MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE NÜKLEER SANTRALSIZ YAŞAM İSTİYORUZ!


HABER


 
Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Yürütme Kurulu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Nükleer atıkların uzun vadeli depolanmasının ve olası kazaların olumsuz çevresel etkilerine dikkat çekilen açıklamada, “Nükleer atıklar, yüz binlerce yıl boyunca radyoaktif kalabilir ve depolama alanlarındaki sızıntılar, su kaynaklarını ve toprağı çok uzun yıllar boyunca kirletebilir. Ayrıca, nükleer kazalar ekosistemlere ve insan sağlığına büyük zararlar verir. Bu nedenle, güvenli ve radyoaktif atık içermeyen kaynaklara yönelmek bir zorunluluktur` denildi.
 

 

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ`NDE NÜKLEER SANTRALSIZ YAŞAM İSTİYORUZ!

1972 yılı Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Konferansı`nda, her yıl 5 Haziran`da; çevrenin korunması, farkındalık yaratılması ve eylemde bulunulması amacıyla Dünya Çevre Günü olarak kutlanması kararı alınmıştır. Ancak, doğal ve kültürel mirasın bu denli talanı, akarsuların, ormanların ve maden çıkarma adına dağların bile yok edilmesi nedeniyle yaşam savunucuları, çevre gününü çok istemelerine rağmen kutlayamıyor; kutlayabilmek için mücadele ediyor.

Three Miles Island Kazasından 45 yıl, Çernobil kazasından 38 yıl, Fukuşima kazasından 13 yıl geçmesine ve bu kazaların hepsinde can kayıpları ve kalıcı hastalıklara yol açmasına karşın nükleerci lobiler, sözüm ona çevreci ve ucuz olduğunu ileri sürerek; kirli, riskli ve pahalı olan nükleer santralları insanlığın başına bela etmeye devam etmek istiyor.

Nükleer Karşıtı Platform olarak; 5 Haziran Dünya Çevre Günü‘nde nükleer atıkların uzun vadeli depolanmasının ve olası kazaların olumsuz çevresel etkilerine bir kez daha dikkat çekiyoruz.

Unutulmalıdır ki; nükleer atıklar, yüz binlerce yıl boyunca radyoaktif kalabilir ve depolama alanlarındaki sızıntılar, su kaynaklarını ve toprağı çok uzun yıllar boyunca kirletebilir. Ayrıca, nükleer kazalar ekosistemlere ve insan sağlığına büyük zararlar verir. Bu nedenle, güvenli ve radyoaktif atık içermeyen kaynaklara yönelmek bir zorunluluktur.  

Bugün, hep birlikte çevremizi ve gelecek nesilleri koruma sorumluluğumuzu hatırlayalım ve çevreye duyarlı bir gelecek için derhal harekete geçelim!

 

NÜKLEER KARŞITI PLATFORM BİLEŞENLERİ

5 HAZİRAN 2024


 



HALK TV GÜNAYDIN TÜRKİYE (09.07.2025)

09.07.2025
 


Çok Okunanlar


ELEKTRIKLI ARAÇ SARJ ISTASYONLARI GUNCEL UYGULAMALAR PANELI DUZENLENDI

TURKIYE ELEKTRIK ENERJISI ISTATISTIKLERI MAYIS 2025 YAYIMLANDI

ELEKTRIK MUHENDISLERI ODASI BASIN ACIKLAMASI: KAMU DENETIMI BITIYOR, DOGA SERMAYEYE TESLIM; ENERJI BAHANESIYLE “SUPER” TALAN

EMO TV: SAĞLIK VE HUKUK BOYUTUYLA NÜKLEER

BITIRME PROJELERI SERGISI ANKARA VE ISTANBUL’DA ES ZAMANLI BASLADI

EMO: ELEKTRİK KAYNAKLI YANGINLARIN SEBEBİ ÖZELLEŞTİRMELER! (GAZETEYENİGÜN.COM.TR, 03.07.2025)

DISK-KESK-TMMOB-TTB: TORBA YASA DEGIL, TORBA TALAN! YASAMI HEDEF ALAN BU YASA DERHAL GERI CEKILMELIDIR!

GELECEGIN TEKNOLOJILERI VE TEKNOLOJI POLITIKALARI SEMPOZYUMU SONUC BILDIRGESI YAYIMLANDI

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NİN 17. BİTİRME PROJELERİ SERGİSİ’NE KATILDIK

ODA YONETIM KURULU BASKANI MAHIR ULUTAS YENICAG TV`DE EROL TOSUN`UN KONUGU OLDU

Okunma Sayısı: 105


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.