MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ELEKTRİKTE LİMİTİ AŞANIN FATURASI 2`YE KATLANACAK (NEFES GAZETESİ, 29.01.2025)


YAZILI BASINDA ODAMIZ


 
1 Şubat`tan itibaren elektrikte tarife değişiyor. Yıllık 5.000 kw saatin üstünde kullanımı olan yaklaşık 1.2 milyon abonenin faturası ikiye katlanacak
 

ELEKTRİĞE TARİFE ZAMMI GELİYOR

Elektrik faturalarına yeni zam 1 Şubat‘ta gelecek. 1.2 milyon abonenin etkileneceği "gizli zam" ile faturalar ikiye katlanacak

ELEKTRİKTE yeni dönem başlıyor.

1 Şubat‘tan itibaren elektrik faturalarına piyasa ayarı gelecek ve zam yükü 1.2 milyon abonenin omuzuna yüklenecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu‘nun (EPDK) Son Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) düzenlemesi ile yıllık 100 milyon kWh‘ye kadar olan elektrik tüketimi için devlet sübvansiyonu uygulanacak. Ancak 5 bin kilovatsaatin üzerinde tüketimi olanlar devlet sübvansiyonundan yararlanamayacak. 1 Şubat 2025‘ten itibaren yürürlüğe girecek düzenlemeye göre; aylık 417 kWh tüketimi olan, yani aylık ortalama 1.050 TL fatura ödeyen tüm konut aboneleri için devlet sübvansiyonu uygulanmayacak. 5 bin kilovatsaatin üzerinde tüketimi olan vatandaşlar artık serbest piyasa tarifesine tabi olacak. Bu tarife kapsamındaki faturalarda iki katı artışın yansıması bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar‘ın açıklamasına göre; Türkiye‘de ELEKTRİK faturalarındaki sübvansiyon desteğinin kaldırılması doğalgaz içinde uygulanacak. Ayrıca uzmanlar, doğalgazda zammın kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Prof. Dr. Hakan Kara, devletin 2024‘te artan doğalgaz fiyatlarının vatandaşa yansıtmaması için enerji şirketlerinin 280 milyar liralık zararını karşıladığını belirterek, bu rakamın 2025‘te en az 400 milyar lirayı bulabileceğini ve bunun da elektrik ile doğalgaz fiyatlarına zammı kaçınılmaz hale getirdiğini vurgulamıştı. 40 milyon mesken abonesi bulunuyor. Bu da yeni tarife ile abonelin yüzde 3‘nün yani 1.2 milyon abonenin etkileneceği anlamına geliyor.

BORSA GİBİ OLACAK

"Yapılan gizli zam" diyen Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mahir Ulutaş, "Artık vatandaşların tüketimleri borsada belirlenen rakama göre fiyatlandırılacak. Geçen dönem iki katı fiyat gördük. Bu da iki katı zam geleceği anlamına geliyor" dedi. Abonelerin enerji borsasındaki anlık dalgalanmalardan etkileneceğine dikkat çeken Ulutaş, "Vatandaşın faturasını öngöremediği bir sistem oluşturuluyor" yorumunu yaptı. Yeni düzenleme ile bin TL‘nin üzerinde elektrik faturası ödeyen vatandaşlar daha uygun tarifeler için elektrik şirketleriyle anlaşma yapması gerekecek. Ancak Ulutaş‘a göre bu uygulamada da sorun var. Spot piyasada fahiş fiyatlar oluştuğu için tedarikçi enerji firmalarının ikili anlaşma yapmayı tercih etmediğini, vatandaşa teklif vermek istemediklerini söyledi. Enerji alanında önce üretimde sonra dağıtımda yapılan özelleştirmelerin sorunun kaynağı olduğununu anlatan Ulutaş, "Enerji, kamu eliyle yönetilseydi bunlar yaşanmazdı. Özelleştirmenin faturası vatandaşa kesildi" dedi.



ELEKTRİK TARİFELERİ DEĞİŞİYOR (KANAL B ANA HABER BÜLTENİ, 28.01.2025)

28.01.2025
 


Çok Okunanlar


ELEKTRİK TARİFELERİ DEĞİŞİYOR (KANALB.COM.TR, 27.01.2025)

BAKAN BAYRAKTAR `BİRAZ DAHA YÜKSEK GELECEK` DEDİ: ELEKTRİK FATURALARINDA ZAMLI YENİ DÖNEM (HABER.SOL.ORG.TR, 01.02.2025)

TÜRKİYE ELEKTRİK ENERJİSİ İSTATİSTİKLERİ ARALIK 2024 YAYINLANDI

YANGIN ALGILAMA VE SÖNDÜRME SİSTEMLERİ HAYAT KURTARIR… YANGINI MÜHENDİSLİK VE BİLİM ÖNLER

ELEKTRİKTE LİMİTİ AŞANIN FATURASI 2`YE KATLANACAK (NEFES GAZETESİ, 29.01.2025)

EMO YÖNETİM KURULUNDA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

EMO`DAN YANAN GRAND KARTAL OTELİ İÇİN AÇIKLAMA: YANGIN İHBARI VE TAHLİYE SÜREÇLERİNDE EKSİKLİKLERİN OLDUĞU ANLAŞILMAKTADIR (ANKAHABER.NET, 22.01.2025)

YENİ YILA MERHABA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

EMO TV: YANGINI MÜHENDİSLİK VE BİLİM ÖNLER

EMO TV: ENDÜSTRİ 4.0`DAN DİJİTAL DÖNÜŞÜME YOLCULUK

Okunma Sayısı: 207


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.