MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO 67 YAŞINDA



 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 47. Dönem Yönetim Kurulu, Oda’nın 67. kuruluş yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı. EMO ve üyelerinin mesleki faaliyetlerinin yalnızca toplumun bir kesimini değil, tüm toplumu ve ülkenin gelişimini ilgilendiren alanları kapsadığı belirtilen açıklamada, EMO’nun mühendislik mesleğinin gelişimi ve bilimin kamu yararına kullanılmasına yönelik öncü çalışmalarıyla onurlu yürüyüşüne ve dik duruşuna devam edeceği vurgulandı. Açıklamanın tamamına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
 

 

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI

 

EMO 67 YAŞINDA

 

Elektrik, Elektronik, Kontrol ve Biyomedikal mühendislerinin meslek örgütü olan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), kuruluşunun 67. yılını mesleki ve toplumsal mücadelesini sürdürme kararlılığı içinde kutluyor. İlk Genel Kurulu`nu 26 Aralık 1954 tarihinde gerçekleştiren EMO, TMMOB ve bağlı odaları ile birlikte mühendislik mesleğinin gelişimi ve bilimin kamu yararına kullanılmasına yönelik öncü çalışmalarıyla, onurlu yürüyüşüne ve dik duruşuna devam edecektir.

Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Haberleşme, Kontrol ve Biyomedikal mühendislerinden oluşan 85 bin üyesi bulunan EMO, 14 şubesi, 111 il ve ilçe temsilciliği ve 150`yi aşkın çalışanı ile hizmet vermektedir.

EMO ve üyelerinin mesleki faaliyetleri yalnızca toplumun bir kesimini ilgilendiren sınırlı bir alanı değil, tüm toplumu ve ülkenin gelişimini ilgilendiren alanları kapsamaktadır. Bu kapsamda enerjinin de iletişimin de temel bir insan hakkı olduğundan yola çıkarak, ülkemizin teknolojik ürünlerin pazarı değil, üreticisi olması gerektiğinin bilinci içinde meslektaşlarımıza ve ülkemiz ekonomisine yarar sağlama amacıyla faaliyetlerimizi yürütüyoruz.

Hiçbir ülkede mesleki faaliyet alanları ekonomik, siyasal ve toplumsal sorunların dışında değildir. Tam tersine mesleki faaliyetleri toplumsal sorunların dışında gösterme anlayışı; sorunların çözümü önündeki en büyük engeli oluşturmaktadır. Ülkemiz uzun süredir ekonomik ve siyasi kriz içinde bulunmaktadır. Koronavirüs salgınının daha da ağırlaştırdığı kriz koşullarından orantısız biçimde etkilenen geniş halk kesimleri geçim kaynaklarını kaybetmiş, işsizlik artmış, yoksulluk ve açlık dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. En temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan yurttaşlar mecburen tüketici kredilerine yönelmiş ve hane halklarının borç yükü artmıştır. Yabancı para birimleri karşısında eriyen Türk lirası, tarihin en düşük değerlerine gerilemiştir. Elektrikten doğalgaza, gıdadan ulaşıma her alanda yapılan yüksek zamlar ve resmi açıklamalara göre yüzde 21, gerçekte ise yüzde 40`ı geçen enflasyon halkın belini bükmektedir. İktidar tarafından bunalımdan çıkış olanağı sağlayacak bir politika ortaya konulamazken, göz boyamaya yönelik kararlarla gün geçirilmeye çalışılmakta, kamu idaresi "ben yaptım oldu" mantığıyla yürütülmekte, yandaş çevreler ve sermaye kesimlerinin çıkarları doğrultusunda hareket edilmektedir.

Reel sektörlerin geri plana atılması ve sıcak paraya dayalı ekonomi modeli, ülkemizde onca emekle yetiştirilen mühendisleri; tasarımcı ve üretimci yetenekleri törpüleyerek, pazarlamacı, montajcı, bakım ve işletme sorumlusu statüsüne indirgemektedir. Emek üzerinde yoğunlaşan baskılar, mühendis emeğinin de ucuzlatılması, esnek üretim modellerine tabi kılınması sonucunu doğurmaktadır. Özellikle kadın mühendisler bu baskıyı daha fazla hissetmekte, işsizlik olgusunu daha yoğun yaşamakta ve cinsiyet ayrımcılığı içeren tutumlarla karşılaşabilmektedir. Bu vesileyle kadınlara yönelik ayrımcılık ve şiddetle mücadelenin en büyük kazanımlarından birisi olan İstanbul Sözleşmesi`nin feshi kararından derhal vazgeçilmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz.

