MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ELECO 2025 ULUSLARARASI ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ KONFERANSI BURSA`DA BAŞLADI


GÜNDEM  - 28.11.2025

 
EMO Bursa Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen 14. Uluslararası ELECO 2025 Konferansı, 27-29 Kasım tarihleri arasında Bursa`da gerçekleştiriliyor. Konferans, 6 davetli konuşmacı ve 179 bildiri sunumuyla elektrik-elektronik mühendisliği alanında önemli bir buluşma zemini oluşturuyor.
 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi‘nin desteğiyle, TÜBİTAK‘ın katkılarıyla düzenlenen konferans, 27 Kasım 2025 Perşembe günü Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi‘nde başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı‘nın ardından gerçekleştirilen açılış töreninde, EMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Burak Özgen, Konferans Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özcan Kalenderli ve EMO Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş birer konuşma yaptı.

"Dünya İkili Bir Altüst Oluş İçinde"

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş açılış konuşmasında dünya konjonktürü ve teknolojik dönüşüm üzerinde durdu. Ulutaş, "Dünyamız aslında ikili bir altüst oluş içerisinde" diyerek başladığı konuşmasında, 2008 ekonomik krizinden sonraki süreci değerlendirdi.
"Bir taraftan 2008 dünya ekonomik krizinden bir türlü çıkamayan kapitalizm, yeni bir birikim rejimini de bir türlü üretemediği için bir patinaj yapıyor" diyen Ulutaş, küresel ekonomik ve siyasi dönüşüme dikkat çekti: "Serbest ticaretin tekrar gümrük duvarlarıyla sınırlandırıldığı, ülkelerin bloklaştığı, pek çok bölgede çatışmalı süreçlerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz."

Yapay Zeka ve Elektrifikasyon Dönüşümü

Ulutaş, teknolojik dönüşümün iki temel ayağına vurgu yaptı: "Yapay zekânın bütün disiplinleri kesen, aslında bütün bilimsel olanı yatay bir şekilde kesen, her yere nüfuz eden birikimi, bütün meslekleri dönüştürüyor. Bugün bizlerin de bir mühendis odası olarak tarafsız, kayıtsız kalamayacağımız büyük bir dönüşümü yaşıyoruz." Enerji dönüşümüne de değinen Ulutaş şöyle devam etti: "Diğer taraftan buna eşlik eden enerji dönüşümü de sadece fabrikaların elektrifikasyonuyla sanayi devriminden sonra yaşanan benzer bir şekilde ulaşımın ve hatta ekonominin -yani bugün kripto para ve benzeri şeyleri düşünürsek- paranın dahi dijitalleştiği bir elektrifikasyon yaşandığı bir dönem yaşıyoruz."

EMO‘nun Hazırlık Çalışmaları

Ulutaş, bu küresel dönüşüme karşı EMO‘nun yaptığı çalışmaları da sıraladı: "Ne yazık ki ülkemizde bu hazırlığın yeterince yapıldığı düşüncesinde değiliz. Bizler Elektrik Mühendisleri Odası olarak ancak iktisadi bağımsızlığın mümkün kılınmasıyla siyasi bağımsızlığın kazanılacağı düşüncesiyle, Cumhuriyet‘in ilk kurucu kadrolarının bizlere gösterdiği temel gerçeğin izinde, kendi meslek alanlarımıza dönük kapsamlı ve sistemli bir çalışma içindeyiz." EMO‘nun gerçekleştirdiği etkinlikleri örneklendiren Ulutaş, Bilgisayar Mühendisleri Odası ile birlikte düzenlenen Geleceğin Teknolojileri Sempozyumu‘nu, Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi‘nde on binlerce meslektaşın eğitildiğini, Bitirme Projeleri Sergisi düzenlendiğini ve 2026 yılının 15-16 Ocak tarihlerinde İstanbul Şubesi‘nin gerçekleştireceği EEMKON kapsamında bir "İlk Bildiriler Konferansı" yapılacağını duyurdu. İzmir Şubesi‘nin gerçekleştirdiği Elektrik Tesisleri Ulusal Kongresi‘ne de değinen Ulutaş, ELECO‘nun önemine şu sözlerle dikkat çekti: "Bugün ELECO‘da 22 temel başlıkta hemen hemen meslek alanlarımızın tamamını etkileyecek akademik içerikli bir etkinlik düzenleyeceğiz."

