MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

İLK BİLDİRİLER KONFERANSI (İBK) 21 DÜZENLENDİ


HABER


 
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi`nin TED ve Hacettepe Üniversitelerinin ilgili bölümleri ile işbirliği ile İlk Bildiriler Konferansı (İBK) 2021 10-11 Temmuz 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlendi.
 

 

Etkinliğin açılış konuşmaları bölümünde ilk olarak söz alan TED Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr.Öğretim Üyesi Muhsin Caner Gökçek şöyle konuştu; " Değerli katılımcılar değerleri meslektaşlarım merhaba. 2021 yılı 10-11 Temmuz tarihlerinde EMO Ankara Şubesi`nin 4.`sünü düzenlediği İlk Bildiriler Konferansı`na TED Üniversitesi ve düzenleme komitası adına hoş geldiniz diyorum. Bu konferansı diğerlerinden ayıran önemli bir özelliği var, öğretim üyeleri tarafından yönlendirilmiş, yeni mezun elektrik elektronik, elektronik haberleşme, enerji, kontrol ve biyomedikal mühendislerinin son sınıf bitirme projelerini sunduğu bir platform olmasıdır. Ayrıca yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tez çalışmalarından üretilen bildirilerden oluşmaktadır. Bu sayede yeni mezunlarımız hem mesleğe hem de bilimsel platformlara ilk adımını atmış olacaklar. İlk Bildiriler Konferansı`nda 24 adet bildiri bulunmaktadır. Geniş bir bildiri yelpazesi sunulacaktır. Bunlar dron teknolojisi, derin öğrenme, fotonik kristal yapılar, haberleşme, optik haberleşme, antenler, yüksek frekans devreleri, akustik yüzey tasarımı, enerji kaynakları ve sera kontrol sistemleri gibi konuları içermektedir. Güncel teknolojik konularda davetli konuşmacı hocamız sunum yapacaklar. Bir üniversite endüstri söyleşisi düzenlenecektir. Yeni mühendis meslektaşlarımıza tekrardan aramıza hoş geldiniz diyorum. Üniversitede kazanmış olduğunuz bilginin ve eğitimin hayat yolunuzu aydınlatmasını temenni ediyorum. İlk Bildiriler Konferansı`nın düzenlenmesinde emeğe geçen EMO Ankara Şubesi çalışanlarına, Düzenleme Komitesi`ndeki bütün hocalarıma teşekkür ederim."

Dr. Öğretim Üyesi Muhsin Caner Gökçek`in ardından söz alan Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ali Ziya Alkar açılış konuşmasında şunları söyledi; "Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü olarak değerli öğrencilerimizin ve mezunlarımızın ilk bildirilerini sunacağı İBK 21`i düzenleyen üniversiteler arasında yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Pandeminin bu zor koşullarında bilimin ilerlemesi gerekliliği bizleri bu sanal ortamda buluşturuyor. Umarım ileriki senelerde fiziksel ortamlarda bu etkinlikleri gerçekleştirme şansını bulabiliriz. En önemli amacımız şu, üst kalite mühendisleri günümüz koşullarının gerektirdiği bilgi ve donanımla problem çözme ve analitik düşünme yetenekleriyle donatılmış olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz ama bir yandan da Ar Ge çalışmalarıyla Elektrik Elektronik Mühendisinin farklı alanlarda teknolojik ve bilimsel ilerlemede katkıda bulunmak hedeflerimiz arasında. İşini çok iyi yapmayı hayat biçimi haline getirmiş mühendisler olarak sorunları çizmede ne kadar iyi olursak olalım, sorun çözme yöntemlerini paylaşmadığımız görünür kılmadığımız sürece ilerlemenin sağlanmayacağının farkındayız. Özellikle öğrencilik yıllarında mezuniyetin ilk yıllarında gerçekleştirilen Ar Ge çalışmalarını görünü kılınacağı, bilgi paylaşımı hazının tadılacağı bu konferansın ilerde yapılacak Ar Ge`ye katkısı olacağını umuyoruz. Kariyerin henüz başında elde edilen kazanımların sunulması ve paylaşılmanın sağlanmasının yanında bu tür paylaşım ortamlarında ben9zer ilgi alanındaki kişilerin varlığından haberdar olmak onlarla tanışmak bu şekilde bilgiyi kar topu gibi büyüterek mükemmelleştirmek hedeflerimiz arasında. Konferansları sadece Ar Ge ve inavasyon çıktılarının sunulduğu ortamlar olarak görmemek gerekiyor. Bu tür etkinlikler nihayetinde eğitim öğretim programlarını da zaman içinde şekillendiriyor. Günümüzde eğitim ve öğretim programlarımızın her ne kadar uluslararası standartlarda kabul edilebilir düzeyde olması gerekliliği olsa da zaman içinde dinamik biçimde kendini zaman içinde güncellemeli. Nasıl ki bizim neslimiz öncekilerin elektrik elektronik mühendisliği eğitim farklıysa. Bizlerin aldığı eğitim ile şu anki öğrencilerin aldığı eğitim çağımızın koşullarına göre farklılıklar göstermektedir. Konfederasyon düzenlenmesinde yoğun emek harcayan başta EMO Ankara Şubesi çalışanları olmak üzere katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara, değerli öğrencileri ve hocalara teşekkür ediyorum. Bu konferansın geleceğin akademisyenleri için eğitici ve öğretici bir akademi 101 dersi olacağını umuyorum. Çok teşekkür ederim."