Ülkemizin olumsuz istihdam koşulları nedeniyle yetişmiş insan gücü, daha uygun imkanlar sunan gelişmiş ülkelere gitmeyi tercih etmektedir. Acilen mühendislere yönelik istihdam planlaması yapılmalıdır. Bu istihdam planlaması için de ülkemizin katma değeri yüksek teknolojik ürünler alanında gelişimini sağlamak üzere stratejik planlamaya ihtiyaç vardır.

EMO olarak mesleki faaliyet alanlarımızda teknolojik gelişmelerin takip edilmesi ve bu teknolojik gelişmelerden hem ülkemiz hem de meslektaşlarımızın yararlanmasını sağlamak üzere bilimsel ve teknik kongreler, sempozyumlar düzenliyoruz. Üyelerimizin hak ve yetkilerini korumak, üyeler arasında dayanışmayı sağlamak, haksız rekabeti önlemek için çalışıyor; meslekle ilgili standart, norm, yönetmelik, şartname, sözleşme ve benzeri tüm bilimsel evrakı inceleyerek, bunların değiştirilmesi, geliştirilmesi ve yenilerinin oluşturulması için girişimlerde bulunuyoruz. Oda etkinliklerini ilgilendiren kanun, tüzük, ana yönetmelik ve yönetmeliklerin hazırlanması, değiştirilmesi konusunda üst birliğimiz TMMOB ve resmi makamlara önerilerimizi iletiyoruz.

EMO`nun uzmanlık alanlarına giren konularda üyelerimize, özel ve tüzel kişilere eğitim hizmetleri sunuyoruz. Kamu yararını temel alan ve bilimsel özgürlüğü rehber edinen bir anlayış içerisinde, geçmişten bugüne ve geleceğe üretim ve sanayileşmeyi çevreye ve doğaya karşı sorumluluk bilinciyle kavramak gerektiğine inanıyoruz. İnsanların enerjiye erişim, haberleşme, ulaşım, barınma ve beslenme gereksiniminin sosyal bir hak olarak toplumsal hukuk ile çözülmesi gerektiğinin altını çizerken, meslek alanlarımızda bilimi ve tekniği halkın hizmetine daha çok sunmak için çalışmaya devam edeceğimizi vurguluyoruz.

Önümüzdeki yıl 67 yaşına girecek örgütlülüğümüz, Türkiye`nin toplumsal-siyasal yapısı ele alındığında azımsanmayacak değerde tarihsel bir süreci ve birikimi ifade etmektedir. 67 yıllık onurlu yürüyüşümüzün kilometre taşlarını ören değerlerimizi, kaybettiğimiz tüm mücadele arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

 

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI

47. DÖNEM YÖNETİM KURULU

25 Aralık 2021


 



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


ANKARA ŞUBE GENEL KURULU YAPILDI

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU HAZİRUN LİSTESİ ASKIYA ÇIKIYOR

FUKUSHİMA FELAKETİNDEN DERS ALMALI VE NÜKLEER GÜÇ SANTRALI GİRİŞİMLERİNİ SONLANDIRMALIYIZ!

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA ZAMAN VE SENKRONİZASYON

EMO HASAN BALIKÇI ONUR ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ MÜCELLA YAPICI OLDU

EMO HÜKÜMETİ NÜKLEER SANTRAL İLE İLGİLİ UYARDI: SONLANDIRIN! (TRAKYA DEMOKRAT)

EMO: FUKUSHİMA NÜKLEER FELAKETİNDEN DERS ALINMALI! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

EMO’DAN FUKUSHİMA’NIN YILDÖNÜMÜNDE ‘AKKUYU’ UYARISI (BASKENTGAZETE.COM.TR)

NİTELİKLİ YAĞMA (GÜNLÜK EVRENSEL)

GÜNEŞ VAR ETTİ, SANTRALI YOK EDECEK (BİRGÜN)

Okunma Sayısı: 129


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.