİN GELECEĞİNİ MASAYA YATIRACAK KAYNAK: EMO: ADAY MÜHENDİSLİK UYGULAMASI UCUZ EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR (ENERJİGUNLUGU.NET, 22.08.2026)

Okunma Sayısı: 183


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.