MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

X. ASANSÖR SEMPOZYUMU: GELİŞEN TEKNOLOJİ, GÜVENLİK VE DENETİM TARTIŞILDI



 
X. Asansör Sempozyumu’nda, mühendisler, biliminsanları, sektör ve kamu kurumalarının temsilcileri, üç gün boyunca alanındaki gelişmeleri değerlendirildi. Denetimlerin tartışıldığı etkinlikte, deprem ve yangın anında asansör güvenliği de masaya yatırıldı. Yeni teknolojilerin değerlendirildiği sempozyumda, nesnelerin interneti (IoT) ve kontrol sistemlerindeki gelişmelerin geleceği nasıl şekillendireceğine ışık tutuldu.
 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubelerinin birlikte düzenlediği X. Asansör Sempozyumu, 18-21 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi. Etkinliğin bildiri oturumları çevrimiçi, açılış ve panel oturumları ise salgın önlemleri alınarak yüzyüze düzenlendi. Tüm oturumlarının Youtube üzerinden canlı yayınlana etkinliğin açılışı, 18 Kasım 2021 tarihinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi`nde gerçekleştirildi.

Açılış oturumunun ardından İlyas Menderes Büyüklü`nün yönetiminde düzenlenen birinci oturuma, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`ndan Murat Yazgan "Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Uygulamaları ve Gelecek Perspektifi", MMO İzmir Şubesi`nden Burak Demircan "Ülkemizdeki Periyodik Kontrol Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi" başlıklı sunumlarıyla katılım sağladı.

Yöneticiliğini Sefa Targıt`ın üstlendiği bir sonraki oturumda ise İstanbul Teknik Üniversitesi Gülahmet Mert Pelitli, Mustafa Korkmaz, Talat Oral Çağıl, Adem Candaş ve Cevat Erdem İmrak`ın "Rüzgâr Türbinleri İçin Otomatik Tırmanma Asansörü Tasarımı", Gravit Makine`den Latif Dallı, Mehmet Yücelay ve Gürkan Öztürk ve "Asansör Klavuz Raylarının, Taşıyıcı Halatlarının EN 81-20/50 (2020)`ye Uygun Hesabında Bazı Yöntem ve Yaklaşımlar" başlıklı bildirilerinin sunumları gerçekleştirildi. 

Etkinliğin ilk paneli ise MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener yönetiminde "Türkiye`de Asansörlerin Uygunluk Değerlendirmeleri ve Periyodik Kontrolleri, Piyasa Gözetimi ve Denetimi Arasındaki İlişki" başlığı altında gerçekleştirildi. Panele, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü`nden İlyas Menderes Büyüklü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürlüğü`nden Sedat Kaya, Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu`ndan İbrahim Özçakır, Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği`nden Oğuzhan Bulgurluoğlu, Ege Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği`ndenH. Onur Ercan, Royal Cert Belgelendirme`den Gürkan Selamcı, MMO`dan S. Zafer Güneş konuşması olarak katılım sağladı. 

IoT ve Kontrol Teknolojileri  

Etkinliğin ikinci gününde ise ilk olarak Halim Akışın`ın yönetiminde üçüncü oturum düzenlendi. Bu oturumda, HKS HAS Asansör`den Şamil Çahal, Ercan Üstüner ve Fatih Babalık ile Bursa Uludağ Üniversitesi`nden Kadir Çavdar`ın "Parametrik Tasarım Yaklaşımının Asansör Sektöründe Kullanımı" başlıklı ortak bildirilerin yanı sıra , OHC Lift Asansör`den Onur Tuncer, Cihan Aşkın, Hikmet Ağar ve Melih Gürmenekşe`nin "Hidrolik Kaldırma Platformlarında Bakım ve Servis Hizmetlerine İlişkin Genel Bakış" başlıklı bildirinin sunumları gerçekleştirildi. 

Ahmet Aydın`ın başkanlığını yaptığı dördüncü oturumda ise Mikrolift`ren Burak Özpınar "IoT‘nin Asansör Sistemine Sağladığı Avantajlar", Kayseri Üniversitesi Cebrail Çiflikli ve Başkent Üniversitesi`nden Emre Öner Tartan "Markov Karar Süreci ile Asansör Kontrolünün Modellenmesi" başlıklı bildirileriyle yer aldılar. 

