MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EPDK, ELEKTRİK TÜKETİM SINIRINI DÜŞÜRÜYOR: MİLYONLARCA HANE SÜBVANSİYON DIŞI KALABİLİR (YENİYASAMGAZETESİ.COM, 13.10.2025)


YAZILI BASINDA ODAMIZ  - 13.10.2025


 
EPDK’nın konutlarda yıllık 5 bin kWh olan elektrik tüketim sınırını aşağı çekmeye hazırlandığı bildirildi. Yeni düzenleme, çok sayıda aboneyi devlet sübvansiyonundan çıkararak daha yüksek tarifelere tabi hale getirecek.
 

yeniyasamgazetesi9.com 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu`nun (EPDK) konutlarda elektrik tüketim sınırını düşürmeye hazırlandığı bildirildi. Yeni düzenleme, çok sayıda haneyi devlet sübvansiyonundan çıkararak daha yüksek tarifelere tabi hale getirecek. EPDK, Son Kaynak Tedarik Tarifesi kapsamında konut aboneleri için yıllık 5 bin kilovatsaatlik (kWh) tüketim sınırını aşağı çekmeyi planlıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kademeli faturalandırmadaki 5 bin kWh sınırının değişeceğini ve ekim ayı sonuna kadar yeni limitin açıklanacağını duyurdu.

1 Şubat 2025`ten bu yana yürürlükte olan sistemde, yıllık tüketimi belirlenen sınırın üzerinde olan aboneler sübvansiyondan yararlanamıyor ve serbest piyasa fiyatlarıyla elektrik kullanıyor. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), dört kişilik bir ailenin asgari tüketiminin aylık yaklaşık 240 kWh olduğunu, kalabalık ailelerde bu miktarın çok daha yüksek olduğunu belirtti. EMO, yeni düzenlemenin enerji maliyetlerini özel sektör lehine yeniden dağıtacağını ve "örtülü bir zam" anlamına geleceğini ifade etti. Sınırın 3 bin kWh`a düşürülmesi gündemde. EMO, bu durumda milyonlarca yurttaşın fatura şokuyla karşılaşacağını, özel şirketlerin kazançlarının artarken halkın cebinden çıkan yükün büyüyeceğini vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, sınırın 3 bin kWh`a çekilmesi halinde faturaların ciddi biçimde artacağını belirterek, "Bu düzenleme, yurttaşları tüketimlerini zorla kısmaya itecektir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Fakir Hüseyin Erdoğan, düzenlemeyi savunarak, "Kamu destekleri gerçekten ihtiyaç sahibi kesimlere yönlendirilecek" dedi.

Yeni limitin ekim ayı sonuna kadar açıklanması bekleniyor.



EMO YANIMDA PROGRAMI BAŞLIYOR: EMO YÖNDERİM İÇİN KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

23.09.2025
 


Çok Okunanlar


EMO 7. AKADEMİK KAMP İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

EMO YANIMDA PROGRAMI BAŞLIYOR: EMO YÖNDERİM İÇİN KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ, SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

EMO’DAN YENİ AKADEMİK YILDA ÜNİVERSİTE ZİYARETLERİ

EMO 7. AKADEMİK KAMP DERSLERİ VE KADROSU YAYIMLANDI

ABD İLE YAPILAN LNG ANLAŞMASI VE SONUÇLARI (YENİ YAŞAM GAZETESİ, 08.10.2025)

19 EYLÜL 1979 İŞ BIRAKMA EYLEMİNİ SELAMLIYORUZ! TMMOB MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!

TMMOB KAMU YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM VE ENERJİ SEMPOZYUMU 11 EKİM`DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

MARMARA ENERJİ FORUMU 11 EKİM’DE KOCAELİ’DE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR

AKP İKTİDARI ABD`NİN BİÇTİĞİ KAFTANI GİYDİ ENERJİDE TAM BAĞIMLILIK (BİRGÜN, 28.09.2025)

Okunma Sayısı: 4


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.