MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ADANA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 ADANA   HATAY   OSMANİYE 
 

 
MİSEM ONLİNE BAŞVURU
 
YALNIZ DEĞİLSİN

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

3. ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KALİTESİ SEMPOZYUMU KOCAELİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR


DUYURU

 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Kocaeli Şubesi'nin Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ve Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinin desteği ile düzenlediği 3. Enerji Verimliliği ve Kalitesi Sempozyumu 21-22 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli Kartepe'de gerçekleştirilecek.
 

Sempozyum; enerjinin etkin ve verimli kullanılması, ekosistem dengesini koruyan ve ekonomik kalkınmayı destekleyen sürdürülebilir enerji sistemine ulaşılması, alternatif enerji kaynaklarını arama çalışmalarının hızlandırılması, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımıza gereken önemin verilmesini amaçlamaktadır. Günümüzde enerji ihtiyacının fosil yakıtlardan karşılanması, atıkların doğal dengeyi bozması, temininde yaşanan dışa bağımlılık, sosyal-ekonomik yaşamı doğrudan ve olumsuz etkilemesi dikkatleri depolanamayan ve kamu hizmeti olması gereken elektrik enerjisinin verimli kullanılmasının gerekliliğine çekmiştir.

Yüzyılımızın ilk çeyreği yaşanırken enerji kaynaklarının sınırsız olmadığı bir kez daha görülmektedir. Yaşanan çevre felaketleri insan ve canlı yaşamını tehdit eder duruma gelmiştir. İnsanlık sanayi devriminden bu yana elde ettiği ekonomik kazanımların çok daha fazlasını harcamak durumuyla karşı karşıya kalmıştır. Geleneksel enerji kaynaklarının sınırlılığı ve çevreye olumsuz etkileri, yeni ve yenilenebilir enerji kaynakları maliyetleri ve yeni kaynakların bulunması zorluğu önümüzde ciddi bir sorun olarak durmaktadır.

Enerji politikalarının, sürdürülebilir bir enerji sisteminin en önemli unsurlarından biri olduğu tüm dünya ülkeleri tarafından gittikçe artan bir şekilde kabul edilmektedir. Ülkemizde, enerjinin yoğun kullanıldığı endüstri, bina ve çevre aydınlatmasında verimlilik anlamında büyük oranda enerji tasarruf potansiyeli olduğu bilinmektedir. Ayrıca günümüz teknolojilerindeki hızlı gelişmeler sonucu daha kompakt, fonksiyonel ve hassas cihazların, hem sanayide hem de bütün tüketim aşamalarında kullanılması nedeniyle kaliteli enerjiye olan ihtiyaç artmıştır.

Son 5 yılda ülkemizin elektrik enerjisi tüketim artışı yüzde 43‘dür. 2007 yılında 189.5 milyar kilovat saat (kWh) olan elektrik enerjisi tüketimi 2008 yılında 198.3 milyar kWh‘ye ulaşmıştır. Yüçde 70‘ini ithalat ile karşıladığımız enerjinin yüzde 60‘ı sanayi tarafından kullanılmaktadır.

Sanayide verimlilik, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması, enerji ölçüm ve etkinlik hesaplarının yapılması, verimli motorların tercih edilmesi, yalıtıma önem verilmesi ve endüstriyel süreçte kullanılan hammadde ve teknolojinin gözden geçirilmesi ile olacaktır.

Binalarda verimlilik, ısıtma ve soğutma sistemleri, aydınlatma ve ev aletlerinin kullanılmasında enerji verimliliği konusunda gereken bilincin gösterilmesi şeklinde olacaktır.

Ulaşımda ise bu durum petrol ürünlerinin doğrudan kullanımının getirdiği ekonomik ve çevresel tehditler nedeniyle alternatif enerji kaynakları tüketen araçlar ve toplu taşıma araçlarının kullanılmasıyla gerçekleşecektir.

Tüm bu uygulamalara altyapı oluşturacak teknolojik yenilikler ve Ar-Ge çalışmaları üniversitelerin mühendislik bölümlerine, ileri teknoloji üretecek kuruluşlara önemli görevler vermektedir.

Madalyonun diğer tarafında ise yerli enerji kaynaklarına sahip çıkılması ve enerji özelleştirmelerinin önüne geçilmesi ile ilgili çalışmalarıyla meslek odaları ve enerjinin üretim, iletim, dağıtım ve tüketim aşamalarında verimliliğinin artırılmasının desteklenmesine, enerji bilincinin geliştirilmesine, yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanılmasına yönelik usul ve esasları kapsayan "Enerji Verimliliği Kanunu" ile kamu kurumları bulunmaktadır.

Üniversite, sanayi, kamu ve oda temsilcilerini aynı platformda buluşturacak olan, bilimsel çalışmalar ve doğru politikaların üretileceği "3. Enerji Verimliliği ve Kalitesi Sempozyumu" 21-22 Mayıs tarihlerinde Kocaeli‘nde gerçekleşecek.

Sempozyumda "Güç Kalitesi Milli Projesi" başlıklı çağrılı bildirisi ile Prof. Dr. Muammer Ermiş (ODTÜ), "Enerji Verimliliği Kanunu‘nda Elektrik Mühendisliğinin Yeri" başlıklı çağrılı bildirisi ile Prof. Dr. Sermin Onaygil (İTÜ) sunumlarını gerçekleştirecekler. Güç Kalitesi ve Enerji Verimliliği konuları hakkında sunulacak olan 60 adet sözlü 24 adet poster bildiri 5 oturumda dinleyiciler ile buluşacak.

"Enerji Özelleştirmelerinin Enerji Arzı Üzerine Etkileri" konulu panele EMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tarık Öden başkanlık ederken;  EMO Yönetim Kurulu Başkanı Musa Çeçen, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu‘ndan (EPDK) Enerji Uzmanı Bilal Öğünlü, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Necdet Pamir , KCETAŞ Müşteri İlişkileri ve Tarifeler Müdürü Ali Cesur katkı sağlayacaklar.

"Enerji Verimliliği Üzerine Yasal Düzenlemeler ve Sektöre Etkileri" konulu panele ise Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semra Öztürk başkanlık ederken; EMO Enerji Verimliliği Merkez Komisyonu Başkanı Necati İpek, Prof. Dr. Sermin Onaygil (İTÜ Enerji Enstitüsü), Erdal Çalıkoğlu ( Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdür Yardımcısı), Yusuf Yıldız (Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Enerji Komisyonu Başkanı), Arif Künar (EDSM Enerji Genel Müdürü) katkı sağlayacaklar.

Firma sunumlarının da yapılacağı sempozyumda Schneider "Orta Gerilim Sistemlerinde Enerji Kalitesi ve Sürekliliğinin Arttırılmasında SCADA Çözümlerinin Önemi" ve "Enerji Kalitesizliğinin Ölçümü ve IEC Standartlarına Göre Değerlendirilmesi", Enel Group "Yüksek Verimli, Yüksek Performanslı Trafosuz Güç Kaynakları", Philips "Aydınlatmada Enerji Verimliliği" ile ilgili oturumlar gerçekleştirecekler.

Program broşürü ve katılım şartlarına ilişkin bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

http://www.evk.emo.org.tr



EMO ADANA ŞUBE YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET MAK, ELEKTRİK KESİNTİLERİ VE KAYIP-KAÇAK KONUSUNDA DEĞERLENDİRMELERİ

13.11.2014
 


Çok Okunanlar


Okunma Sayısı: 1763


Tüm Duyurular

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.