MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

AĞAÇ KATLİAMINA KARŞI BAŞLATILAN CUDİ YÜRÜYÜŞÜ’NE SERT MÜDAHALE



 
Şırnak Cudi Dağı’nda 2 yılı aşkın süredir yaşanan ağaç kıyımına karşı düzenlenen Cudi Yürüyüşü, 17 Eylül 2022 tarihinde güvenlik güçlerince engellendi. Şırnak girişinde durdurulan, aralarında EMO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Orak, çevre aktivistleri ve STK temsilcilerinin de bulunduğu gruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale edilirken, açıklama yapılmasına da izin verilmedi.
 

  

Şırnak`ın Cudi Dağı`nda 2 yıldır "güvenlik" gerekçesiyle yapılan ağaç kesimleri tüm itirazlara ve tepkilere rağmen devam ediyor. Ağaçların kent dışına çıkartılarak satıldığı ileri sürülürken, kesimlerin olduğu bölgeye girilmesine de izin verilmediği belirtiliyor.

Bu kapsamda Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde "Savaş Yıkımına ve Doğa Talanına Karşı Yürüyoruz" sloganıyla Şırnak`taki Cudi Dağı`na yapılmak istenen yürüyüş de engellemelerle karşılaştı. Ülkenin birçok yerinden Şırnak`a giden binlerce kişiye 17 Eylül 2022 tarihinde jandarma ekipleri tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Grubun açıklama yapmasına da izin verilmedi.

Türkiye`nin batısından doğusuna, Kazdağları`ndan Cudi`ye, yaşam alanlarımızı yok eden rant ve talan projelerine, ormanlarımızın katledilmesine karşı daima yerel halk, sivil toplum örgütleri ve çevreci kuruluşlarla birlikte omuz omuza mücadele veren Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) temsilcileri de eylemde yer aldı. Yürüyüşe EMO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Orak, EMO Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanları Alican Çetinkaya ve Sorgül Aytek Avşar ile TMMOB Diyarbakır İKK üyeleri katıldı.

 



HALK TV GÜNAYDIN TÜRKİYE (09.07.2025)

09.07.2025
 


Çok Okunanlar


ELEKTRIK MUHENDISLERI ODASI BASIN ACIKLAMASI: KAMU DENETIMI BITIYOR, DOGA SERMAYEYE TESLIM; ENERJI BAHANESIYLE “SUPER” TALAN

BITIRME PROJELERI SERGISI ANKARA VE ISTANBUL’DA ES ZAMANLI BASLADI

EMO TV: SAĞLIK VE HUKUK BOYUTUYLA NÜKLEER

EMO: ELEKTRİK KAYNAKLI YANGINLARIN SEBEBİ ÖZELLEŞTİRMELER! (GAZETEYENİGÜN.COM.TR, 03.07.2025)

GELECEGIN TEKNOLOJILERI VE TEKNOLOJI POLITIKALARI SEMPOZYUMU SONUC BILDIRGESI YAYIMLANDI

ODA YONETIM KURULU BASKANI MAHIR ULUTAS YENICAG TV`DE EROL TOSUN`UN KONUGU OLDU

ORMAN YANGINLARI: ENERJİ HATLARI ALARM MI VERİYOR? (DW.COM, 04.07.2025)

SIVAS KATLIAMINI UNUTMAYACAGIZ!

EMO YONETIM KURULU BASKANI MAHIR ULUTAS BIRGUN TV`YE KONUK OLDU

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, ELEKTRİK KAYNAKLI ORMAN YANGINLARINA DİKKAT ÇEKEREK, EMO`NUN DAĞITIM ÖZELLEŞTİRMELERİNE YÖNELİK UYARILARINI HATIRLATTI

Okunma Sayısı: 160


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.