MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 DENİZLİ ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 DENİZLİ   MUĞLA   UŞAK 
 

 
YEKSEM BANNER
 

EMO Denizli Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 13

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

OTOMASYON SEMPOZYUMU 2005 SONUÇ BİLDİRGESİ


Otomasyon Sempozyumu 2005

SONUÇ BİLDİRGESİ

Bir sürecin işleyişinde insan faktörünün yerini alan ve bu sürecin daha hızlı, daha güvenli ve daha doğru bir şekilde işlemesini sağlayarak insan hayatını kolaylaştıran her türlü yazılım ve/veya donanımı içeren otomasyon sistemleri, teknolojinin de sağladığı olanaklarla artık günümüzde hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.

Otomasyon alanında dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de bu ilerlemelere katkı sağlamayı amaçlayan TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası, iki yılda bir düzenlediği Otomasyon sempozyumlarının üçüncüsünü 11-12 Kasım 2005 tarihinde Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirmiştir.

Sekreteryası TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından yürütülen ve Pamukkale Üniversitesi ile birlikte düzenlenen sempozyumda,otomasyon ve kontrol teknolojileri alanlarında çalışan akademisyen,araştırmacı, mühendis, kurum ve kuruluş temsilcileri Denizli'de bir araya gelerek iki gün boyunca çalışmalarını sunmuşlar, karşılıklı fikir alış verişinde bulunmuşlardır.

Bir adet çağrılı bildirinin yanı sıra sempozyumda yeralmak için 4 adedi firmalardan 82 adedi üniversitelerden olmak üzere toplam 86 adet bildiri başvurusu olmuş, bunların 55 tanesi kabul edilmiş ve sözlü olarak sunulmuştur. Ayrıca sempozyum boyunca 8 adet seminer yapılmış, bunların 6 adedi firmalar, 2 adedi yurtdışından gelen akademisyenler tarafından gerçekleştirilmiştir. Sempozyum boyunca üniversiteler, meslek odaları, kamu ve özel sektörden 850'den fazla katılımcı sempozyum ve sergi alanını gezmiş, seminer ve bildirileri takip etmişlerdir. 100er kişilik 3 adet salonun yer aldığı sempozyumda seminerler %100, bildiri sunumları %98‘e ulaşan dolulukla izlenmiştir. Sempozyumun sergi etkinliğine ise otomasyon sektörünün önde gelen 18 adet firması ile 2 adet ulusal gazete, 2 adet banka katılmıştır.

Ayrıca açılan EMO-GENÇ standı özellikle üniversite öğrencilerinin ilgi alanı olmuş, Elektrik Mühendisleri Odası'nı tanıma istemleri ile yayın talepleri dikkat çekici bulunmuştur.

Sempozyumun açılış bölümünde sunulan çağrılı bildiride, otomasyon alanında değerlendirme çerçevesinde, uzmanlaşmış bilginin yeterli olamayacağı, öğrenebilme yeteneğine sahip olunması gerektiği, ancak genelde öğrenmenin deneme-yanılma ile olduğu, bu yöntemde yanılmanın ağır bedellere yol açabildiği bazı alanlarda ise deneme fırsatını bulmanın olanaklı olamadığı vurgulanarak; tam bu noktada akılın, yani akıllı sistemlerin devreye girmesi gerektiği, problemleri akıllı sistemler ile çözmenin otomasyon teknolojisinin gelişmesi açısından önemi belirtilmiştir.

Sempozyum sonucunda etkinliğe ilişkin saptanan konular şunlardır:

•  Sempozyum, ülkemizin çeşitli üniversitelerinden gelen araştırmacılar ile sanayici ve mühendisleri, sektör temsilcilerini aynı platformda buluşturmuş,yüz yüze görüşme olanağı yaratmıştır. Özellikle üniversitelerin ilgili bölümlerinin öğretim elemanları arasındaki işbirliğinin ilk adımları atılmıştır.

•  Sektörün önde gelen değerli isimlerinin sempozyuma katılımlarının sağlanması önemsenmelidir. Değerli hoca Prof.Dr. M.Münir ÜLGÜR'ün katılımı ve konuşmaları otomasyon sempozyuma simgesel bir kimlik kazandırmıştır. Pek çok öğrencisi ve dinleyiciler tarafından ayakta alkışlanmıştır.

•  Bildiri ve seminerlerde otomasyon sektöründe planlamaya önem verilmesinin gerektiği sürekli vurgulanmıştır. Bu anlamda kullanıcılar bilinçlendirilmeli, standart ve şartnameler üretilmelidir.

•  Otomasyon alanında teknolojik gelişmelerin sürekli olarak izlenmesi ve bu bilgilerin kullanıcılar arasında sağlıklı paylaşımını sağlamak amacıyla EMO öncülüğünde bir platform oluşturulmalıdır. Bu platforma üniversite,sanayici ve üretici firmaların katkıları sağlanarak çeşitli araç ve ortamlarda buluşmaları gerçekleştirilmeli, tartışma ortamları yaratılmalıdır.

Bu sempozyum, üniversitelerden, sanayiden ve meslek odalarından gelen katılımcılara gerek kuramsal gerekse pratik anlamda faydalar sağlamış ve üniversite-sanayi-meslek odası arasındaki işbirliğinin artmasına önemli katkıda bulunmuştur.

Saygılarımızla.

III. Otomasyon Sempozyumu
Düzenleme Kurulu
Kasım 2005 Denizli



BÜLENT PALA İLE TÜRKİYE`NİN ENERJİ GÜNDEMİ

21.03.2022
 


Çok Okunanlar


Okunma Sayısı: 1714


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.