"Bilim ve Tekniğe Verdiğimiz Önemi Gösteriyoruz"

EMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Burak Özgen ise konuşmasında, ELECO konferanslarının yaklaşık 29 yıldır gerçekleştirildiğini ve öncesinde 13 yıllık bir sempozyum birikiminin olduğunu hatırlattı. Özgen, "Meslek odamız bugün gerçekleştirdiği ELECO 2025 Konferansı ve benzeri etkinliklerle, bilime ve tekniğe verdiği önemi göstermektedir" dedi.
"Ülkelerin gelişmesi, ileri ülkeler düzeyine erişilmesi bilgi üretimi ile gerçekleşecektir. Bilgi üretiminden koptuğumuz anda, gelecek nesillere ağır faturalar ödeteceğimiz günleri hazırlamış oluruz" diyen Özgen, şu ifadeleri kullandı: "Bu nedenle bilgi üreteceğiz, bilgiye ulaşacağız, bilgiyi kullanacağız, insanlığın hizmetine sunacağız, insanlığın mirasından istifade edeceğiz."
Özgen, Türkiye‘nin temel sorununu şu şekilde tanımladı: "Dünya genelinde bilimsel çalışmalar, AR-GE faaliyetleri, patent sayıları, nitelikli ürün üretme kapasiteleri incelendiğinde ülke olarak iyi bir noktada olmadığımızı görüyoruz. Türkiye‘nin temel sorunu da ülkeyi ve ekonomiyi bilim ve teknoloji ulusal politikaları çerçevesinde yeniden inşa etme noktasında yaşanan eksiklik olarak değerlendirebiliriz."

Cumhuriyet‘in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün "Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır" sözüne atıfta bulunan Özgen, "Atatürk‘ün manevi mirasçısı olan bizler de bilimsel çalışmaları destekleyerek Atatürk‘ün izinde yürümeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.
Özgen`in ardından Konferans Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özcan Kalenderli ELECO etkinlerinin geçmişten günümüze kapsamına, katılımcılarına, düzenleyicilerine ışık tutan bir tanıtımı içeren konuşmasını gerçekleştirdi. 

ELECO 2025, üç gün boyunca devam edecek. Konferans programında ABD, İngiltere, İran, Yunanistan ve KKTC‘den dünyaca tanınmış 6 davetli konuşmacı akademisyen ve elektrik güç sistemleri, yenilenebilir enerji, yapay zekâ, robotik, güç elektroniği, biyomedikal elektronik, haberleşme sistemleri ve daha pek çok alanda 22 başlıkta 181 bildiri sunumu yer alıyor. 28 Kasım Cuma günü öğleden sonra katılımcılar için Tirilye ve Gölyazı sosyal gezileri düzenlenirken, akşam konferans yemeği gerçekleştirilecek. 29 Kasım Cumartesi günü ise konferans kapanış oturumuyla sona erecek.

Not: Konferans hakkında detaylı bilgi için www.eleco.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 



EMO YANIMDA PROGRAMI BAŞLIYOR: EMO YÖNDERİM İÇİN KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

23.09.2025
 


Çok Okunanlar


WEBİNAR: ELEKTRİK TESİSLERİNDE TOPRAKLAMA ÖLÇÜMLERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

MİLYONLARCA HANEYİ İLGİLENDİREN KARAR: ELEKTRİK FATURALARI İKİYE KATLANABİLİR! (KAMUBULTENİ.COM, 09.11.2025)

AYDABİR KASIM SAYISI YAYINDA

WEBİNAR: ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE ŞARJ TEKNOLOJİLERİ

2. RAYLI SİSTEMLER KONGRESİ ESKİŞEHİR`DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

EMO 7. AKADEMİK KAMP ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE ŞARJ TEKNOLOJİLERİ TEMASIYLA TAMAMLANDI

WEBİNAR: TS EN IEC 60079-14:2024 REVİZYONU İLE PATLAYICI ORTAMLARDA ELEKTRİK TESİSATI TASARIMINDA YENİ YAKLAŞIMLAR

ELECO 2025 ULUSLARARASI ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ KONFERANSI BAŞLIYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTELERİNDE BÖLÜM BAŞKANLARI ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Okunma Sayısı: 22


Tüm Gündem

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.