MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMANET 2021


HABER


 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şubesi, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu tarafından çevrimiçi düzenlenen “Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Günleri (EMANET 2021)”, 12 Kasım Cuma günü açılış konuşmalarıyla başladı. `Çevre ve Halk Sağlığı İçin` temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte 2 gün boyunca ulusal ve uluslararası düzeyde davetli uzmanlar tarafından sunumlar yapılacak.
 

 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şubesi, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu tarafından düzenlenen "Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Günleri (EMANET 2021)", 12 Kasım Cuma günü çevrimiçi olarak başladı. Etkinliğin açılışında EMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Yıldırım, 2011 ve 2013 yıllarında İstanbul`da, 2015 yılında Mersin`de yapılan EMANET Sempozyumu`nun ardından, bu yıl İstanbul`da Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Günleri`nin düzenlendiğini kaydetti.

Açılışta ilk olarak söz alan EMANET Düzenleme Kurulu Başkanı Murat Başkan, elektromanyetik alanlar ve etkilerinin teknik, sağlık ve hukuki açılardan değerlendirilmesi ve kamuoyunda farkındalığın artırılması amacıyla bu etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi. Dünyada hücresel iletişimin hızla yaygınlaştığını, son 2 yıldaki pandemi koşullarının da yaşam alanlarımızdaki elektromanyetik değerleri artırdığını belirten Başkan, "İletişimin baş döndüren bir hızla değişime uğradığı son yıllarda maruz kaldığımız elektromanyetik alanların etkilerinin ne olduğunu bilimsel olarak tartışarak, halk sağlını yakından ilgilendiren bu konuyla ilgili doğru bilgilendirme yapılması ve sorunun çözümü için izlenecek adımların belirlenmesi etkinliğin temel amaçları arasındadır" dedi.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Saip, her gün yaşantımıza yeni elektromanyetik alanların girdiğini ancak bunun halk sağlığı açısından ne ifade ettiğinin çalışmalarla netleştirilmediğini kaydetti. Bu konuda çok ciddi uzun takipli çalışmalara gereksinim olduğunu belirten Saip, "Etkileri konusunda ne biliyoruz, baş ağrısı, konsantrasyon güçlüğü, mide bulantısı gibi problemlere neden olabiliyor, belki daha bilemediğimiz sorunlara yol açıyor. Bu tür araştırmaların zaman içinde sürmesi ve destek verilmesi çok önemli" diye konuştu.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Durakoğlu, teknolojik devrimin bir yaşam biçimine dönüştüğü ve her alanda son derece önemli değişikliklerin ortaya çıktığını belirtti. Teknolojinin katma değerli bir yatırım olması, kapitalizm ve şirketlerin bu alanda kendine yer aramaya başlamasıyla yaşanan gelişmelerin çevre ve sağlık gibi alanları tehdit ettiğini vurgulayan Durakoğlu, "O gelişmeleri yaşarken, yaşam hakkımızı tehdit etmesine izin verecek miyiz? Bu tablo karşısında bizim yeni önlemler almamız kaçınılmaz hale geldi. Bütün dünyanın aradığı çözümü, bugün bu sempozyumda arıyor olacağız" dedi.

"Teknolojinin nimetleri ve külfetleri var"

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kocatepe, elektriğin insan hayatına girdikten sonra yaşamı kolaylaştırıp, vazgeçilemez hale geldiğini ancak üretimden iletim ve dağıtıma, iletişimden sağlığa ve akla gelen her alanda kullanımı yaygınlaşırken, sorunları da beraberinde getirdiğini kaydetti. Kocatepe şöyle konuştu:

"Teknolojinin nimetleri olduğu kadar, külfetleri de olur. Nimetlerinden yararlanırken külfetlerini, olumsuz etkilerini de en aza indirgemek için uğraşmamız gerekir. Bu uğraşların uygulama, laboratuvar ortamlarından çıkıp, tartışma ortamlarında paylaşılması, iyileştirme önlemlerinin yasa ve yönetmelikler yoluyla uygulamalarda yer alması ve tüm kullanıcıların bilinçlendirilmesi ortam sağlığı açısından önemlidir."

