MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 GAZİANTEP ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 ADIYAMAN   GAZİANTEP   KAHRAMANMARAŞ   KİLİS 
 

 
FORMLAR
 
ŞUBEMİZ ÜYELERİNE FİRMALAR TARAFINDAN YAPILAN İNDİRİMLER VE SÖZLEŞMELER
 

EMO Gaziantep Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 7

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ YAYIMLANDI



 
Elektrik Mühendisliği Dergisi’nin 447. sayısı, ülkenin olağanüstü gündemini dikkate alarak iki kapakla yayımlandı. Gezi Park’ından tüm Türkiye’ye yayılan direniş hareketi kapak üstü geçmeli afişle birinci sıraya taşınırken; iç kapak derginin dosya olarak işlediği “Elektriksel Güvenlik ve Yangın” konusunu “Yangın Var!” başlığıyla yansıtıyor. Orta kısımda yer alan Elektrik Mühendisi Emre Metin’in hazırladığı “Yangın Güvenliği Yetki-Sorumluluk Diyagramı” bu alanla ilgilenenlerin panolarına asabilecekleri bir başucu çalışması. Arka kapak içinde ise, EMO’nun Matematik Köyü’nde düzenlediği Akademik Kampı’nı, Karikatürist Semih Poroy’un çizgileriyle yansıttığı “Elektrik Karikatronik” çizgi öykü sürprizi sizleri bekliyor.
 

Gezi Park protestolarının simgesi haline gelen biber gazı sıkılan kırmızılı kadın afişinin geçmeli kapak yapıldığı dergide "Türkiye AKP Faşizmine Direniyor" başlıklı yazısıyla derginin baskısı öncesinde yaşanan gelişmeler aktarılmaya çalışıldı.

"Elektriksel Güvenlik ve Yangın" konusunun dosya kapsamında ayrıntılarıyla işlendiği derginin kapağına dosya "Yangın Var" başlığıyla taşınırken, "EMO‘dan Yangın Güvenliği Yetki-Sorumluluk Diyagramı", "Ev ve İşyerlerinde Elektriksel Güvenlik İçin Pratik Öneriler,  Kaçak Akım?, Patlayıcı Ortamlarda Elektriksel Güvenlik" yazıları da kapaktan okuyucuya duyuruluyor.

Elektrik Mühendisliği Dergisi‘nin 447. sayısı, EMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Neriman Usta‘nın Gezi Parkı ve direniş hareketinin başlangıcı öncesinde hazırladığı EMO‘dan yazısıyla okuyucuyu karşılıyor. Olağanüstü gündemlerin birbirini izlediği ülkemizde Neriman Usta‘nın yazısı; Reyhanlı‘dan Suriye ile ilgili dış politika krizine, Kürt sorunu ve çözüm sürecinden 1 Mayıs‘ta Taksim‘de yapılan müdahalelerle bir kez daha gün yüzüne çıkan demokrasi sorununa, piyasalaşmanın can güvenliğini hiçe sayışışından Yapı Denetimi Kanunu, Elektrik Tesisleri Proje ve Kabul Yönetmeliği Taslağı‘na uzanan mesleki hakların gaspına yönelik bir dizi uygulamayı kapıyor.

Derginin bu sayısında dosyanın editörlüğünü üstlenen ATEX Çalışma Grubu Üyesi Saadet Nuruilah Güleç‘in "Yangınlar ve Elektrik Kontağı" başlıklı Editörden yazısıyla dosya başlıyor. Elektrik Mühendisi Sabri Günaydın‘ın "Yangın Var!" başlıklı yazısında binalarda elektrik tesisatı, yangın güvenliği ve standartlar konusu ele alınıyor. Elektrik Elektronik Mühendisi Mustafa Kemal Korkmaz‘ın "Polat Rezidans‘a Ne Oldu?" başlıklı yazısında, son dönemlerde kamuoyu gündemine de giren akıllı binalara ilişkin yangın algılama sistemleri konusunda bilgiler verilirken, Polat Tower örneği üzerinden güncel değerlendirmeler de yapılıyor.