Açılış konuşmaları bölümünde son olarak söz alan EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kardelen Kamişli şöye konuştu; "Değerli akademisyen hocalarım, bildiri sahibi genç arkadaşlarım ve dinleyiciler,

Öncelikle hafta sonu olmasına rağmen katılımınızla bizleri onore ettiğiniz için Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu adına teşekkür ederim.

Ürünlerin ve geliştirmelerin gündelik yaşama gelmeden önceki aşamaları, yoğun bir akademik ve bilimsel araştırma-geliştirme çalışması gerektirmektedir. Araştırma ve geliştirme çalışmaları da ancak, bu çalışmaları yapabilecek birikimde yetişmiş insan gücü ve bu çalışmaların paylaşıp tartışılabileceği platformlar ile yapılabilir. Bu anlamda, ülkemizde yapılan araştırma geliştirme çalışmalarını yürüten araştırmacıların sayıca ve nitelik olarak arttırılması kadar, bu çalışmaları ve sonuçlarını tartışma zeminlerinin arttırılması da önemlidir.

Biz Elektik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi olarak, üniversitelerimiz ise bilimsel bilginin üretildiği akademik merkez olarak bu çalışmaları ortaklaşa yürüterek teknolojik ve bilimsel bilgiye sahip olmamızı sağlayacak veya mevcut bilgi birikimini geliştirecek çalışmalara zemin hazırlamak gibi bir görevi varoluşunun önemli bir nedeni olarak kabul etmekteyiz.

İlki 2012 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve EMO Ankara Şubesi, ikincisi 2013 yılında Atılım Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve EMO Ankara Şubesi, üçüncüsü 2015 yılında Bilkent Üniversitesi, ODTÜ ve EMO Ankara Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen İlk Bildiriler Konferansı, dördüncü kez günceli yakalayarak ve yaygınlaşarak yapılması ihtiyacı tespit edilmesi üzerine; İBK 2021, TED Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ile EMO Ankara Şubesi ortaklaşa düzenlemiştir.

Bildiri sunan genç meslektaş arkadaşlarım, çalışmalarınızın karşılığını aldığınız, mesleğimize katkılarınız ile yol açtığınız meslek hayatınızın başında; İlk Bildiriler Konferansı`nın parçası olmayı seçtiğiniz için teşekkür ederim. Konferansa meslek hayatında ilerlemiş, başarılarla dolu kariyerleri ile emin adımlarla ilerlerken lisans ve lisansüstü bildirilerini sunacak arkadaşlarımıza destek olmak, geleceğin meslektaşlarına yol gösterici olabilmek adına emek veren ve konuşmaları ile bizleri onore edecek değerli hocalarıma teşekkür ederim. Birlikte her gün daha da büyüyen Elektrik Mühendisleri Odası bünyesinde; çalışan, üreten ve konferansın ortaya çıkmasında büyük emek veren personel arkadaşlarımızın emekleri ve özverili çalışmaları için de teşekkür ederim.

