MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

NKP AZERBAYCAN’IN ERMENİSTAN’A NÜKLEER TEHDİDİNİ KINADI KAYNAK: NKP AZERBAYCAN’IN ERMENİSTAN’A NÜKLEER TEHDİDİNİ KINADI (ENERJİGUNLUGU.NET)



 
Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Azerbaycan’ın Ermenistan’ı Metsamor Nükleer Santralı’nı hedef almakla tehdit etmesini kınadı ve risklere dikkat çekti.
 

Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Azerbaycan`ın Ermenistan`ı Metsamor Nükleer Santralı`nı hedef almakla tehdit etmesini kınadı ve risklere dikkat çekti.

Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Azerbaycan`ın Ermenistan`ı Metsamor Nükleer Santralı`nı hedef almakla tehdit etmesini kınayan bir basın açıklaması yaptı. Santralin Türkiye`ye sadece 16 kilometre uzaklıkta olduğu hatırlatılarak, AKP hükümetine, Azerbaycan`ın Metsamor Nükleer Santrali`ne yönelik yapılacak bir saldırının Ülkemiz ve bölgemiz açısından doğuracağı ağır sonuçların hatırlatılmasına ilişkin göreve çağrısında bulunuldu. Ayrıca, Azerbaycan hükümetinin nükleer santrala yönelik tehditleri karşısında,  Dünya Atom Enerjisi Kurumu`nun ve Birleşmiş Milletler`in acilen önleyici tedbirler almasını talep edildi.

SAVAŞ SUÇU KAPSAMINDA

"Nükleer santralların barındırdığı risklerin sonucu, yaşanan büyük felaketlerle acı bedeller ödenerek tüm dünya kamuoyunca görülmüşken, ülkeler arasında çıkan savaşlarda saldırı hedefi olarak gösterilmesini kabul etmiyoruz" denilen açıklamada, Azerbaycan`ın nükleer tehdidinin uluslararası hukuk kurallarına özellikle de Cenevre Konvansiyonu Birinci Ek Protokolü`ne aykırılık teşkil ettiği ve uluslararası savaş konvansiyonu kapsamında suç işlendiği hatırlatıldı. 

SINIRIMIZDAKİ SAATLİ BOMBA

Açıklamada, "Metsamor Nükleer Santralı 1977 yılında Çernobil ve Fukuşima ile aynı teknoloji kullanılarak Rosatom tarafından inşa edilmiş, 2005 yılında ömrünü tamamlayan santral günümüz koşullarında da ısrarla faaliyetine devam ettirilmiştir. Ermenistan ve Bulgaristan`da, Ülke sınırımızın hemen yanında, adeta görülmemiş güçte yıkıcı saatli bomba niteliği taşıyan santrallar, ulusal güvenliğimiz açısından büyük tehdit oluşturmaktadır.  Son derece eski teknolojiye sahip bu santralların çalışması bile büyük bir tehdit unsuru iken, Metsamor`a olası bir saldırı sonucunda; Iğdır, Kars ve Ağrı illerimiz başta olmak üzere, Erivan, Nahçıvan, Gürcistan, İran gibi sınıra komşu ülkeler ve hatta Avrupa için de hayati tehlike oluşturacağı oldukça açıktır" ifadesi kullanıldı.

 

(enerjigunlugu.net; 20.07.2020)

 

Bağlantılar

www.enerjigunlugu.net/nkp-azerbaycanin-ermenistana-nukleer-tehdidini-kinadi-38251h.htm
 


EMO YANIMDA PROGRAMI BAŞLIYOR: EMO YÖNDERİM İÇİN KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

23.09.2025
 


Çok Okunanlar


ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI`NDAN TEİAŞ ZİYARETİ

EMO 7. AKADEMİK KAMP İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

TÜRKİYE ELEKTRİK ENERJİSİ İSTATİSTİKLERİ AĞUSTOS 2025 YAYIMLANDI

AYDABİR EYLÜL SAYISI YAYINDA

BU CİNAYET DÜZENİNİ KABUL ETMİYORUZ!

12 EYLÜL FAŞİZMİ BÜTÜN ARTIKLARIYLA TEMİZLENİNCE BİTER

12 EYLÜL DARBESİ 45 YILDIR HÜKÜM SÜRÜYOR!

AKP İKTİDARI ABD`NİN BİÇTİĞİ KAFTANI GİYDİ ENERJİDE TAM BAĞIMLILIK (BİRGÜN, 28.09.2025)

EMO: ENERJİ ANLAŞMALARIYLA KAMU KAYNAKLARI RUSYA DAN SONRA ABD YE AKTARILACAK (TÜRKİYE`DE YENİ ÇAĞ, 28.09.2025)

ENERJİ POLİTİKALARIMIZIN ULUSLARARASI SERMAYENİN ÇIKARLARINA `HİZMET ETMESİ KABUL EDİLEMEZ` (MİLLİ GAZETE, 28.09.2025)

Okunma Sayısı: 64


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.