MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ 468. SAYI YAYIMLANDI


HABER


 
Elektrik Mühendisliği Dergisi’nin “Pandemi Süreci, Teknolojik Gelişmeler ve Yeni Yaşam” konulu 468. sayısı yayımlandı. Küresel salgın sürecini odağına alarak, sağlık, çalışma, eğitim, haberleşme ve mühendislik alanlarında hayatımızın nasıl dönüştüğünü irdeleyen makalelerin yer aldığı dergiye, yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
 

Elektrik Mühendisliği Dergisi 468. sayısı yayımlandı. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Pala EMO`dan yazısında, Koronavirüs salgın sürecinde yaşanan olumsuzluklara dikkat çekerek, teknolojik gelişme ve bilimin yok sayıldığı, üretimin olmadığı ekonomik düzenin krizi derinleştirdiğini ve bunun bedelini de halkın ödediğini kaydetti. Pala, "Ağır koşullar altında yaşam mücadelesi veren geniş halk kesimlerini merkeze alan politikalar üretilmeden sorunların çözülmesi mümkün olmayacaktır" dedi.

Dergide dosya yazıları, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar ve 468. sayı Baş Editörü Dr. Zeynep Hasırcı Tuğcu`nun "Küresel Salgın Döneminde Mühendislik Eğitimi" konulu makaleleriyle başlıyor. Yazıda, mühendis adayı öğrencilerin uzaktan eğitim konusunda yaşadıkları zorluklara dikkat çekilerek, laboratuvar ve uygulamalı dersler ile staj konusunda çözüm önerileri sıralanıyor.

Daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala "Bulaşıcı Hastalık Salgınlarına Nasıl Yanıt Verilmeli?" başlıklı yazısında, grafikler eşliğinde dünya çapında salgının durumu, bazı ülkeler ve Türkiye örneği üzerinden alınması gereken önlemlerle ilgili bilgi veriyor.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu`ndan biyomedikal mühendisleri Dr. Tuncay Bayrak ve Ömer Faruk Kuru`nun, "Sağlık Bilişim Sistemlerinde İyi Bir Uygulama Örneği: Ürün Takip Sistemi" başlıklı yazılarında, pandemi sürecinde kullanımı en fazla olan uygulamalarla ilgili güvenlik, denetim, yönetim ve takip konuları çerçevesinde bilgi aktarılıyor.

Ardından Elektrik Yüksek Mühendisi Gürcan Banger "Pandemi Döneminde Dağıtık veya Uzaktan Çalışma" konulu yazısında, salgın koşullarında geçilen çalışma modellerini ayrıntılı biçimde işleyerek, getirdikleri kazanımlar, sorular ve endişelere değiniyor.

EMO İstanbul Şubesi`nin 4 binin üzerinde üyesinin katılımıyla yaptığı anket çalışması dergide "Salgın ve İşsizlik Kıskacında Mühendislik" başlığı ile sunuluyor. Yazıda, anket katılımcıları arasında işsizlik oranının yüzde 12.6 olarak saptandığı ve anketin meslektaşlarımızın işsizlik başta olmak üzere yaşadıkları sorunların Koronavirüs salgınıyla birlikte daha da ağırlaştığını gösterdiği vurgulanıyor.

DİSK-AR`ın Koronavirüs salgını ve ekonomik krizin etkilerinin ciddi boyutlara ulaştığını gösteren İşsizlik ve İstihdamın Görünümü Raporu verileri, EMO Basın Birimi`nden Bahar Tanrısever`in yazısı "Salgın Her 3 Kişiden 1`ini İşsiz Bıraktı" başlığıyla aktarılıyor.

Dosya konusu TRT Stüdyolar ve İletişim Daire Başkanlığı Elektronik ve Haberleşme Başmühendisi Orhan Durna`nın haberleşme teknolojilerinin gelişimini anlattığı "Pandemi Süreci ve Sonrasında Yeni Nesil Haberleşme Teknolojileri" başlıklı yazısı ile devam ediyor.

Uludağ Üniversitesi`nden Elektronik Mühendisi Eray Yağız "Türkiye`de Uzaktan Eğitim Sürecinin Değerlendirilmesi" başlıklı yazısında, dünyada ve Türkiye`de uzaktan eğitimin tarihçesi ve bugün gelinen durumu değerlendirerek, yaşanan sorunlar ve çözüm için yapılması gerekenleri irdeliyor.

Dosya Dışı Yazılar

Dergide, dosya konusunun tamamlanmasının ardından Elektrik Mühendisi Dr. İrfan Şenlik`in "Meslek Alanımızda Lisansüstü Eğitimin Gelişimi ve Sorunlar" başlıklı makalesi yer alıyor. Yazısında, yükseköğretime ilişkin kararların ülke ihtiyacı ve planlama dahilinde alınması gerektiğini belirten Şenlik, mühendislik eğitimi veren üniversitelerde özgür bilimsel düşünceye izin verecek özerk kurumsal bir yapı kurulması gerektiğini vurguluyor.

Ardından Türk Telekom A.Ş`den Enes Polat ve Cihan Öz, dergide yer alan "Web 3.0 Nedir?" başlıklı yazılarında, büyük oranda makine öğrenmesi ve yapay zekaya dayanan yeni nesil bir İnternet teknolojisi Web 3.0 hakkında bilgi veriyorlar.

EMO 47. Dönem İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyonu Başkanı Aydın Keçeci`nin "Elektrikte Güvenliğin Sağlanması Enerjisiz Çalışma" başlıklı yazısı ile dergideki dosya dışı yazılar sona eriyor. Yazıda, elektrikle çalışma modellerinden enerjisiz çalışma alanındaki standart ve kurallar işleniyor.

Düzenli olarak yayımladığımız sektörden haberler ve elektrik istatistikleri yine dergide yer alıyor.

Kitap tanıtımlarının ardından dergimiz Tayfun Akgül`ün "Fennikarikatürler" sayfasındaki Koronavirüs temalı karikatürüyle tamamlanıyor.

Dergimize aşağıdaki bağlantıdan elektronik ortamda ulaşabilirsiniz.

Elektrik Mühendisliği Dergisi 468. Sayı 



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


DEPREMZEDEYE DEĞİL ENERJİ ŞİRKETLERİNE DESTEK

KTMMOB EMO YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

SİNOP NÜKLEER GÜÇ SANTRALI İNADINDAN VAZGEÇİLMELİDİR   

TELE 1- SABAH PUSULASI

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

EMO, SİNOP NGS NAZIM İMAR PLANI İÇİN İPTAL DAVASI AÇACAK (BAŞKENT GAZETESİ)

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

EMO: SİNOP NGS PROJESİNDEN VAZGEÇİLMELİ (ENERJİGUNLUGU.NET)

YAPICIYA EMO`DAN ÖDÜL, TÖREN 26 NİSAN`DA (CUMHURİYET)

Okunma Sayısı: 654


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.