EMO için, bilim insanları ve mühendislerin birikimlerini, düşüncelerini özgürce paylaştıkları demokratik ortamların sağlanmasının önemli bir görev olduğunu, EMANET`in de bu kapsamda düzenlendiğini anlatan Kocatepe, etkinliğe katkı verenlere teşekkür etti.

"Üretmiyoruz, tüketiyoruz…"

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Pala, günümüzde teknolojinin insan yaşamını kolaylaştırdığını, ancak bir yandan gelişim ve dönüşüm sağlanırken diğer yandan çevre ve halk sağlığı açısından olumsuz etkiler ortaya çıkabildiğini söyledi. Pala, "Bugün bu zararlı etkilerin bertaraf edilmesi için teknolojik, bilimsel ve hukuksal açılardan toplum için son derece önemli olan bu konuyu ele alacak, konunun tüm taraflarıyla birlikte yapılan bilimsel araştırmalar ve değerli görüşleri masaya yatıracak, kamuoyuna aktarma imkânı bulacağız" diye konuştu.

Bilim ve teknolojiden uzak yönetim anlayışıyla teknoloji üreten değil, tüketen bir ülke olduğumuz gerçeğine dikkat çeken Pala, elektromanyetik alanların etkilerine yönelik önlem alınmadığını ve yeterli bilgilendirme yapılmadığını kaydetti. Pala, elektronik cihaz ve sistemler kullanılırken çevrede yarattığı tahribat ve insan sağlına etkilerinin denetimi, düzenlenmesi ve yönetimi konusunda çalışmalar yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Güncel gelişmeler ve enerji alanındaki zamlara dikkat çeken Pala, şu görüşleri dile getirdi:

"Ülkemizde çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsuru olan elektrik enerjisine erişim gün geçtikçe zorlaşırken, halkımız enerji yoksulluğuna terk edilmiştir. Kamusal planlamadan uzak, toplumsal yararı öncelemeyen enerji politikalarıyla faturalar üzerinden halkın bütçesine adeta göz dikilmiştir. Yüksek gelen faturaları ödemekte zorlanan 3 milyondan fazla abonenin elektriği borcundan dolayı kesilmiştir.  Son olarak artan enerji maliyetleri gerekçe gösterilerek doğalgaza sanayi için yüzde 48.40 elektrik üretim santralları için yüzde 48.82 oranında zam yapılmıştır. Konutlarda kullanılan doğalgaz tarifesine zam olmayacağı duyurulsa da maalesef bu zam, enerji bedelleri başta olmak üzere halkımızın tükettiği her ürüne yeni zamların geleceğinin habercisidir."

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından davetli konuşmacı Prof. Dr. Mithat İdemen tarafından ‘‘Elektromanyetik Alan Kavramının Evreni Algılayışımız Üzerindeki Etkileri‘‘ konulu sunum yapıldı. Daha sonra etkinliğin oturumlarına geçildi.

2 gün boyunca sürecek etkinlik EMO İstanbul Şubesi`nin  https://www.youtube.com/c/EMO%C4%B0stanbulTV adresinden canlı olarak izlenebilecek.

Etkinlik programına ekteki dosyalardan ulaşabilirsiniz. Daha fazla bilgi için https://emoistanbul.org/emanet2021/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Dosyalar

EMANET-1. Gün (76 KB)

EMANET-2. Gün (76 KB)



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


ANKARA ŞUBE GENEL KURULU YAPILDI

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU HAZİRUN LİSTESİ ASKIYA ÇIKIYOR

FUKUSHİMA FELAKETİNDEN DERS ALMALI VE NÜKLEER GÜÇ SANTRALI GİRİŞİMLERİNİ SONLANDIRMALIYIZ!

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

EMO HÜKÜMETİ NÜKLEER SANTRAL İLE İLGİLİ UYARDI: SONLANDIRIN! (TRAKYA DEMOKRAT)

EMO: FUKUSHİMA NÜKLEER FELAKETİNDEN DERS ALINMALI! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

EMO’DAN FUKUSHİMA’NIN YILDÖNÜMÜNDE ‘AKKUYU’ UYARISI (BASKENTGAZETE.COM.TR)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

Okunma Sayısı: 182


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.