MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

OTEL FACİASINDA RAPOR TAMAMLANDI (BİZİM SAKARYA GAZETESİ, 26.02.2025)


YAZILI BASINDA ODAMIZ


 
Otel faciasında rapor tamamlandı. TMMOB bünyesindeki elektrik, inşaat ve makine mühendisleri ile mimarlar odası, Kartalkaya`daki yangın faciasına ilişkin raporunu tamamladı. İş sağlığı ve güvenliği denetimlerinin yapılmış olması halinde yangının çıkmayacağı görüşüne yer verilen raporda, itfaiye denetimini devre dışı bırakan uygulamaların kuralsızlaşmaya hizmet ettiği ve iptal edilen yangın algılama sistemine ilişkin hükmün yerine düzenleme yapılmadığı kaydedildi.
 

TMMOB bünyesindeki elektrik, inşaat ve makine mühendisleri ile mimarlar odası, Kartalkaya‘daki yangın faciasına ilişkin raporunu tamamladı. İş sağlığı ve güvenliği denetimlerinin yapılmış olması halinde yangının çıkmayacağı görüşüne yer verilen raporda, itfaiye denetimini devre dışı bırakan uygulamaların kuralsızlaşmaya hizmet ettiği ve iptal edilen yangın algılama sistemine i TMMOB bünyesindeki; Elektrik Mühendisleri Odası, inşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası ile Mimarlar Odası, Bolu Kartalkaya‘daki yangın faciasına ilişkin raporunu tamamladı. Raporda, iş sağlığı ve güvenliği denetimlerinin yapılmış olması halinde yangının çıkmayacağı veya hemen söndürülmüş olacağı bildirildi. Mevzuatta bazı zorunlulukların kaldırılmasına yönelik düzenlemelerin de eleştirildiği raporda, itfaiye denetimini skin hükmün yerine düzenleme yapılmadığı kaydedildi devre dışı bırakan uygulamaların kuralsızlaşmaya hizmet ettiği, ilgili yönetmeliğin yangın algılama sistemine gerek olmadığına ilişkin hükmün iptal edilmiş olmasına rağmen Çevre Bakanlığı tarafından düzenleyici işlemin yapılmadığının altı çizildi.

DENETİM VE BAKIM YETERSİZLİĞİ

Raporda yaygınla mücadelede yapı kullanma izni sonrasında denetim ve bakım hizmetlerinin yetersizliğinin önemli rolünün bulunduğu bildirildi. En az iki yangın merdiveni bulunması şartına karşılık bir merdiven var, yangına en az 90 dakika dayanıklı olması gereken merdiven kapıları ahşaptan yapılmış, merdivende kaçışı engelleyecek şekilde baz istasyonu ve elektrik şaftı yapılmış. Asansör yangın algılama sistemine bağlı değil ve yangında çalışmaması gerektiği halde çalıştı. Yangında kullanılacak su için sabit boru tesisatı yok, yangın dolaplarına su sağlayan depolarda su yok. itfaiye uzak olduğu için OSB‘lerde olduğu gibi kendi itfaiyesine sahip olması gerektiği halde kurulmamış. Raporun son bölümünde denetimin kamusal bir görev ve sorumluluk olduğunun altı çizilerek, piyasanın insafına bırakılamayacağı bildirildi. Acilen bir denetim mekanizması oluşturulması gerektiği belirtilerek, bu konuda görevdüşen kurumlarşöyle sıralandı: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işletme sahipleri, Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı, sigorta şirketleri, LPG dağıtım şirketleri, AFAD veya Belediyeler Birliği.

 



`FATURADA ARTAN YÜK: DAĞITIM BEDELİ` BAŞLIKLI CANLI YAYIN GERÇEKLEŞTİ

18.04.2025
 


Çok Okunanlar


ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ YAZDI: İSPANYA VE PORTEKİZ`DEKİ ELEKTRİK SİSTEMİ NEDEN ÇÖKTÜ?

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ALÇAK GERİLİM KISA DEVRE HESAPLARI

TÜRKİYE ELEKTRİK ENERJİSİ İSTATİSTİKLERİ MART 2025 YAYIMLANDI

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: DAĞITIM TRANSFORMATÖRLERİNDE İŞLETME TOPRAKLAMASI

HAVUZLARDA ELEKTRİK KAYNAKLI TEHLİKELERE KARŞI ACİL ÖNLEM ALINMALI

`FATURADA ARTAN YÜK: DAĞITIM BEDELİ` BAŞLIKLI CANLI YAYIN GERÇEKLEŞTİ

EMO TV`DE MAYIS AYI BOYUNCA İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KONULARINDA ÖZEL ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

EMO TV: FATURADA ARTAN YÜK: DAĞITIM BEDELİ

EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ HALK TV`DE SON ELEKTRİK ZAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

ELEKTRİKTE ALARM ZİLİ (CUMHURİYET GAZETESİİ 30.04.2025)

Okunma Sayısı: 16


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.