MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

MÜHENDİS VE MİMAR MİLLETVEKİLLERİNE AÇIK MEKTUP


BASIN AÇIKLAMASI  - 06.02.2003

 
Sayın Milletvekili Meslektaşımız,

06.02.2003 Perşembe günü ABD'nin Irak'a saldırısıyla ilgili ülkemizin savaşa katılması için hükümet tezkereleri TBMM'de görüşülecektir.

22. Dönem Milletvekili olarak kullanacağınız ret oyuyla, masum insanların, doğal ve kültürel değerlerin yok edilmesi demek olan bu savaşa hayır demenizi bekliyoruz. Şu ana değin Irak'a saldırıyı göze alamamış ve TBMM'den kendi lehlerine çıkacak bir kararı dört gözle bekleyen emperyalist ülkelerin bölgedeki çıkarları için insanlık suçu işlemelerine dur demenizi ve ülkemizi böylesi bir insanlık suçuna ortak etme girişimlerine hayır demenizi bekliyoruz.
 

Savaşa evet anlamına gelecek kabul oyu verenler savaşın bütün sonuçlarından sorumlu olacaklar, %94'ü savaşa karşı olan halkımızın taleplerini hiçe saymış olacaklardır.

Böyle bir saldırı yeni bir insanlık suçudur. Bu saldırıyla, bölgemizdeki halklar arasına yeni gerginlik tohumları ekilecektir. Çocuk, anne-baba, yaşlı, genç demeden binlerce masum insan ölecek, sakat kalacak, acılara boğulacaktır. Ülkemiz bu savaşa dahil edilirse, doğrudan hedef durumuna gelecektir. Zaten kıt olan kaynaklarımız yine heba edilecektir. İşsizlik ve yoksulluk içinde olan halkımızın sorunları daha da ağırlaşacaktır.

Binlerce yıllık geçmişi barındıran bölge coğrafyası, zengin tarihiyle evrensel bir mirası ve binlerce yıllık zengin kültür ve yerleşme tarihine ait bir birikimi de barındırmaktadır. Ülkemizdeki üsleri, limanları kullanması ve ülkemizden geçmesi istenilen Amerikan ve İngiliz askerleri ve silahları işte bu mirası bombalamak üzere harekete geçecektir.

Misyonları insanların daha iyi koşullarda yaşaması için hizmet etmek olan mühendisler ve mimarlar, ABD'nin bölgedeki denetimini sağlamaya dönük hedeflerini gerçekleştirmeyi ve petrol kaynakları üzerinde egemenliklerini pekiştirmeyi hedefleyen bu saldırısına karşıdırlar ve sizden, açık oturumda, açık oylamayla bu teskerelere "ret" oyu kullanmanızı beklemektedirler.

Saygılarımızla,

Kaya GÜVENÇ
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı



EMO YANIMDA PROGRAMI BAŞLIYOR: EMO YÖNDERİM İÇİN KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

23.09.2025
 


Çok Okunanlar


WEBİNAR: ELEKTRİK TESİSLERİNDE TOPRAKLAMA ÖLÇÜMLERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

MİLYONLARCA HANEYİ İLGİLENDİREN KARAR: ELEKTRİK FATURALARI İKİYE KATLANABİLİR! (KAMUBULTENİ.COM, 09.11.2025)

2. RAYLI SİSTEMLER KONGRESİ ESKİŞEHİR`DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

ELECO 2025 ULUSLARARASI ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ KONFERANSI BAŞLIYOR

WEBİNAR: TS EN IEC 60079-14:2024 REVİZYONU İLE PATLAYICI ORTAMLARDA ELEKTRİK TESİSATI TASARIMINDA YENİ YAKLAŞIMLAR

ACI KAYBIMIZ; PROF. DR. TURGUT İKİZ`İ KAYBETTİK

İSTANBUL ÜNİVERSİTELERİNDE BÖLÜM BAŞKANLARI ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

ÜYE BULUŞMALARI VE TEKNİK ETKİNLİKLER SERİSİ SAMSUN`DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İZMİR’DE ÜNİVERSİTELERE EMO YÖNETİM KURULU`NDAN ZİYARET

Okunma Sayısı: 1275


Tüm Basın Açıklamaları

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.