MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 GAZİANTEP ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 ADIYAMAN   GAZİANTEP   KAHRAMANMARAŞ   KİLİS 
 

 
FORMLAR
 
ŞUBEMİZ ÜYELERİNE FİRMALAR TARAFINDAN YAPILAN İNDİRİMLER VE SÖZLEŞMELER
 

EMO Gaziantep Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 7

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

KADIN ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI...



 
10 Nisan 2013 tarihinde, TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu olarak, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi`nde Kadın Çalıştayı düzenlendi. Çalıştay sonuç bildirgesi aşağıdadır.
 

KADIN ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Çalıştay, 10 Nisan 2013 Çarşamba günü saat 10:00 da TMMOB üyeleri, Kurum ve Kuruluşlardan çok sayıda katılımcı ile  başarılı şekilde tamamlanmıştır.

Çalıştay aşağıdaki şekilde gerçekleştirilmiştir:

Kadın Çalıştayı Çalışma Grubu Başkanı İslim ARIKAN tarafından açılış, saygı duruşu ve açılış konuşması yapıldı.

Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı  Başar KÜÇÜKPARMAK, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı SEVEROĞLU, TMMOB İKK Dönem Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Halil UĞUR tarafından açılış konuşması yapıldı.

Divan Başkanlığına Sn. Ayşe GÜNAL, Yazmanlığa Sn. Sibel KARSLIĞİL TAŞTAN ile Sn.Ceyda ALEV ÇELİK önerildi ve divan oluşturuldu.

Divan Başkanı açılış konuşmasını yaparak, çalıştaya katılımcılara öneri kartlarını program boyunca doldurularak divana teslim edilmesini söyledi.

İlk konuşmacı olarak MMO‘dan Esra ÇELİK ELİTAŞ davet edildi ve "Türkiye‘de Kadın Politikaları, Gericilik ve Piyasacılık Sarmalında Kadınlar" konulu konuşma ve sunumunu yaparak ; kadınların iş hayatında yaşadığı sorunlar, erkeklerden ayrıcalıkları, toplum bakış açısı, anne-kadın haklarını dile getirdi. Divan Başkanınca Esra Hanım‘a ayrıca teşekkür edildi ve ikinci konuşmacı olarak İMO‘dan Fikret AĞAN‘ın mazereti sebebiyle katılamayacağı belirtildi. "TBMM Gaziantep Milletvekilleri tarafından gönderilen telgraflar Divan Başkanı tarafından okundu. Üçüncü konuşmacı olarak MO‘da  Ayşe BETÜL İLHAN "Toplumsal Cinsiyet Rolleri Açısından Türkiye‘de Kadının Emeği" konulu konuşmasını yapmak üzere Divan Başkanı tarafından davet edildi. Konuşmasında şantiyede kadınların yaşadığı ve yaşattırılan zorluklardan bahsederek, kadın ile erkeğin emeğinin eşit olduğuna değindi. Dördüncü konuşmacı olarak PMO‘dan Merve BELİBAĞLI "Kadına Yönelik Şiddet ve Sonuçları" konulu konuşmasını ve sunumunu yapmak üzere Divan Başkanı tarafından davet edildi. Konuşmasında kadın olduğu için uğradığı şiddetlerden, evde-işte sokakta yaşanan şiddet çeşitlerinden bahsetti. Divan Başkanı, salondan katkıda bulunmak isteyenlerin olup olmadığını sordu; katılımcıların görüşleri alındı.

Daha sonra yazar Elgiz PAMİR tarafından konu ile ilgili yaşanmış olaylar ve görüşleri ile ilgili konuşma yapıldı ve yazar "Türkiye‘de Kadın Hareketi" konulu  konuşmasını gerçekleştirdi.

Salonda bulunan katılımcıların karşılıklı görüşleri dinlenilerek, plaket töreni ile Çalıştay son buldu.

Çalıştay esnasında katılımcılardan alınan öneriler aşağıda belirtilmiştir:

* Annelerin çocuk yetiştirme konusunda bilgilendirilerek kadın-erkek eşitliğinin çok küçük yaşlarda bilinçlendirilmesine katkı sağlanmalı, böylece kız çocuklarının evde hizmet etmekle görevli olmadığı zihinlere yerleştirilmeli.

* Geleceğe dönük kamuoyu  yaratma çabaları gösterilmeli. Kamu Spotları ile kadın ve erkeğin ayrı ayrı işlevleri olduğu ve ancak bu ikisinin bir araya gelerek güç oluşturduğu vurgulanmalı ve böyle aile örnekleri tanımlanmalı.

* Uygun görülecek bir tarihte okul öğretmen ve öğrencilerini bilgilendirmek üzere bir etkinlik için beklediklerini belirtti.

* Bu tür toplantılarda temel olarak "Ne yapılmalı" ya cevap aranması gerektiğini ve dünyadaki örneklerin, gelişme ve sistemlerin sorgulanması gerekliliğini belirtti.

* Kadına yönelik tutumların değişmesi için öncelikle kendi çevremizden başlanarak dışa dönülmeli.

* Siyasi, iktisadi ve sosyal çalışma alanlarında kadına kota ayrılması ve pozitif ayırımcılık yapılması daha başta kadının erkeğe eşit olmadığını kabul ederek bunu vurgulamaktadır. Bunun yerine kadının eğitim ve iş hayatındaki engellerin ortadan kaldırılması için çalışma yapılmalıdır. Böylece kadın-erkek dengesi zaten kendiliğinden oluşacaktır.

* Özel ve Kamudaki bütün istihdamlar belirlenecek kadın erkek % oranına göre yapılmalı,

* Ülkemizdeki kadına karşı yapılan haksızlıklar, şiddet ve etkisizleştirme politikalarına karşı daha örgütlü olunmalı, ses getiren eylemler yapılmalı, kamuoyunca bilinen haksızlık ve şiddet örnekleri unutturulmamalı ve kanıksanması önlenmelidir.

* Şiddete Uğrayan Kadınların Hukuki Haklarını, Başvuru Usul ve Mercileri bilmediğini vurgulayarak bu konuda bilinçlendirme gerektiğinin önemini dile getirdi.

* Şiddete uğrayan kadın görüntülerinin ve haberlerinin yazılı ve görsel basında yayınlanmasının önlenmesi böylece kötü örnek oluşması ve toplumda "böyle şeyler her yerde oluyor" düşüncesi ile kanıksamanın önlenmesi gerekir.

* Kadına şiddetle ilgili görüntü ve haberlerin engellenmesinin yanı sıra istatistiklerde sadece araştırmacılara verilmeli böylece bu konuların toplum için bir Rol Model oluşmasının önlenmesi gerekir.

* Ekonomik durumu güçlü olan kadınlarında şiddete maruz kaldığını belirterek Ataerkil düzene ait değerlerin eğitimle düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

* Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için öncelikle aile içi eğitimden başlanmalı, önce anneler eğitilerek kız-erkek çocuk ayrıcalığının zararları hakkında bilinçlendirilmeli. Erkek çocuğa padişah gibi davranılması önlenilmeli, eşit olunduğu çocukluktan itibaren vurgulanmalı ve yaşanılmalı. Unutulmamalıdır ki geleceği şekillendiren kadınlardır.

 

Dosyalar

Afiş (3640 KB)

Davetiye (950 KB)



GÜNEYDOĞU ENERJİ FORUMU 2021 TAMAMLANDI

06.12.2021
 


Çok Okunanlar


Okunma Sayısı: 1199


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.