MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

YOLUN SONUNA GELİNDİ (BİRGÜN)



 

Mahir Ulutaş

TMMOB EMO Yönetim Kurulu Başkanı

Türkiye büyük bir toplumsal buhran yaşıyor. Dışa bağımlı ve özelleştirilmiş enerji anlayışıyla bu sürpriz veya beklenmedik bir durum değil. Yoksul halktan enerji tekellerine para akıyor.

Hızlı ve kapsamlı bir kamulaştırma olmadan bu zamlar ve hayat pahalılığı kartopu etkisiyle yurttaşı ezmeye devam edecek. Enerji ana girdilerden biri olduğu için hızla hiperenflasyona doğru giden Türkiye`de gerek gıdada gerek tüm ürünlerde zammı tetikleyecektir.

Borçla enerji faturası ödeyen bir toplum haline getirildik. 4 kişilik bir ailenin elektrik faturası 400 lira. Bu asgari ücretin yüzde 9`una tekabül ediyor.

Çok ciddi bir enerji yoksunluğuyla karşı karşıyayız. Erişimde çok büyük sıkıntı var. Geçen sene 3 milyonun üzerinde yurttaşın faturayı ödememeleri sebebiyle elektriği kesilmişti. Bu sene bu sayı çok daha fazla olacaktır. Mevsim şartlarının dezavantajlı hale geldiği de fazlasıyla hissedilecektir.

Bakın durum çok ciddi. Faturasını ödeyemediği için evde bakım sağlık hizmetlerinden yoksun kalan, durumu kötüleşen hatta yaşamını yitiren insanlar oldu. Çocuğunu saç kurutma makinesi ile ısıtmaya çalışıp başka bir odada intihar eden anneler oldu. Bu sene insanlar sağlıktan eğitime birçok alanda fedakârlık yapmak zorunda kalacak. Enerji zammı meta fiyatlarını da etkileyeceğinden yaşam koşulları daha da kötüleşecek.

Bu zamlar 3 aylık periyotlarla yapılıyor. Bu periyotlar beklenemeyebilir. Ekim-kasım aylarında yeni zamların gelmesi şaşırtıcı olmaz.

(Birgün; 2.9.2022)


 



EMO YANIMDA PROGRAMI BAŞLIYOR: EMO YÖNDERİM İÇİN KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

23.09.2025
 


Çok Okunanlar


ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ’NİN 477. SAYISI YAYIMLANDI

EMO YANIMDA PROGRAMI BAŞLIYOR: EMO YÖNDERİM İÇİN KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ, SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

EMO’DAN YENİ AKADEMİK YILDA ÜNİVERSİTE ZİYARETLERİ

EMO 7. AKADEMİK KAMP DERSLERİ VE KADROSU YAYIMLANDI

ABD İLE YAPILAN LNG ANLAŞMASI VE SONUÇLARI (YENİ YAŞAM GAZETESİ, 08.10.2025)

EMO BİLİMSEL DERGİ EYLÜL 2025 SAYISI YAYIMLANDI

19 EYLÜL 1979 İŞ BIRAKMA EYLEMİNİ SELAMLIYORUZ! TMMOB MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!

TMMOB KAMU YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM VE ENERJİ SEMPOZYUMU 11 EKİM`DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

MARMARA ENERJİ FORUMU 11 EKİM’DE KOCAELİ’DE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR

Okunma Sayısı: 196


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.