MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

SİVAS KATLİAMINI UNUTTURMAYACAĞIZ!


GÜNDEM  - 01.07.2026

 
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, 2 Temmuz 1993`te Madımak Oteli`nde 33 aydın ve sanatçının katledildiği Sivas Katliamı`nın 33. yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı.
 

SİVAS KATLİAMINI UNUTTURMAYACAĞIZ!


Gericiliğin ülkemizde gerçekleştirdiği en büyük katliamlardan birisi olan 2 Temmuz Sivas Katliamı`nda katledilen, aralarında çok değerli aydın ve sanatçının da bulunduğu yurttaşlarımızı sevgi ve saygı ile anıyoruz.

Bundan 33 yıl önce gerçekleşen katliamda sadece 35 güzel insanımızı değil, sanatımızla, edebiyatımızla ve kültürümüzle olan değerli bağlarımızı yitirdik. O gün Madımak Otelinde ülkemizin aydınlık yarınları, bir arada yaşamanın güzelliği ve tüm ilerici değerlerimiz yok edilmek istendi.

Aradan geçen 33 yıla rağmen, Sivas Katliamıyla hala yüzleşmedik.

Sivas Katliamıyla yüzleşmek, bugün yalnızca suçlularla hesaplaşmak değildir. Aynı zamanda ülkemizi adım adım teslim alan dinci-gerici karanlığa da meydan okumak demektir.

Tek tip yaşam tarzı, tek mezhebe indirgenmiş bir inanç sistemi, erkek egemenliğine dayalı toplumsal ilişkiler ve muhafazakâr kültürel değerler iktidar tarafından tüm topluma dayatılırken; aydınlanma, laiklik ve bir arada yaşam ısrarıyla mücadele etmek demektir.

Toplumumuzu içten içe çürüten, birbirimizle olan derin bağlarımızı sürekli kemiren bu yozlaşmayı durdurmamız gerekiyor. Bunun için de tarihimizle hesaplaşmamız, sorumlulardan hesap sormamız gerekiyor. Aradan geçen yıllar ne acımızı durdurabilir ne sorumluların ceza almasını engelleyebilir.

Dinci gericiliğin, faşizmin ve ırkçılığın bizi sürüklediği bataklık karşısında, eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış üzerine inşa edilmiş ortak bir gelecek umudunu yeşertmemiz gerekiyor.

TMMOB olarak, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşadığımız katliamı lanetliyoruz. Kimsenin düşünceleri, inançları ve yaşam tarzları nedeniyle katledilmediği aydınlık ve laik bir Türkiye için mücadele kararlılığımızı bir kez daha dile getiriyoruz.

Ali Ekber Çakar
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı
01.07.2026



EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ BİRGÜNTV`DE

11.05.2026
 


Çok Okunanlar


OĞUZ TÜRKYILMAZ`I KAYBETTİK

EMO`DAN 12. YARGI PAKETİ`NE TEPKİ: HAKLARIMIZDAN, EMEĞİMİZDEN VE EŞİT YURTTAŞLIKTAN VAZGEÇMİYORUZ

BPS 2026 İSTANBUL YEREL SERGİSİ ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ BAKIRKÖY YERLEŞKESİ`NDE GERÇEKLEŞTİ

EMO BİLİMSEL DERGİ`NİN MAYIS 2026 SAYISI YAYIMLANDI

ODA ÜYESİ EMO PERSONELLERİ ANKARA`DA BİR ARAYA GELDİ

TMMOB 49. OLAĞAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ YAYIMLANDI

BPS 2026 ANKARA YEREL SERGİSİ KOCATEPE KÜLTÜR MERKEZİ`NDE BAŞLADI

TMMOB 49. DÖNEM GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

EMO YÖNETİM KURULU`NDAN YENİ SEÇİLEN TMMOB YÖNETİMİNE ZİYARET

BPS 2026 MERSİN YEREL SERGİSİ İLE BAŞLADI

Okunma Sayısı: 5


Tüm Gündem

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.