MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO ANKARA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU YAZMAN ÜYESİ ÖZGÜR KARAGÜLLE KANAL D’YE PRİZE TAKILI ELEKTRİKLİ ALETLERİN TÜKETİMİNİ DEĞERLENDİRDİ



 
EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Özgür Kargülle, Kanal D Ana Haber’e 25 Haziran 2021 Cuma günü “Prize takılı elektrikli aletlerin yıllık enerji tüketim bedeli, elektrikli aletlerin prizde uzun süre bekletilmesinin yaratabileceği olumsuzlukları” değerlendirdi.
 

Özgür Karagülle şöyle konuştu, "Şarj aletinin marka modeline göre değişir. Piyasada çok kullanılan marka model üzerinden ortalama bir hesap yapmak gerekirse, piyasada yaygın kullanılan şarj aletlerinin stand by gücü yani kullanıma hazır şekilde priz de tükettiği güç 0,1 W olarak belirtilir. Günde 18 saat takılı kaldığını varsayarak bir hesap yaptığımızda ortalama 657 Wh lik bir tüketim yaparlar. Elektrik birim bedelini ortalama 80 kuruş baz alırsak yıllık ortalama 52 kuruş 1 şarj aletinin boşta enerji kaybı demektir. Ülkemizde ortalama 38 milyon konut ve 2 milyon iş yeri olduğunu düşünürsek ve her birisinde prizde 1 şarj aleti olduğunu düşünürsek 40 milyon tane 52 kuruşluk tüketim yani senelik 20 milyon TL lik enerji bedeli demektir."

Elektrikli aletlerin (televizyon, telefon şarj cihazı, fırın vb.) sürekli olarak prizde bırakılmasının sadece enerji tasarrufu açısından değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizen Özgür Karagıülle "Prizde bırakılan telefon ve bilgisayar şarj aletleri ısındığı için yangın riski teşkil etmektedir. Özellikle de powerbankler uzun süre enerji altında kaldığında içindeki pilin kimyasal yapısı bozulduğunda patlama riski de oluşabilir." dedi.

Özgür Kargülle röportajı 25 Haziran 2021 Cuma günü Kanal D Ana Haber`de yayınlandı.



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


ÜYELERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ UDEMY EĞİTİMİ: MÜHENDİSLER İÇİN YAPAY ZEKA ARAÇLARI

8. SAMSUN İNŞAAT FUARI DÜZENLENİYOR

İYİ BAYRAMLAR...

Okunma Sayısı: 166


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.