MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI: FELAKETLERİ ENGELLEMEK İÇİN MESLEK ODALARININ YETKİSİ GERİ VERİLSİN (EVRENSEL.NET, 09.08.2025)


YAZILI BASINDA ODAMIZ  - 09.08.2025


 
EMO Başkanı Mahir Ulutaş, orman ve bina yangınları ile sahte diploma skandalının nedenini “kamusal denetimin bilinçli olarak zayıflatılması” olarak belirterek kamulaştırma çağrısı yaptı.
 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, son dönemde art arda yaşanan orman ve bina yangınları ile sahte diploma skandallarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 9 Ağustos 2025`te EMO Samsun Şubesi`nde basın açıklaması yapan Ulutaş, bu felaketlerin temelinde "kamusal denetimin bilinçli şekilde zayıflatılması" olduğunu vurguladı.

Sahte diplomalar toplum güvenliğini tehdit ediyor
Ulutaş, Ankara ve Diyarbakır`da can kayıplarına yol açan bina yangınlarının gündeme dahi gelmemesini eleştirerek, sahte diploma skandalını Cumhuriyet tarihinin en büyük sahtecilik vakalarından biri olarak niteledi. Yüksek düzeydeki kamu yöneticilerinin e-imzalarının kopyalanarak sahte belgeler düzenlendiğini hatırlatan Ulutaş, "Bu yalnızca liyakatin hiçe sayılması değil, toplum güvenliğinin de ticaret konusu yapılmasıdır" dedi.

Meslek odalarının denetim yetkilerinin geri verilmesini isteyen Ulutaş, YÖK`ün diplomaları titizlikle inceleyerek mezun listelerini ilgili meslek odalarıyla düzenli paylaşması gerektiğini belirtti.

Yaz aylarında artan orman yangınlarının önemli bir kısmının elektrik hatlarından kaynaklandığını söyleyen Ulutaş, özelleştirmeler sonrası bakım ve onarımın yetersiz kaldığını ifade etti. "Elektrik dağıtım şebekesi kamulaştırılmalı, gerekli teknik personel istihdam edilmeli, erken uyarı sistemleri devreye alınmalıdır" diyen Ulutaş, kâr amacıyla ertelenen bakım çalışmalarının milli servet niteliğindeki ormanları yok ettiğini kaydetti.

"Çözüm kamucu anlayışta"
Diyarbakır`da 6 Haziran`da 4, Ankara`da ise 18 Temmuz`da 3 kişinin yaşamını yitirdiği bina yangınlarının yeterince gündeme gelmediğini belirten Ulutaş, yangın güvenliği yönetmeliklerine uyulmamasının can kayıplarını artırdığını söyledi. Ulutaş, binalarda yangın merdiveni, uygun malzeme kullanımı, algılama ve söndürme sistemleri gibi önlemlerin zorunlu olmasına rağmen denetimlerin eksik olduğunu vurguladı.

Yaşanan felaketlerin, liyakatsiz kadrolaşma ve meslek odalarının yetkisiz bırakılmasının sonucu olduğunu belirten Ulutaş, "Çıkış yolu, merkezi ve demokratik bir planlama ile kamucu anlayışın yeniden tesis edilmesidir" ifadelerini kullandı. 



HALK TV GÜNAYDIN TÜRKİYE (09.07.2025)

09.07.2025
 


Çok Okunanlar


EMO`DAN  ELEKTRİK, ELEKTRONİK, HABERLEŞME, KONTROL, OTOMASYON VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNİ TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER

TURKIYE ELEKTRIK ENERJISI ISTATISTIKLERI TEMMUZ 2025 YAYIMLANDI

MÜHENDİS ADAYLARINA MESAJ: ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ

KAMUDA ÇALIŞAN MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI SEFALET ÜCRETİ DEĞİL HAKLARINI İSTİYOR!

SADECE BİR SAHTECİLİK DEĞİL, BİR UTANÇ TABLOSU

EMO İSTANBUL ŞUBESİ’NDEN MESLEK TANITIM SERİSİ

NÜKLEER KARŞITI PLATFORM: HİROŞİMA KATLİAMININ 80. YIL DÖNÜMÜNDE, NÜKLEER TEHLİKESİZ BİR GELECEK İÇİN HEP BİRLİKTE!

NÜKLEER KARŞITI PLATFORM: HİROŞİMA KATLİAMININ 80. YIL DÖNÜMÜNDE, NÜKLEER TEHLİKESİZ BİR GELECEK İÇİN HEP BİRLİKTE!

JEOTERMAL İÇİN DE TEŞVİK İSTEDİLER (YENİ YAŞAM, 15.08.2025)

SAHTE DİPLOMALAR HAYATİ MESLEKLERİ TEHDİT EDİYOR (SÖZCÜ GAZETESİ, 11.08.2025)

Okunma Sayısı: 5


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.