MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

“TEİAŞ’IN ÖZELLEŞTİRİLEMEZ, ÜRETİM VE DAĞITIM KAMUSALLAŞTIRILMALIDIR” (TÜRKİYE’DE YENİ ÇAĞ)


YAZILI BASINDA ODAMIZ  - 13.09.2021


 

TEİAŞ‘ın özelleştirilmesine yönelik karara DİSK/Enerji-Sen itiraz etti. elektrik dağıtım hatlarındaki özelleştirmeler ile yaşanan olumsuzlukların artacağına işaret eden Enerji-Sen, "Bütün enerji üretim ve dağıtımı kamulaştırılmalı ve enerji üretim ve dağıtımında çalışan işçiler kamu işçisi olarak güvence kazanmalıdır" dedi. Elektrik Mühendisleri Odası da, Türkiye Elektrik İletim AŞ‘nin özelleştirme kapsamına alınmasına karşı açıklama yaptı, "Karardan derhal vazgeçilmelidir" ifadesini kullandı.

Resmi Gazete‘de yayımlanan karara göre Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi‘nin (TEİAŞ) özelleştirilmesi için süreç başladı. DİSK/Enerji-Sen özelleştirme kararına karşı çıkarak bir açıklama yayımladı. Elektrik dağıtım faaliyetlerinin özelleştirilmesi ile birçok sorunun ortaya çıktığını belirten Enerji-Sen, TEİAŞ‘ın özelleştirilmesi ile bu olumsuzlukların artacağına dikkat çekti.

*TEİAŞ, Türkiye‘nin doğu-batı ekseninde 1500 km, kuzey-güney ekseninde 650 km mesafedeki elektrik sisteminin ana omurgasını oluşturan, 2020 yılı itibarıyla 71 bin km uzunluğundaki yüksek ve çok yüksek gerilimli enerji iletim hatları, ülkenin dört bir yanına dağılmış olan 753 adet indirici trafo merkezi ve 1975 adet güç trafosu ile yerleşim bölgelerinin enerji ihtiyacını karşılayan bir kamu kuruluşudur.

*Enerji üretimi kamunun elinden alınıp özele devredilirse tıpkı dağıtım ayağında yaşanan olumsuzluklar katlanarak yaşanacaktır. Özel sektör elinde işçileri daha çok iş yükü, daha az ücret beklemekte, enerji üretiminin özelleştirilmesi vatandaşın faturasına katlanarak yansıma tehlikesini taşımaktadır. TEİAŞ‘ın özelleştirilmesi kararından vazgeçilmeli, bütün enerji üretim ve dağıtımı kamulaştırılmalı ve enerji üretim ve dağıtımında çalışan işçiler kamu işçisi olarak güvence kazanmalıdır!


 



EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ BİRGÜNTV`DE

11.05.2026
 


Çok Okunanlar


EMO GEBZE İLÇE TEMSİLCİLİĞİ`DEN ELEKTRİK ALTYAPISI UYARISI

BPS 2026 KURULLARI BELLİ OLDU, BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 7 HAZİRAN

NECMETTİN ERBAKAN, KONYA TEKNİK VE KARATAY ÜNİVERSİTELERİ BÖLÜM BAŞKANLIKLARI BPS 2026 KAPSAMINDA ZİYARET EDİLDİ

EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ BİRGÜNTV`DE

EMO İSTANBUL ŞUBESİ`NDEN ACİL DENETİM ÇAĞRISI: `KAĞITHANE‘DE YAŞANAN OLAY BİR UYARI DEĞİL, BİR SONUÇTUR`

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ`NDE BPS 2026 TANITIMI YAPILDI

ERCİYES, ABDULLAH GÜL VE NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTELERİ BÖLÜM BAŞKANLIKLARI BPS 2026 KAPSAMINDA ZİYARET EDİLDİ

TÜRKİYE - SUUDİ ARABİSTAN ENERJİ ANLAŞMASI: EMO`DAN `KAPİTÜLASYON` TEPKİSİ (BİRGÜN.NET, 13.05.2026)

MAHİR ULUTAŞ YAZDI: YAPAY ZEKA FETİŞİZMİ (BİRGÜN GAZETESİ, 14.05.2026)

EMO’DAN SUUDİ ARABİSTAN ENERJİ ANLAŞMASINA TEPKİ: MİLLETVEKİLLERİNE `REDDEDİN` ÇAĞRISI (EVRENSEL.NET, 12.05.2026)

Okunma Sayısı: 97


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.