MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

BARIŞIN EGEMEN OLDUĞU BİR DÜNYA İSTİYORUZ!



 
TMMOB tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yapılan açıklamada, tüm dünyada savaşların durdurulması, barışın ve kardeşliğin egemen kılınması çağrısında bulunuldu. Komşularıyla dostluk içinde, farklı inanç, kültür ve kimliklerin kardeşçe yaşayabildiği bir ülke özleminin dile getirildiği açıklamada, TMMOB’un barış mücadelesinin sesi olmaya devam edeceği vurgulandı.
 

TMMOB`dan Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz imzasıyla yapılan açıklamada, insanlık tarihinin en büyük yıkımlarından biri olan 2. Dünya Savaşı`nın başlangıcı olan 1 Eylül 1939`un 81. yıl dönümünde Dünya Barış Günü`nün kutlanıldığı ifade edilerek, şöyle denildi:

"Yaşanan onca yıkım ve vahşete rağmen, dünya üzerindeki savaş, çatışma ve şiddet bir türü son bulmuyor. Sınırsız bir sömürü arzusuyla işleyen küresel kapitalist düzen, dünya halklarını birbirine kırdırmaya, kan dökmeye, çatışmaları kışkırtmaya devam ediyor. Başta Ortadoğu ve Afrika olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde emperyalist güçlerin körüklediği savaşlar ve iç çatışmalar yaşanıyor.

Yaşanan çatışmalar, patlayan bombalar nedeniyle her gün yüzlerce insan ölüyor, binlercesi yaralanıyor. Milyonlarca insan yaşadıkları topraklardan göç etmek zorunda kalıyor. Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere çatışmalar nedeniyle yurtlarını terk etmek zorunda kalanlar, gittikleri her yerde dışlanma ve ötekileştirilmeye karşı yeni bir savaşın içine giriyor. Dünyanın herhangi bir bölgesinde yaşanan savaşın yarattığı şiddet ve düşmanlık, dünyanın her yerini savaş alanı, dünyada yaşayan herkesi savaşın hedefi haline getiriyor.

Sonucu ne olursa olsun kazananı daima emperyalist odaklar, kaybedeni ise yoksul bölge halkları olan bu savaşlardan artık bıktık ve yorulduk. Barışa ve kardeşliğe olan özlemimiz ve ihtiyacımız her geçen gün katlanarak büyüyor.

Türkiye`de yaşayan bizler, savaş ve çatışmaların uzun yıllardan beri devam ettiği bir coğrafyanın parçasıyız. Uzun yıllar boyunca ülkemizde ve bölgemizde yaşanan çatışmaların yarattığı acıların en yakın tanıklarıyız. Bu ülke halklarının barış ve kardeşliğe olan ihtiyacına rağmen, ülkemiz her geçen gün daha fazla savaşın ve şiddetin parçası olmaya devam ediyor.

Kürt Sorunu`nda çatışma ve şiddet politikalarına dayalı yaklaşım, Suriye, Irak, Libya`da gerçekleştirilen sınır dışı operasyonlar ve son olarak Doğu Akdeniz`de yaşanan gerilimler ülkemizin sürekli bir çatışma ve savaş tehdidi altında olmasına neden olmaktadır.

Ülkelerin barışçıllık seviyesini ölçen Küresel Barış Endeksi`ne göre 2020 yılında Türkiye 163 ülke arasında 150. sırada yer almaktadır. Bizden daha altta yer alan ülkelerin tamamının ülke topraklarında savaş yaşanan ülkelerden oluşması, ülkemizin durumunun vahametini göstermektedir.

Bu ülkenin mühendisleri, mimarları, şehir plancıları olarak bizler, komşularıyla barış ve dostluk içinde yaşayan bir ülke istiyoruz. Sınırları içinde yaşayan farklı inançların, kültürlerin, kimliklerin barış içinde kardeşçe yaşayabildiği bir ülke istiyoruz.

Barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye ve Dünya istiyoruz. Bedeli ne olursa olsun, dün olduğu gibi bundan sonra da barıştan yana tavır almaya, barış mücadelesinin sesi olmaya devam edeceğiz.

1 Eylül Dünya Barış Günümüz kutlu olsun!.."



RENKLERİN SESİ - YERYÜZÜ ŞARKILARI KONSERİ

27.05.2025
 


Çok Okunanlar


SAYI 421: TOPLUMCU MÜHENDİSLİK VE DEMOKRATİK MÜCADELE

VDE WEBİNARS: ACCELERATING THE FUTURE OF E-MOBILITY: LATEST TRENDS AND DEVELOPMENTS IN THE NORDICS, UK AND TURKEY

VDE WEBİNARS: TEST METHODS FOR THE ASSESSMENT OF ELECTRICAL INSULATING MATERIALS

DAVET: 12 ÖFKELİ - EMO İZMİR ŞUBESİ TİYATRO TOPLULUĞU

SEMİNER: GÜNEŞ ENERJİ SAHALARINDA ELEKTRİKSEL GÜVENLİK VE TERMAL KONTROL TESTLERİ

KİTAP KULÜBÜ BULUŞMASI: GAYE BORALIOĞLU SÖYLEŞİSİ

ADM ELEKTRİK`TEN PANOLARI USUL ESASLARI DUYURUSU

PRÖMİYER DAVETİ: 12 ÖFKELİ - EMO İZMİR ŞUBESİ TİYATRO TOPLULUĞU

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN FERDİ ZEYREK’E GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ SUNARIZ

MUTLU BAYRAMLAR

Okunma Sayısı: 170


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.