Sözlerimin sonuna gelirken; Erzurum`dan Afyon`a, Kastamonu`dan Konya`ya uzanan Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi sınırlarında bulunan 39 Bölüm Başkanlığı`na davetle oluşturulan Düzenleme Kurulu ve Yürütme Kurulu ile gerçekleştirdiğimiz; ortak çalışma ilkesinin ve emeğin ön planda olduğu katkılarla büyüyen ve gelişen İlk Bildiriler Konferansı`nın başarılı geçmesini temenni ediyorum.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İlk Bildiriler Konferansı`na hepiniz hoş geldiniz."

 

İBK 21 ETKİNLİK VİDEOLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


 

Açılış konuşmalarının ardından İlk Bildiriler Konferansı 21 etkinlik programına geçildi.

 

Davetli konuşmacı: Mustafa İspir

"Kültürel Farklılıklar: Türkiye‘den Silikon Vadisine ve Yazılım Mühendisliğinden Makine Öğrenmesi Mühendisliğine"

 

Bildiri Oturumu 1

Oturum Başkanları: Prof. Dr. Cenk TOKER,

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep HASIRCI TUĞCU

 

Dron Tarzı Hava Platformlarında Termal Kamera ile Yüksek Güvenliğe Yönelik Görüntü Aktarımı Sağlayabilen Telemetri Sistemi Geliştirilmesi İdil KELEŞ, Sevilay CAN, Ali UYANIK, Umut ÇILDIR, Mahmut POLAT, Caner ÖZDEMİR

Dron Araçlarının Duvar Boyama İşlerinde Kullanılabilmesi için Donanım Ve Yazılım Geliştirilmesi İrem KURŞUN, Melih Bayram BOZ, Sami HAMAN, Aycihan ÇAKMAK,Caner ÖZDEMİR

İtfaiyeci İnsansız Hava Aracı Mehmet Ali KANDİLCİK, Sezgin KARAPINAR,

Muhammet Enes ADANUR, Gürhan BULU

 

Bildiri Oturumu 2

Arş.Gör. Burcu BİLGİÇ

 

Yazılım Tanımlı Radyo Kullanarak Uçan Bir Platformdan Telemetri İletimi Nihan YILMAZ,

Algı KÜÇÜKYAVUZ, Rabia KAPAN, Cenk TOKER

Dört Ayaklı Robot Tasarımı ve Yürüyüş Modelleme Bahar VURAL, Pınar PAMUK,

Yasemin ERKAN

YOLO Derin Öğrenme Algoritması ile Araç Plakalarının Tespit Edilmesi

Ahmet ATLI, Mehmet DEMİRTAŞ

 

Davetli konuşmacı: Doç. Dr. Mehmet Nuri Akıncı

"Derin Öğrenmenin Mikrodalga Görüntülemedeki Uygulamaları"

 

Bildiri Oturumu 3

Oturum Başkanları: Prof. Dr. Hüseyin CANBOLAT,

Dr. Öğr. Üyesi Muhsin Caner GÖKÇE

 

Üçlü Thue-Morse Dizilimli Fotonik Kristal Yapıdan Yansımanın İncelenmesi Mehmet Furkan AY, Umut ALAN, Büşra GÖRAL, Çiğdem Seçkin GÜREL

Bir Uydu Yer İstasyonu Haberleşme Sistemleri Altyapısındaki Network Güvenlik Zorlukları İçin Katmanlı Bir Yaklaşım Abdullah GÜRTEKİN

Elektrikli Araçlar için Batarya Yönetim Sistemi Tasarımı ve Uygulama Örneği Nazım ELMALI, Emrah ÇETİN, Mustafa YAZ

 

Bildiri Oturumu 4

Oturum Başkanları: Prof. Dr. Nihat ÖZTÜRK

Dr.Öğr. Üyesi Agah Oktay ERTAY

 

Sualtı Kablosuz Optik Haberleşme Sistemleri için Kısmi Eş-Fazlı Lazer Dizi Demeti Sinyal-Gürültü Oranı Analizi Ecenaz ÖZALP, Alp Eren AYDOĞDU, Muhsin Caner GÖKÇE,

Yahya BAYKAL

Beşinci Nesil Haberleşme Uygulamaları için Altıgen Halka Biçimli Bant Genişliği İyileştirilmiş Mikroşerit Yama Anten Tasarımı Duygu Yaşar GÜNDOĞDU, Agah Oktay ERTAY

