MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

AKADEMİ DÖKÜLÜYOR (CUMHURİYET GAZETESİ, 17.11.2025)


YAZILI BASINDA ODAMIZ  - 17.11.2025


 
ÜNİVERSİTELERDE stratejik alan olan elektrik, elektronik ve biyomedikal mühendisliklerinde kontenjan ve öğretim üyesi açığı ortaya çıktı. 29 üniversitenin elektrik-elektronik, 5 üniversitenin biyomedikal programında doçent yer almıyor.
 

Emirhan Çoban

YKS‘ye göre doluluk oranı düşen kimi mühendislik fakültelerinde alarm zili çalıyor. 

Adı teknik, profesörü eksik 

Yükseköğretim Kurumlan Sınavı (YKS) 2025 sonuçlarına göre kontenjanlar düştü, birçok öğrenci beklemediği yerlere yerleşti. TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası‘nın (EMO) çıkardığı dergide, stratejik bir meslek alanı olan elektrik, elektronik, kontrol ve biyomedikal mühendisliklerinin 2025 YKS sonuçlarına göre kötü gidişat sinyali verdiği görüldü. EMO 49. Dönem Yayın Kurulu üyesi E. Orhan Örücü‘nün imzasıyla İsminde "teknik" ifadesi geçen Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi‘nin 45 kontenjanlık elektronik ve haberleşme mühendisliği programının kadrosunda da profesör olmadığı deri sürüldü. yayımlanan yazıya göre, kontenjan sayısı 10 bin 55 öğrenci olan elektrik, elektronik, elektronik ve haberleşme, kontrol ve otomasyon, elektrik elektronik ve biyomedikal mühendisliklerine toplamda 9 bin 76 öğrenci yerleşti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, kontenjanların yüzde 99‘unun dolduğunu belirtse de söz konusu mühendislik alanlarında doluluk oranı yüzde 90 oldu. Devlet üniversiteleri olan Kars Kafkas Üniversitesi‘nde ve Tunceli Munzur Üniversitesi‘nde 20‘şer kişilik açılan kontenjanlara, yalnızca 3‘er öğrenci yerleştirildi. 9 vakıf üniversitesinin açtığı 75 kişilik kontenjana karşın bu okullardaki bölümlere hiçbir öğrenci yerleşmedi. Bazı bölümlere 1, 2 veya 3 öğrenci yerleşti. Böylece açılan bölümler fiilen işlevsiz hale geldi. 2025 Yılı ÖSYM Kontenjanlar Kılavuzu‘na göre, söz konusu alanlarda öğretim veren bazı üniversitelerin ilgili bölümlerinde profesör ve doçent bulunmadığı da kaydedildi. 

Doçent‘siz kadrolar 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi‘nde 30 öğrenci kontenjanı olan elektrik mühendisliği programının öğretim kadrosunda profesör bulunmadığı görüldü. İsminde "teknik" ifadesi geçen Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi‘nin 45 kontenj anlık elektronik ve haberleşme mühendisliği programının kadrosunda da profesör bulunmaması dikkat çekti. Malatya İnönü Üniversitesi‘nde ise 10 kontenjanlık biyomedikal mühendisliği bölümünde eğitim veren kişiler arasında profesör yer almadığı görüldü. Artvin Çoruh Üniversitesi elektrikelektronik mühendisliği bölümünde ise hem profesör hem de doçent bulunmuyor. Kılavuza göre 10‘u devlet 19‘u vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 29 üniversitenin elektrikelektronik mühendisliği programının kadrosunda doçent yer almıyor. Biyomedikal alanında da 1 ‘i devlet 4‘ü vakıf olmak üzere 5 üniversitede doçent öğretim üyesinin olmadığı görüldü. 



EMO YANIMDA PROGRAMI BAŞLIYOR: EMO YÖNDERİM İÇİN KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

23.09.2025
 


Çok Okunanlar


MÜHENDİSLİĞİN GELECEĞİ İZMİR’DE ŞEKİLLENİYOR: ETUK 2025 BAŞLADI

EMO’DAN GİZLİ ZAM UYARISI: SON KAYNAK LİMİTİ 4.000 KWH’A DÜŞÜRÜLDÜ

MİLYONLARCA HANEYİ İLGİLENDİREN KARAR: ELEKTRİK FATURALARI İKİYE KATLANABİLİR! (KAMUBULTENİ.COM, 09.11.2025)

WEBİNAR: AŞIRI GERİLİM KORUMASINDA PARAFUDR ÇÖZÜMLERİ

TÜRKİYE ELEKTRİK ENERJİSİ İSTATİSTİKLERİ EYLÜL 2025 YAYIMLANDI

AYDABİR KASIM SAYISI YAYINDA

BÖLÜM ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

WEBİNAR: ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE ŞARJ TEKNOLOJİLERİ

TMMOB MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARININ GÜNCEL SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KURULTAYI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

WEBİNAR: TS EN IEC 60079-14:2024 REVİZYONU İLE PATLAYICI ORTAMLARDA ELEKTRİK TESİSATI TASARIMINDA YENİ YAKLAŞIMLAR

Okunma Sayısı: 9


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.