MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

VATANDAŞLAR YÜKSEK ELEKTRİK FATURALARINA KARŞI HAREKETE GEÇMELİ! CHP`Lİ DENİZ YAVUZYILMAZ`DAN FATURALARA İTİRAZ ÇAĞRISI (HALKHABER.COM.TR, 22.02.2025)


YAZILI BASINDA ODAMIZ


 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, vatandaşlara yüksek gelen elektrik faturalarına karşı harekete geçme çağrısında bulundu. Yavuzyılmaz, Elektrik Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan itiraz dilekçesi ile hukuki sürecin başlatılabileceğini belirtti ve tüketicilerin haklarını aramaları gerektiğini vurguladı.
 

halkhaber.com.tr

Yüksek Elektrik Faturalarına Karşı İtiraz Hakkı


Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yüksek gelen elektrik faturalarına karşı vatandaşların dilekçe ile itiraz edebileceğini duyurdu. Yavuzyılmaz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:


"Tüm vatandaşlarımıza önemli bir duyuru: Yüksek gelen elektrik faturalarına itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz! Nasıl mı? 1 Şubat 2025 itibarıyla aylık elektrik tüketimi 1.049 TL ve üzerinde olan konut abonelerinin faturalarına %96 oranında zam yapıldı. Bu zamla birlikte 1.049 TL olan bir fatura 2.057 TL‘ye çıktı.


Bu durum yalnızca bireysel tüketicileri değil, apartman ve site sakinlerini de etkilemektedir. Ortak alanlarda kullanılan elektrik tüketimi nedeniyle apartman aidatları da ciddi oranda artmıştır. Önümüzdeki aylarda daha düşük elektrik tüketimleri için de benzer zamların uygulanabileceği öngörülmektedir."


Elektrik Mühendisleri Odası‘ndan Örnek İtiraz Dilekçesi


Elektrik Mühendisleri Odası, elektrik faturalarına yapılan haksız zamlarla ilgili olarak tüketicilerin itiraz edebilmesi için örnek bir dilekçe hazırladı. Yavuzyılmaz, bu dilekçenin vatandaşlar tarafından kullanılarak Tüketici Hakem Heyeti‘ne bireysel başvuruda bulunulabileceğini belirtti.
"Elektrik Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan örnek dilekçeyi ve yüksek gelen elektrik faturalarınızı ekleyerek, Tüketici Hakem Heyeti‘ne başvurabilirsiniz. Böylece haksız tahsil edilen fatura bedellerinin iadesini talep edebilirsiniz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu hakkı kullanmaları büyük önem taşımaktadır."


Tüketicilere Çağrı: Haklarımızı Kullanalım!


CHP‘li Yavuzyılmaz, yüksek elektrik faturaları nedeniyle mağdur olan vatandaşları, haklarını aramaya ve hukuki süreç başlatmaya davet etti. Yavuzyılmaz`ın paylaştığı örnek dilekçeye, Elektrik Mühendisleri Odası`nın resmi internet sitesi üzerinden erişilebileceği belirtildi.
Tüketici Hakem Heyeti‘ne yapılacak bireysel başvuruların, fatura bedellerinin geri alınması konusunda önemli bir adım olacağı vurgulanırken, vatandaşların bu haklarını etkin şekilde kullanmaları gerektiği ifade edildi.



ODA YONETIM KURULU BASKANI ULUTAS 25. SAAT PROGRAMINA KATILDI

11.06.2025
 


Çok Okunanlar


TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ AKP`NİN ELEKTRİK ZAMMINI AYIPLU BULDU (TÜRKİYE`DE YENİ ÇAĞ GAZETESİ, 05.06.2025)

ELEKTRİKTE HAKSIZ ZAM HUKUKA TAKILDI (KARAR GAZETESİ, 05.06.2025)

ELEKTRIKLI ARAÇ SARJ ISTASYONLARI GUNCEL UYGULAMALAR PANELI DUZENLENDI

AYDABIR HAZIRAN SAYISI YAYINDA

ELEKTRİK ZAMMI AYIPLI BULUNDU İADE YOLU AÇILDI (ZONGULDAK YENİ ADIM GAZETESİ, 05.06.2025)

MANISA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MIMAR FERDI ZEYREK`I KAYBETTIK

TURKIYE ELEKTRIK ENERJISI ISTATISTIKLERI MAYIS 2025 YAYIMLANDI

ODA YONETIM KURULU BASKANI ULUTAS 25. SAAT PROGRAMINA KATILDI

ELEKTRIK MUHENDISLERI ODASI BASIN ACIKLAMASI: KAMU DENETIMI BITIYOR, DOGA SERMAYEYE TESLIM; ENERJI BAHANESIYLE “SUPER” TALAN

EMO TV:ITU`DE YASADIKLARIM

Okunma Sayısı: 4


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.