MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

HASANÇEBİ`YE TÜM ŞUBELERDEN DESTEK (KOCAELİ GAZETESİ, 07.07.2025)


YAZILI BASINDA ODAMIZ


 
EMO`nun Türkiye genelindeki şube başkanları, SEDAŞ`ın hedef aldığı Kocaeli Şube Başkanı Gökmen Hasançebi`ye tam destek verdi. Genel Başkan Mahir Ulutaş, SEDAŞ`ın şikayetinin mühendislik meslek ilkeleri ve kamu yararı açısından kabul edilemez olduğunu vurguladı.
 

Elektrik Mühendisleri Odaları, önceki gün Genel Başkan Mahir Ulutaş‘ın da katıldığı basın toplantısı ile SEDAŞ‘a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Oda başkanları, SEDAŞ‘ın odanın genel merkezine "Kendi işine baksın" diyerek şikayet ettiği belirtilen EMO Kocaeli Şube Başkanı Gökmen Hasançebi‘ye desteğini açıkladı. Mimarlar Odası Taş Bina‘da düzenlenen basın toplantısına Kocaeli‘nin yanı sıra Adana, Mersin, Antalya, Diyarbakır, Ankara, Trabzon, Samsun, Eskişehir, Denizli, İstanbul, Bursa ve İzmir şube başkanları da katıldı.

"KAMU ZARARI BUNLAR"

Toplantıda ilk olarak konuşan EMO Şube Başkanı Gökmen Hasançebi, "Son 1 buçuk yılda enerji sektöründe 5 kişi öldü. Bunlar elektrikten anlayan insanlardı. Çarpılıp ölen hayvanlar var. İşletmelerde takipler yapılmalı sürekli. Şu an yüksek gerilim işletme sorumluluğu henüz SEDAŞ tarafında takip edilmiyor. Bakımı yapılmayan trafolarda arızalar meydana geliyor. O arızalar sonucu trafoların ömrünü azaltıyor. Kamu zararı bunlar" ifadelerine yer verdi.

"ORTAK SORUMLULUĞUMUZ"

EMO Genel Başkanı Mahir Ulutaş ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kocaeli meslek alanlarımızın ağırlıklı faaliyet alanları içinde. Bunlardan biri olan SEDAŞ, mesleğinin özümsenmediği bir kurumsallaşma örneği olmuştur. Teknik hizmetlerin mühendis dışı kadrolarla verilmesi, meslek odalarının süreçlere dahil edilmemesi, yaşanan aksaklıkların üstünün örtülmesi gibi nedenlerle mühendislik hizmetleri niteliğini yitirmiş ve yeniden kamu ya devredilecektir. Yurttaşa verilen kamu hizmetinin kalitesinin güvence altına alınması can ve mal güvenliğinin sağlanması ortak sorumluluğumuzdur.

Türkiye‘nin dört bir yanından gelen EMO şube başkanları, Kocaeli‘de düzenlenen toplantıda bir araya gelerek Gökmen Hasançebi‘ye desteklerini güçlü şekilde ortaya koydu. 

ORTAK AKIL VURGUSU!

Odamızın tüm birimleri, belediyeler ve elektrik şirketleri ile ortak akıl oluşturmak üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Tüm şubelerimiz ve temsilciliklerimiz ilgili alandaki paydaşlarıyla birlikte ortaya çıkan sorunların objektif kriterler doğrultusunda çözülmesi için çaba ortaya koymaktadır. En basit faaliyetimiz bile şube komisyonlarımız ve karar alma organlarımızın görüş ve önerileriyle şekillenmektedir. Yüzlerce kişinin katılımı ile düzenlenen toplantılarda farklı uygulamalar ve sorunlar değerlendirilmekte, çözüm önerileri geliştirilmektedir. Örgütümüzün her kademesinde görev yapan sözcülerimiz, bu kolektif çalışmanın sonuçlarını kamuoyuna aktarmaktadır.

GÖKMEN HASANÇEBİ "BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ"

Tüm elektrik dağıtım şirketleri gibi SEDAŞ da meslektaşlarımızın ortak sesini dillendiren temsilcilerimize kulak vermek zorundadır. Normal şartlarda bu kurum EMO‘nun gönüllü katkısını anlamalıdır. Tesis yangınları, trafo patlamaları, hat kopmaları, elektrik kesintileri ve can kayıpları gibi vakaların azaltılması ancak iş birliğinde alınan tedbirlerin uygulanması ile mümkündür. SEDAŞ yöneticilerini şubemizi ve temsilcilerimizi dışlamak, tüm uyarı ve taleplerini görmezden gelmek, alınan önlemleri manipüle etmek, toplum ve meslektaşlarımızı hedef gösteren açıklamalarından rahatsızlık duyan yanlış tavırlarından bir an evvel vazgeçmeye davet ediyoruz. Odamız, yerel ve merkezi denetim ve eleştiri görevini yerine getiren Kocaeli Şube Başkanımız Gökmen Hasançebi‘nin yanındadır."



EMO YONETIM KURULU BASKANI MAHIR ULUTAS BIRGUN TV`YE KONUK OLDU

08.07.2025
 


Çok Okunanlar


ELEKTRIKLI ARAÇ SARJ ISTASYONLARI GUNCEL UYGULAMALAR PANELI DUZENLENDI

TURKIYE ELEKTRIK ENERJISI ISTATISTIKLERI MAYIS 2025 YAYIMLANDI

ODA YONETIM KURULU BASKANI ULUTAS 25. SAAT PROGRAMINA KATILDI

ELEKTRIK MUHENDISLERI ODASI BASIN ACIKLAMASI: KAMU DENETIMI BITIYOR, DOGA SERMAYEYE TESLIM; ENERJI BAHANESIYLE “SUPER” TALAN

EMO TV:ITU`DE YASADIKLARIM

EMO TV: SAĞLIK VE HUKUK BOYUTUYLA NÜKLEER

BITIRME PROJELERI SERGISI ANKARA VE ISTANBUL’DA ES ZAMANLI BASLADI

EMO: ELEKTRİK KAYNAKLI YANGINLARIN SEBEBİ ÖZELLEŞTİRMELER! (GAZETEYENİGÜN.COM.TR, 03.07.2025)

DISK-KESK-TMMOB-TTB: TORBA YASA DEGIL, TORBA TALAN! YASAMI HEDEF ALAN BU YASA DERHAL GERI CEKILMELIDIR!

EMO YONETIM KURULU BASKANI MAHIR ULUTAS SOZCU TV`DE DEGERLENDIRMELERDE BULUNDU

Okunma Sayısı: 5


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.