MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

FERDİ ZEYREK HAYATINI KAYBETTİ (YENİ GÜN İZMİR GAZETESİ, 10.06.2025)


YAZILI BASINDA ODAMIZ


 
Geçtiğimiz Cuma akşamı evinin havuzunun makine dairesinde elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan 48 yaşındaki Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi`nde hayatını kaybetti.
 

Ferdi Zeyrek hayatını kaybetti Geçtiğimiz cuma akşamı evinin havuzunun makine dairesinde elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan 48 yaşındaki Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi‘nde hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz cuma akşamı evinin havuzunun makine dairesinde elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan 48 yaşındaki Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi‘nde hayatını kaybetti. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, "İç organları etkileyen, kalbi durdurabilen ya da akciğer ve böbrekte hasara yol açabilen bir travma söz konusu. Net bir şey söylemek doğru olmaz çünkü anbean değişebilen bir tablo" açıklamasını yapmıştı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada elektrik akımına kapılarak yaralanan ve hastaneye kaldırılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek‘in hayatını kaybettiğini duyurdu. Memişoğlu "Yaşadığı kaza sonucu kaldırıldığı hastanede bir süredir tedavi gören Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah‘tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" dedi. Zeyrek, Yunusemre Güzelyurt Mahallesindeki evinde yaşanan elektrik arızasını tamir etmek isterken havuzun makine dairesine girmiş ve akıma kapılmıştı. Eşi, makine dairesinden gelen sesi duyunca şalteri kapatarak evdeki elektriği kesmiş, merdivendeyken akıma kapılarak düştüğü belirlenen Zeyrek, küçük bir alanda sıkıştığı için 5-6 dakikalık yoğun çabanın ardından çıkarılmıştı. Zeyrek‘in duran kalbi, 70 dakikalık müdahalenin ardından çalışmıştı. Olayın ardından başlatılan soruşturma dahilinde bilirkişi heyeti görevlendirilmiş, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mahir Ulutas, elektrik tesisatı ve koruma ekipmanlarının ciddi oranda paslandığını açıklamıştı. Ulutas, elektrik odasının ıslak hacim için uygun olmayan bir tasarıma sahip olduğunu ve yoğun nem sebebiyle motorda kaçak olduğunu dile getirmişti. Soruşturmada 2 şüphelinin ve 20 kişinin ifadesi alındı.

"İHMAL DEĞİL, CANI HİÇE SAYMAK"

Zeyrek‘in kızı Nehir Zeyrek de yaptığı, "Babam 5 Haziran‘da tesisattan sorumlu adamla yanımda konuştu. Babamın bir şeylerin yolunda gitmediğiyle alakalı şüpheleri vardı. Şahıs her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Babam üstelemedi. 6 Haziran‘da motoru çalıştırmak için kazan dairesine indiğinde babamı bacağından elektrik çarptı. Şahsın söylediği gibi babamın eliyle yaptığı bir şey olsa babamı bacağından elektrik çarpmazdı. Yanına gittiğimizde babamı hâlâ elektrik çarpıyordu yani kaçak akım rölesi (elektrik çarpması durumunda elektriği kesen cihaz) yoktu ya da çalışmıyordu. Ayrıca şalterin atmaması için voltajın bilerek artırıldığı konuşuluyor. Bu sadece bir iddiadır ama eğer böyle bir şey varsa bunun adı ihmal değil insanların canını hiçe saymaktır" paylaşımıyla dikkat çekmişti. Nehir Zeyrek babasının vefatının ardından "babamın kanını yerde bırakmayın" paylaşımı yaptı. Büyük yıkım yaşayan CHP Genel Başkanı Özgür Özelin yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş hastane bahçesinde nöbet tutuyordu. Ferdi Zeyrek, Manisa‘da uzun yıllar sonra yüzde 60 oy oranıyla yönetimi CHP adına devralan, hizmetleri ve vatandasın sorunlarına t ilgisiyle 1 yılda çok sayıda yurttaşın kalbini kazanmıştı.

 



ODA YONETIM KURULU BASKANI MAHIR ULUTAS YENICAG TV`DE EROL TOSUN`UN KONUGU OLDU

01.07.2025
 


Çok Okunanlar


ELEKTRIKLI ARAÇ SARJ ISTASYONLARI GUNCEL UYGULAMALAR PANELI DUZENLENDI

TURKIYE ELEKTRIK ENERJISI ISTATISTIKLERI MAYIS 2025 YAYIMLANDI

MANISA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MIMAR FERDI ZEYREK`I KAYBETTIK

ODA YONETIM KURULU BASKANI ULUTAS 25. SAAT PROGRAMINA KATILDI

ELEKTRIK MUHENDISLERI ODASI BASIN ACIKLAMASI: KAMU DENETIMI BITIYOR, DOGA SERMAYEYE TESLIM; ENERJI BAHANESIYLE “SUPER” TALAN

EMO TV:ITU`DE YASADIKLARIM

DISK-KESK-TMMOB-TTB: TORBA YASA DEGIL, TORBA TALAN! YASAMI HEDEF ALAN BU YASA DERHAL GERI CEKILMELIDIR!

EMO TV: SAĞLIK VE HUKUK BOYUTUYLA NÜKLEER

EMO: ELEKTRİK KAYNAKLI YANGINLARIN SEBEBİ ÖZELLEŞTİRMELER! (GAZETEYENİGÜN.COM.TR, 03.07.2025)

EMO YONETIM KURULU BASKANI MAHIR ULUTAS SOZCU TV`DE DEGERLENDIRMELERDE BULUNDU

Okunma Sayısı: 0


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.