MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

` İHMALLERİN GETİRDİĞİ ACI SONUÇLARI YAŞIYORUZ` KONULU BASIN AÇIKLAMASI



 İHMALLERİN GETİRDİĞİ ACI SONUÇLARI YAŞIYORUZ


Bolu‘daki yangında hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Çok çok üzgünüz.

 

Yaşanan bu acı olay, yangın güvenliği konusundaki eksikliklerin ve bilinçsizliklerin bir kez daha gözler önüne serildiğini gösteriyor. İhmallerin acı sonuçlarını yaşıyoruz. Artık bu konuda toplumsal bilinçlenmeyi artırmak ve tam teşekküllü önlemler almak zorundayız. 


Yangının nedenine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Bu tespitlerin ardından elbette detaylı değerlendirmeler yapılacaktır. Ancak genel anlamda yangın güvenliğiyle ilgili aşağıdaki sorulara yanıt aramamız gerekiyor. Ama ne yazık ki birçok işletmenin bu sorulara vereceği cevapların hayır veya yetersiz olduğunu gözlemliyoruz.


Yangın Söndürme ve Algılama Sistemleri: Yapılarda yangın söndürme ve yangın algılama sistemleri kurulmuş mu? Çalışır durumda mı? Yangın söndürme cihazları faal, yeterli sayıda ve uygun nitelikte mi?


Yangın Kapıları ve Merdivenleri: İtfaiyenin kolayca ulaşabileceği yangın kapıları ve yangın merdivenleri standartlara uygun mu? İtfaiye araçlarının geçişine engel oluşturmayacak mesafeler sağlanmış mı?


Acil Çıkışlar: Acil çıkış kapılarının sayısı ve yerleri yeterli mi? Kapılar dışa açılıyor mu? Üzerlerinde hiçbir şekilde kilit bulunmadığından emin olunuyor mu?


Eğitim ve Tatbikat: İş yerlerinde çalışanlara düzenli olarak yangın eğitimi veriliyor ve tatbikat yapılıyor mu?


Önceki Yangınlar: İşletmede daha önce yangın çıktı mı? Eğer çıktıysa, sebebi neydi ve bu sebep ortadan kaldırıldı mı? Yangın raporları incelendi mi?


Acil Durum Planı: İşletmede bir acil durum planı var mı? Plan, gerçekçi ve işletmeye uygun mu, yoksa sadece bir kopyala-yapıştır uygulaması mı?


Yangın Söndürme Sistemleri: Yangın söndürücü hidrofor ve pompa sistemleri binanın dışında ve yangından etkilenmeyecek bir mesafede mi? Bu sistemleri çalıştıracak jeneratörler ve kesintisiz güç kaynakları güvenli bir şekilde konumlandırılmış mı? Periyodik kontrolleri yapılıyor mu?


Elektrik Sistemleri: Elektrik iç tesisat kontrolü, topraklama tesisatı kontrolü ve termal kamera ile yük dağılım analizleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor mu?


Yangın Sistem Projeleri: Tüm yangın sistemlerine ilişkin projeler mevcut ve standartlara uygun mu?


Bu sorular, sadece birer kontrol listesi değil, aynı zamanda can güvenliğini sağlamanın temel taşlarıdır. Herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi, benzer trajedilerin yaşanmasını önlemek adına hayati önem taşımaktadır.



GÜNEYDOĞU ENERJİ FORUMU 2021 TAMAMLANDI

06.12.2021
 


Çok Okunanlar


2010 YILINDAN BU YANA ŞUBEMİZDE BÜRO PERSONELİ OLARAK GÖREV YAPAN DEĞERLİ RECEP GENÇTÜRK, İŞ HAYATINA KENDİ GİRİŞİMİYLE DEVAM ETME KARARI ALMIŞ OLUP, 10 EKİM 2025 TARİHİ İTİBARIYLA ÇALIŞMALARINI KENDİ İŞYERİNDE SÜRDÜRECEKTİR.

ŞUBE BAŞKANIMIZ İSLİM ARIKAN, ERUSLU GLOBAL ENERJİ KOORDİNATÖRÜ ONUR KURTGÖZ’Ü VE BİRİMDEKİ MESLEKTAŞLARIMIZI ZİYARET ETTİ.

KAHRAMANMARAŞ TEMSİLCİLİĞİMİZDE GERÇEKLEŞEN YÜKSEK GERİLİM İŞLETME SORUMLULUĞU EĞİTİMİ TAMAMLANMIŞTIR.

EMO GAZİANTEP ŞUBE BAŞKANIMIZ İSLİM ARIKAN VE SUBEMİZ MALİ İŞLER SORUMLUSU NECLA BOZGEYİK EMO ANTALYA ŞUBEMİZİ ZİYARET ETTİ.

MÜHENDİSLİĞE UYGULAMA EĞİTİMLERİ KAPSAMINDA 1. EĞİTİM OLAN , METRAJ, HAKEDİŞ VE KESİN HESAP EĞİTİMİ TAMANLANDI. EĞİTMENİMİZ SN. F.CEMAL SAVAŞ` A DEĞERLİ KATKILARINDAN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

ŞUBE BAŞKANIMIZ İSLİM ARIKAN, GAZİANTEP ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (OSB) MÜDÜRÜ ÖZER ÖZCAN’I ZİYARET ETTİ.

ŞUBE BAŞKANIMIZ İSLİM ARIKAN VE ŞUBE ASANSÖR KOMİSYONU BAŞKANIMIZ İSA ORBAY, ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN YILLIK PERİYODİK KONTROLLERİNİ GERÇEKLEŞTİREN NETA SERTİFİKASYON VE TEKNİK KONTROL FİRMASINI ZİYARET ETTİ.

ŞUBE BAŞKANIMIZ İSLİM ARIKAN, LİNYE MÜHENDİSLİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI MESLEKTAŞIMIZ KORAY ABUŞOĞLU VE MESLEKTAŞIMIZ BÜŞRA ABUŞOĞLU’NU İŞ YERLERİNDE ZİYARET ETTİ.

ŞUBEMİZ, İSTANBUL`DA BULUNAN ÜNİVERSİTELERİN MEZUNLARINI (1. GRUP) BİR ARAYA GETİRDİ.

ŞUBE BAŞKANIMIZ İSLİM ARIKAN VE ŞUBE ASANSÖR KOMİSYONU BAŞKANIMIZ İSA ORBAY, ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ ASANSÖRLERİN YILLIK PERİYODİK KONTROLLERİNİ GERÇEKLEŞTİREN MBT MÜHENDİSLİK FİRMASINI ZİYARET ETTİ.

Okunma Sayısı: 51


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.