Beşinci Nesil Haberleşme Sistemleri ve ISM Bandı Uygulamaları için İyileştirilmiş Frekans Yanıtlı Mikroşerit Yama Anten Tasarımı Ahmet Osman AKSOY, Ayşenur ÜSTÜN, Agah Oktay ERTAY

Elektromanyetik Benzetim Yazılımı Kullanarak 2400 MHz Frekansında 40 db RF Güç Yükselteci Tasarımı Sefa Furkan ÇALIŞIR, Yusuf ERTUĞAN, Caner ÖZDEMİR

Fibonacci Serileri ile Ses Emici Yüzey Tasarımı İrem KAYA, Çiğdem Seçkin GÜREL

 

11 Temmuz 2021

 

Bildiri Oturumu 5

Oturum Başkanları: Prof. Dr. Hilal GÖKTAŞ

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet YÜKSEKKAYA

 

Thue-Morse Dizilimli Çok Katmanlı Akustik Yüzey Tasarımı Özden DOĞRUER,

    Çiğdem Seçkin GÜREL

Development of a disposable SpO2 finger probe for COVID-19 patients Hacı İsmail ASLAN, Cansu KARAKUZU

Bitcoin a n d Ethereum Background Gizem ALTUN

Siyam Sinir Ağları ile Yüz Tanıma Sisteminin Okul Girişlerinde Uygulanması Yunus ATLI, Mehmet DEMİRTAŞ

 

Bildiri Oturumu 6

Oturum Başkanları: Doç. Dr. Mehmet DEMİRTAŞ,

Dr. Öğr. Üyesi Emrah ÇETİN

 

Lityum Sülfür Bataryalar Mustafa YAZ, Abdussefer BÖLÜKBAŞI

Şebekeden Bağımsız Küçük Ölçekli Köylerin Enerji İhtiyacını Karşılamaya Yönelik Optimize Edilmiş Hibrit Yenilenebilir Enerji Kaynağı Sistemi Tasarımı Mesut TOKMAK, Cemil ALTIN

Yüksek Hızlı Tren Haberleşme Hatlarında Fiber Üzerinden Radyo Teknolojisi Uygulamaları Ahmet Caner GÜL, N. Özlem ÜNVERDİ

 

Bildiri Oturumu 7

Oturum Başkanları: Dr. Hıdır DÜZKAYA

Dr. Öğr. Üyesi Barış YÜKSEKKAYA

Geniş Arazilerde Yangın Tespiti ve İlk Hızlı Müdahale İçin Yeni Bir Drone Tasarımı Önerisi

Yaşar Anıl HİTHİT, Harun HOT, Zeynep Sevgi YÜKSEL, Erdem YAZGAN

Görüntü İşleme ile Otoparklarda Araç Yoğunluk Tespiti Musa DALANÇIKAR, İsmail ÇELİK, Zeynep HASIRCI TUĞCU, İsmail Hakkı ÇAVDAR

Sürdürülebilir Tarımsal Kalkınma için Nesnelerin İnterneti Tabanlı Sera Kontrol Sistemi Tasarımı Ramazan ÇAPANOĞLU, Emrah ÇETİN

 

SÖYLEŞİ

  "Eğitim Hayatından Meslek Hayatına Mühendis"

Moderatör:

Dr. Çiğdem GÜNDOĞAN TÜRKER

Konuşmacılar:

Prof. Dr. Cenk TOKER

Prof. Dr. Feza ARIKAN

Dr. Ali Levent KURTOĞLU

Dr. Hıdır DÜZKAYA

Ali İhsan ARSLAN (Ortana Elektronik)

Baldan ÇOLAK (İletişim Uzmanı)

Ferhat BİTECEK (EMO Ankara Şubesi Örgütlenme Sekreteri)

 

Kapanış Konuşması   (TMMOB EMO Ankara Şubesi)

 

 

 

 



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


ÜYELERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ UDEMY EĞİTİMİ: MÜHENDİSLER İÇİN YAPAY ZEKA ARAÇLARI

8. SAMSUN İNŞAAT FUARI DÜZENLENİYOR

İYİ BAYRAMLAR...

Okunma Sayısı: 366


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.