MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

PUTİN 'GAZ KAÇIRDI' (RADİKAL)


BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

Merkel'i Sibirya'da ağırlayan Putin, Batı'yı yaylım ateşine tuttu: Enerjide Rusya'ya bağımlılıktan söz ediliyor. Bu tehdittir. Biz de yeni pazarlar ararız.

TOMSK - AB ekonomisinin motor gücü Almanya, Avrupa'nın Rusya'nın yılbaşında Ukrayna'yı cezalandırmak için gaz musluklarını kapatmasından duyduğu en­dişeyi ve Gazprom tekelinden şi­kâyetinin sözcülüğünü üstlenin­ce, Rusya'dan ağır bir yanıt aldı. 10 bakan ve 20 firma patronu eş­liğinde gelen Alman Başbakanı Angela Merkel'i Sibirya'da ağırla­yan Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin, ortak basın toplantısında Batı'yı yaylım ateşine tuttu.

'Hep güvenilir olduk'

Batı'yı Rusya'nın dünyanın en büyük enerji sağlayıcısı olma emellerini engellemekle suçlayıp, gazla petrolü Avrupa'ya değil, Asya'ya satma tehdidi savuran Putin şöyle konuştu: "Sürekli enerjide Rusya'ya bağımlılık tehlikesin­den, Rus şirketlerin Avrupa paza­rına girmesinin sınırlandırılması gerektiğinden söz edildiğini du­yuyoruz. Bunu tehdit olarak algı­lıyoruz. Her gün bu lafları işitince biz de başka pazarlar aramaya baş­ladık." Doğalgazın dörtte biriyle petrolün büyük kısmını Rus­ya'dan alan Avrupa'ya enerji satı­şını kısmak islemediklerini söyleyen Putin, hep güvenilir bir kay­nak olduklarını hatırlattı: "Soğuk Savaş'ta bile Sovyetler her gün Avrupalı ortaklarına enerji temin etti. Bugün Rusya'ya dair korku körüklemenin anlamı nedir?"

Moleküler tartışma

Tomsk Üniversitesi bilim kütüphanesinde yapılan görüşmede, meslekten fizikçi kimyacı olan Merkel, rektörle moleküller hak­kında konuştuklarını söyledi. Pu­tıin gülümseyerek "Bizim kimyamızın da iyi bir atmosfer yarataca­ğını umuyorum" dedi. Ama kolay tav olmayan Merkel. "Bu karma­şık moleküllerden de karmaşık bir mesele" cevabını yapıştırdı.

Gündemdeki ikinci konu ise, BM Güvenlik Konseyi'nin uran­yum zenginleştirmenin durdurulması için tanıdığı sürenin doldu­ğu İran'dı. Putin, İran'a karşı BM Güvenlik Konseyinden yaptırım karan çıkarabilmek için kendisi­ni iknaya çalışan Merkel'e, "Çö­zümde başrole sahip Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, bu sorum­luluğunu Güvenlik Konseyi'nin üstüne atmamalı. Diplomatik çö­züm yolları, krizin yönünü değiştirebilir" diyerek çıkıştı. İki ülke dışişleri bakanları da İran'la ilgili nükleer krizin tek çözümünün diplomatik yol olduğunda hemfi­kir kaldıklarını duyurdu.

RADİKAL, 28 NİSAN 2004



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

KTMMOB EMO YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

TELE 1- SABAH PUSULASI

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR   

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

EMO, SİNOP NGS NAZIM İMAR PLANI İÇİN İPTAL DAVASI AÇACAK (BAŞKENT GAZETESİ)

HALKIN DEMOKRATİK İRADESİ GASP EDİLEMEZ

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

EMO: SİNOP NGS PROJESİNDEN VAZGEÇİLMELİ (ENERJİGUNLUGU.NET)

Okunma Sayısı: 962


Tüm Basından Seçtiklerimiz

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.