 |
EMO Eskişehir Şubesi sekretaryasında `2. Raylı Sistemler Kongre ve Sergisi` 6-7-8 Kasım 2025 tarihlerinde Eskişehir`de düzenlenecektir. Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi düzenleyiciliğinde gerçekleşecek etkinlik raylı sistemler sektöründeki paydaşları bir araya getirmeyi ve sektörle ilgili tüm konuları masaya yatırmayı hedeflemektedir.
Raylı Sistemler Kongre ve Sergisi ile demiryolu araçları, demiryolu hat planlaması, yapımı, işletmesi, bakımı, onarımı ve tasarımı, güvenlik, erişilebilirlik, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve enerji yönetimi, standartlara göre ölçüm, test ve sertifikasyon; akıllı ulaşım planı ve akıllı ulaşım planı politikaları doğrultusunda yerlileştirme oranının yükseltilmesi hedefiyle ele alınacaktır. Anahat ve kent içi raylı ulaşım sistemleri konusunda akademisyenlerin, uygulayıcıların geliştirdikleri yeni bilgi ve uygulamaları paylaşabilecekleri bir platform meydana getirmek ve Türkiye`de raylı sistem ve ulaşım alanında ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi birikiminin oluşturulması amaçlanmaktadır. Raylı Sistemler Kongre ve Sergisi ile ana hat ve kent içi raylı ulaşım sistemleri konusunda ülkemizin ve dünyanın gündemindeki tüm güncel durumlar ve teknolojik gelişmeler değerlendirilecektir. 3 gün boyunca zengin bir içerikle gerçekleştirilecek etkinlik, akademisyenlerin, mimar, mühendis ve teknik elemanların; kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin ortak buluşma platformu olacaktır.
Bildiri, çağrılı konuşma ve özel oturumlarla gerçekleştirilecek etkinlikte; aşağıda bulunan konu başlıkları içeriğinde bildiri sunmak isteyenlerin bildiri özetlerini 20 Mayıs 2025 tarihine kadar aşağıdaki bağlantıya göndererek başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. BİLDİRİ BAŞVURULARI İÇİN BAĞLANTI RAYLI SİSTEMLER KONGRE VE SERGİSİ BİLDİRİ KONULARI 1. Raylı Sistemler ile Demiryolu Yatırımlarında Planlama, Proje ve Varlık Yönetimi 2. Raylı Sistemlerin İnşaat, İşletme Yönetimi ve İşletme Maliyetleri 3. Demiryolu Araçları ve Komponentleri Tasarımı ve Analizi 4. Demiryolu Araçlarında Yerlileştirme 5. Demiryollarında Tasarım Kriterleri 6. Demiryolu Malzemeleri ve Yenilikçi Yaklaşımlar 7. Raylı Sistemlerde Entegre Trafik Yönetimi ve Planlaması ve Demiryolu Hat Güvenlik Sistemleri 8. Raylı Sistemlerin Üst ve Altyapılarının Yapımı 9. Bakım 9. 1.Demiryolu araçlarının Bakım ve Onarımı 9. 2.Raylı Sistemlerin Üst ve Altyapılarının Bakımı 9. 3.Elektrifikasyon, Sinyalizasyon ve Enerji Sistemleri Bakımı 10. Raylı Sistemlerde Afet Güvenliği 11. Güvenirlik, Bulunabilirlik, Sürdürülebilirlik ve Emniyet Analizleri (RAMS) 12. Emniyet Yönetim Sistemi ve Risk Analizi 13. Raylı Sistemlerde Erişilebilirlik 14. Engelli Erişimi 15. Raylı Sistemlerin Elektrifikasyonu 16. Raylı Sistemlerin Sinyalizasyonu 17. Raylı Sistemleri İle Taşıtlarında Enerji Verimliliğinin Tasarımı ve Kullanılması 18. Raylı Sistemlerde Enerji Modellenmesi ve Yönetimi 19. Enerji Verimli Livre Optimizasyonu ve Filo Yönetimi 20. Raylı Sistemlerde Test, Sertifikasyon ve Homologasyon 21. Raylı Sistemlerde Otomasyon 22. Raylı Sistemlerde İleri Teknolojiler 23. Demiryolu Araçlarının Cer Sistemleri 24. Raylı Ulaşım Sistemlerine Yönelik SCADA Uygulamaları 25. Çevreci ve Sürdürülebilir Yaklaşımlar 26. Yüksek Hızlı Demiryolları 27. Yük, Yolcu ve Kombine Taşımacılık 28. Ulaşım Sistemi İçerisinde Raylı Sistemlerin Ekonomik Analizi 29. Kontrol ve Çizelgeleme 30. Gürültü ve Titreşim Kontrolü 31. Hat Optimizasyonu ve Simülasyon 32. Raylı Sistemlerin Simülasyonu ve Eğitimi 33. Raylı Sistemlerde Eğitim ve İstihdam 34. Raylı Sistem Politikaları, Mevzuatlar ve Düzenlemeler 35. Hafif Raylı Sistem / Kent İçi Ulaşım 36. Ulaşım Türleri Arası Entegrasyon 37. Demiryolu Sistemlerinde Veri Toplanması ve Analizi 38. Demiryolu Geotekniği 39. Raylı Sistem Araçları Dinamiği 40. Tren Aerodinamiği 41. Yeni Ulaşım Modelleri 42. Türkiye`de Ölümlü Raylı Sistem Kazalarında Sebep/Sonuç İlişkisi 43. Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi (URAYSİM) 44. Demiryollarında Eğitim Modülleri, Sertifikasyonu ve Akreditasyonu 45. Raylı Ulaşım Sistemleri Politikaları-Ulaşım Politikaları, 46. Demiryolları Otoritesi ve Demiryolları Sertifikasyonu
|
 |
|