MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO`DAN BURSA ÜNİVERSİTELERİNE BPS ZİYARETİ



 
Bitirme Projeleri Sergisi (BPS) Etkinlik Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş, EMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özge Şen, Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Volkan Karakaş ve EMO Bursa Şubesi Müdürü İbrahim Bakar 23 Şubat 2026 Pazartesi günü Bursa`da iki üniversitenin Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerini ziyaret etti.
 

Bursa Uludağ Üniversitesi‘nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Enes Yiğit ve öğretim üyesi Doç. Dr. Şekip Esat Hayber ile bir araya gelinmesinin ardından Bursa Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özden ziyaret edildi.

Ziyaretlerin ortak gündemi, EMO‘nun kamu kurumu niteliğindeki meslek odası işlevinin en somut örneklerinden biri olan Bitirme Projeleri Sergisi oldu. Ramazan Pektaş, 2011 yılında ilk adımı atılan BPS‘nin o günden bu yana izlediği yolu, etkinliğin düzenlendiği yılları ve ev sahipliği yapan şehirleri aktararak organizasyonun geçmişine ilişkin ayrıntılı bir değerlendirme sundu. Görüşmelerde, BPS‘yi diğer öğrenci etkinliklerinden ayıran en belirgin özellik olan "bilimsel çalışmaların yarıştırılmaması" anlayışına vurgu yapıldı, akademik üretimin bir yarışma zeminine taşınmasının neden doğru bulunmadığı ele alındı.

Pektaş, BPS‘nin daha geniş kitlelere ulaşması ve etkinliğin toplumsal karşılığının güçlenmesi için üniversitelerle birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti. Bitirme projesi yürüten öğrencilerin sergiye yönlendirilmesinde bölüm yönetimlerinin üstlenebileceği rolün belirleyici olduğunu ifade eden Pektaş, talep edilmesi hâlinde öğrencilere yönelik tanıtım sunumları gerçekleştirilebileceğini de sözlerine ekledi. Gerçekleştirilen her iki ziyaret de tarafların güçlü bir işbirliği kurma yönündeki ortak eğilimi ile sona erdi.

EMO Bursa Şubesinde BPS 2026 Toplantısı

Üniversite ziyaretlerinin ardından aynı gün EMO Bursa Şubesi‘nde, BPS 2026 Bursa Yerel Sergisi‘ne yönelik bir çalışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ramazan Pektaş ile birlikte EMO Bursa Şubesi Başkanı Burak Özgen, Başkan Yardımcısı Sedat Gökmenoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Özge Şen ve Şube Müdürü İbrahim Bakar katıldı. Toplantıda BPS 2026 Bursa Yerel Sergisi‘nin organizasyon süreci ele alınarak hazırlıklar değerlendirildi. Toplantıda ayrıca kamu kurumları, akademi ve sektör temsilcileri ile Şube‘nin gerçekleştirebileceği görüşmeler üzerinde duruldu. Sergi için görev dağılımları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu ve Şube Yönetim Kurulu‘ndan bir üyenin daha görevlendirilmesi talebi dile getirildi. Etkinlik takvimi yaklaştıkça ihtiyaç duyulması haline merkezi koordinasyon ile eşgüdüm halinde çalışılması kararlaştırıldı. 



ODA BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ TV100`DE GÜN ORTASI PROGRAMININ KONUĞU OLDU (04.12.2025)

04.12.2025
 


Çok Okunanlar


EMO VE TEKSEN`İN UNUTULMAZ BAŞKANLARINDAN LATİF KARADAĞ VEFAT ETTİ

PROF. DR. HALUK UYGUR TOSUN`U KAYBETTİK

PROF. DR. HALUK UYGUR TOSUN SONSUZLUĞA UĞURLANDI

EMO’DAN HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

EMO`DAN TED ÜNİVERSİTESİ`NE İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

EMO`DAN AYBÜ`YE ZİYARET

EMO`DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN 3. YILINDA BİLİMSEL, KAMUSAL PLANLAMA ÇAĞRISI

ÜNİVERSİTELERE BPS ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

EMO`DAN BURSA ÜNİVERSİTELERİNE BPS ZİYARETİ

ISINMAK İSTERKEN HAYATINDAN OLDU! BANYODAKİ AKIM CAN ALDI (YENİANKARA.COM.TR, 01.02.2026)

Okunma Sayısı: 16


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.