Asansörlerde Deprem ve Yangın Güvenliği

M. Berkay Eriş`in yönetiminde düzenlenen beşinci oturumda ise İTÜ`den Abdül Melik Sancak, Cevat Erdem İmrak ve Adem Candaş`ın "Deprem Bölgelerindeki Asansör Tesislerinin Deprem Önlemleri ve Hesaplama Esaslarının Karşılaştırılması", Yağızcan Ölmez, M. Fatih Arıcan, Pelin İspir Eserol ile Serdar Tavaslıoğlu`nun "Çok Yüksek Katlı Binalarda Acil Durumlar İçin Önerilen Ek Asansör Senaryoları" başlıklı ortak bildirilerinin sunumları gerçekleştirildi. 

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Pala`nın yönettiği etkinliğin ikinci paneli ise "Binalarda Asansörlerin Deprem ve Yangın Anında Durumları" başlığı altından düzenlendi. Bu panelde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`ndan İlyas Menderes Büyüklü, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı`ndan Serkan Korkmaz, Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu`ndan Cem Bozdağ, Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği`nden  Prof. Dr. Erdem İmrak, EMO`dan Serdar Tavaslıoğlu ve MMO`dan Burak Demircan konuşmacı olarak yer aldı. 

Asansör Kazaları ve Güvenlik 

Etkinliğin son gününde ilk olarak Bülent Çarşıbaşı`nın yönetiminde gerçekleştirilen altıncı oturum düzelendi. Bu oturumda RST Elektronik`ten Mustafa Mıhçılar "Kamu İhalelerinde Asansör Satın Alımlarında Talep Edilen Asansör Şartnameleri" başlıklı sunumunu yaparken, D Kare Gözetim Test ve Belgelendirme Mustafa Görmüş ve Yusuf Baran Okçu`nun "Asansör Kat Kapıları Kilitleme Tertibatları, Kat Kapıları Sarkaç Çarpma Testleri ve TS EN 81:20, TS EN 81:50 Standartları Gereklilikleri" başlıklı ortam bildirilerinin de sunumu gerçekleştirildi. 

Battal Murat Öztürk`ün yönettiği etkinliğin son oturumunda ise Cenk Mühendislik`ten Necdet Canbulat "Asansör Kazaları ve Risk Faktörleri" ve Procube`den Umut Gölge ise "Asansörler İçin Acil Durum Sesli Haberleşme ve Anlık Arıza Takip Cihazı" başlıklı bildirilerini sundular. 

 


Youtube üzerinden canlı yayınlanan X. Asansör Sempozyumu`nun tüm oturumlarını aşağıdaki adresten izleyebilrisiniz: 

http://www.youtube.com/playlist?list=PLVPs8gpT0GaaOopkkNR0TuK9ixdB4Lakz


 Sempozyumun açılışına ilişkin detaylı haberi ise aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz:

https://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=136436&sube=7 


 



METE ÇUBUKÇU TRT RADYO’DA: SANATLA BÜTÜNLEŞEN MÜHENDİSLİK

10.07.2025
 


Çok Okunanlar


VDE WEBİNARS: ACCELERATING THE FUTURE OF E-MOBILITY: LATEST TRENDS AND DEVELOPMENTS IN THE NORDICS, UK AND TURKEY

SEMİNER: GÜNEŞ ENERJİ SAHALARINDA ELEKTRİKSEL GÜVENLİK VE TERMAL KONTROL TESTLERİ

BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMLERİ - ONLİNE KAYIT

57. YIL ETKİNLİĞİ: YÜKSELEN TOPLUMSAL MUHALEFET VE KAMUCU MÜCADELE - VİDEO HABER

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ`NDE `TEKNOLOJİ GÜNLERİ` ETKİNLİĞİ

EUREL BAŞKANI MARKUS JAEGER VE VDE TÜRKİYE TEMSİLCİSİ METİN SAVAŞKAN EMO İZMİR ŞUBESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

YAPI DENETÇİ ÜYE TOPLANTISI

EMO İZMİR ŞUBESİ KİTAP KULÜBÜ, GAYE BORALIOĞLU İLE EDEBİYAT SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İSGÜM YETKİLİLERİ ŞUBEMİZİ ZİYARET ETTİ

TELEKOM OPERATÖRLERİ İLE KRİTİK TOPLANTI: AFETLERE DİRENÇLİ ALTYAPI, KURUMSAL İŞBİRLİĞİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRMELERİ GÜNDEMDE

Okunma Sayısı: 773


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.