 |
Aralık ayı içerisinde Ankara’da gerçekleştirilecek TMMOB Ücretli Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları ve İşsizlik Kurultayı öncesi İKK’lar aracılığıyla illerde yapılan yerel kurultaylar tamamlandı. Ana kurultaya hazırlık olması ve konunun Türkiye genelinde tüm örgüt içerisinde tartışılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yerel kurultaylar 12 ilde gerçekleştirildi.
YEREL KURULTAY | TARİH | KATILIM | ADANA | 2 Nisan 2011 | 68 | ANKARA | 17 Eylül 2011 | 332 | ANTALYA | 22 Nisan 2011 | 60 | BODRUM | 7 Mayıs 2011 | 26 | BURSA | 17 Eylül 2011 | 44 | DENİZLİ | 21 Mayıs 2011 | 46 | ESKİŞEHİR | 16 Nisan 2011 | 83 | GAZİANTEP | 4 Mayıs 2011 | 49 | İSTANBUL | 22 Mayıs 2011 | 185 | İZMİR | 2 Nisan 2011 | 154 | KOCAELİ | 3 Temmuz 2011 | 71 | ZONGULDAK | 28 Mayıs 2011 | 39 | TOPLAM | | 1157 |
Kurultay Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen; Ücretli mühendis, mimar ve şehir plancılarının çalışma yaşamını belirleyen yasalar, Çalışma yaşamı, Ücretli mühendis, mimar ve şehir plancılarının çalışma koşulları, Kamu ve özel sektörde çalışan ücretli mühendis, mimar ve şehir plancılarının özlük hakları ve iş güvencesi, Kapitalizmin dünyadaki ekonomik krizi ve özlük haklarına etkileri, İşsizliğin ve güvencesizliğin mühendis, mimar ve şehir plancıları üzerindeki etkileri, Özelleştirmenin mühendis, mimar ve şehir plancıları üzerindeki etkileri, Ücretli mühendis, mimar ve şehir plancıları için asgari ücret ve ücret, Örgütlenme, sendikalaşma başlıklarının ele alındığı yerel kurultaylarda kabul edilen önergeler merkezi kurultaya taşınacak. Yerel kurultaylarda kabul edilen karar önergeleri Düzenleme Kurulu içinde oluşturulan Kolaylaştırıcı Kurul tarafından birleştirilerek Aralık ayında yapılacak TMMOB ÜMMŞP ve İşsizlik Kurultayı‘na getirilecek.
|
 |
 |
Çok Okunanlar |
|
|
|