MİSEM Daimi Komisyonu Üyesi Serdar Paker‘in "Kaçak Akım?" yazısı ve İş Müfettiş Yardımcısı Elektrik ve Elektronik Mühendisi Recep Güner‘in "Kaçak Akım Röleleri" başlıklı yazıları da yangın haberlerinde sıklıkla gündeme gelen kaçak akım konusuna ışık tutuyor. Elektrik Mühendisi Sabri Günaydın, dergide yer alan ikinci yazısında "Yanmaz Değil, Yangına Karşı Güvenli Kablo" konusunu ele alıyor.

"Yangın Var! Duyan Yok!" başlıklı Banu Salman‘ın yazısında, EMO Basın Birimi‘nin dosya kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlardan bilgi edinme çabasının nasıl boşa çıktığı anlatılırken, devlet kurumları da dahil olmak üzere bu alanda yaşanan zaafiyete işarete ediliyor. EMO Basın Birimi‘nin 2008-2013 tarihleri arasında medyaya yansıyan yangın haberleri üzerinden yaptığı araştırma sonucunda hazırlanan "Yazılı Basından Seçilmiş Önemli Yangınların Çizelgesi" de dosya kapsamında okuyuculara sunuluyor.

Kimya Yüksek Mühendisi-İş Başmüfettişi Özlem Özkılıç‘ın "Patlayıcı Ortamlarda Elektriksel Güvenlik" başlıklı yazısında "Tehlikeli, Yanıcı ve Patlayıcı Kimyasallarla Yapılan Çalışmaları Ne Kadar Yönetebiliyoruz?" sorusuna yanıtlar bulabilirsiniz. Elektrik Mühendisi Musa Çeçen‘in yazısında ise "Ev ve İşyerlerinde Elektriksel Güvenlik İçin Pratik Öneriler" anlatılıyor. EMO ATEX Çalışma Grubu Üyesi Murat Yapıcı "ATEX, Türkiye ve EMO" başlığıyla ATEX ve EMO‘nun ilk kez düzenlediği sempozyum hakkında bilgiler veriyor. Filiz Başarır İnce‘nin "Statik Elektriğe Karşı Önlemler" başlıklı yazısı, "Elektronik İmalat Aşamasında Güvenlik" konusunu temel kavramları da açıklayarak ele alıyor.  

Dosya dışında derginin önemli yazılarından birini "HES‘lere Yeşil Enerji Sorgusu" oluşturuyor. EMO Yönetim Kurulu Saymanı İrfan Şenlik‘in hazırladığı yazıda, hidroelektrik santrallerinin çevre, kültür ve toplumsal yaşama etkileri anlatılıyor.

Elektronik Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu Başkanı Tuncay Atman‘ın "Ucuz İşgücü Kalkınma Getirmez" başlıklı yazısında da Türkiye Elektrik ve Elektronik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı analiz ediliyor. Elektrik Mühendisi Alpaslan Güzeliş de  "Kalkınma İçin İleri Teknoloji Üretimi" başlığıyla strateji ve eylem planını inceliyor.

IEEE Spectrum Dergisi‘nin İnternet Sitesi‘nde yer alan ve en son 13 Mayıs 2011 tarihinde güncellenmiş olan Fukuşima Felaketi‘ne ilişkin gelişmelerin gün gün aktarılarak değerlendirildiği makalenin çevirisiyle dünyanın en büyük nükleer felaketlerinden birisi olan Fukuşima gerçeğine ilişkin tarihsel bir değerlendirme yazısı Türkçeye kazandırılıyor. Eliza Strickland imzalı bu yazıyı "Japon Nükleer Reaktörlerinde Yanlış Giden Neydi?" başlığı altında okuyabilirsiniz.

Prof. Dr. Ayşe Kaypmaz‘ın "İki Atatürk Çocuğu" başlıklı yazısında da Prof. Dr. Mustafa Bayram ile Prof. Emin Ünalan‘ın yaşamları, mücadeleleri ve anılarına yer veriliyor. 

Derginin kitap tanıtımı bölümünde "Eve Kadar Fiber El kitabı-2012", "Hey Çocuklar! Dalgalarla Dalga Geçmeyin", "Elektrik Araç Teknolojisi", "ITU-T El Kitabı: Fiber Optik Kablo ve Sistemler", "Yenilenebilir Enerji Sistemlerinde Akıllı Şebeke Tasarımı" kitaplarının tanıtımları yapılıyor.



GÜNEYDOĞU ENERJİ FORUMU 2021 TAMAMLANDI

06.12.2021
 


Çok Okunanlar


Okunma Sayısı: 525


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.