MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO: 2017`DEKİ DEĞİŞİKLİK YANGIN ÖNLEMLERİNİN EKSİK UYGULANMASINA YOL AÇTI (GAZETEDUVAR.COM, 21.01.2025)


YAZILI BASINDA ODAMIZ  - 22.01.2025


 
Elektrik Mühendisleri Odası, `2017 yılında yapılan değişiklik, geçmişte mevzuat eksiklikleri nedeniyle alınması gereken yangın önlemlerinin eksik uygulanmasına yol açmıştır` açıklaması yaptı.
 

DUVAR - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Bolu Kartalkaya‘da 66 kişinin öldüğü otel yangını ile ilgili, "Yangının çıkış nedeni ve binanın yangın güvenlik önlemleri hakkında yapılacak resmi bilirkişi incelemeleriyle netlik kazanacak olsa da, yangın ihbarı ve tahliye süreçlerinde eksikliklerin olduğu anlaşılmaktadır" açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik`teki ‘mevcut yapı‘ tanımı, eski binaların yangın önlemleri için zorunlulukları kaldırmış durumdadır.29 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete`de yapılan değişiklikle; 2007`den önce yapı ruhsatı başvurusu yapılmış ve o tarihten önce tamamlanmış binalar, ‘mevcut yapı‘ olarak kabul edilmiştir. Bu değişiklik, geçmişte mevzuat eksiklikleri nedeniyle alınması gereken yangın önlemlerinin eksik uygulanmasına yol açmıştır" denildi.


Elektrik Mühendisleri Odası, açıklamasında "Son yaşadığımız yangın da mevzuat eksiklerin giderilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. 2012 yılında yayımlanan EMO Yapı Elektronik Sistem ve Tesisatlarına Ait Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği`nin hükümleri hayata geçirilerek, ilgili bakanlıklar tarafından yönetmeliklerde gerekli değişiklikler yapılmalı ve uygulanmalıdır" ifadeleri yer aldı.

 



EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ BİRGÜNTV`DE

11.05.2026
 


Çok Okunanlar


DENETİMSİZLİK VE YETERSİZ MEVZUAT ÖLDÜRÜYOR

DENETİMSİZLİK VE YETERSİZ MEVZUAT ÖLDÜRÜYOR

EMO GEBZE İLÇE TEMSİLCİLİĞİ`DEN ELEKTRİK ALTYAPISI UYARISI

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI`NDAN YANGIN SEZONU UYARISI

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI`NDAN YANGIN SEZONU UYARISI

NECMETTİN ERBAKAN, KONYA TEKNİK VE KARATAY ÜNİVERSİTELERİ BÖLÜM BAŞKANLIKLARI BPS 2026 KAPSAMINDA ZİYARET EDİLDİ

BPS 2026 KURULLARI BELLİ OLDU, BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 7 HAZİRAN

EMO İSTANBUL ŞUBESİ`NDEN ACİL DENETİM ÇAĞRISI: `KAĞITHANE‘DE YAŞANAN OLAY BİR UYARI DEĞİL, BİR SONUÇTUR`

EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ BİRGÜNTV`DE

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ`NDE BPS 2026 TANITIMI YAPILDI

Okunma Sayısı: 75


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.