MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

TELEFONA YÜZDE 14 ZAM YOLDA, (MİLLİYET 19.06.2002)


YAZILI BASINDA ODAMIZ

 
Harun Gürek Ankara

Telekomünikasyon Kurulu'nun karar yeter sayısı olmadığını için onaydan geçmeyen birikmiş zam oranı yüzde 14'ü buldu.
 

Merkez Bankası'nın uyarılarına karşın KİT zamları sürerken; Telekom da zam yapmaya hazırlanıyor. Telekom'un biriken zam oranı yüzde 14'ü bulurken; metropol illerdeki iki ilçe arasındaki telefon konuşma ücretinde yapılan indirim de uygulanmıyor.

Program kapsamında Telekom'un verdiği hizmetlerin fiyatlarına her ay enflasyon kadar zam yapılması gerekiyor. Telekom'un yaptığı zamlar ancak Telekomünikasyon Kurulu'nun (TK) onayından geçtikten sonra uygulamaya girebiliyor. Ancak beş üyeden oluşan ve iki üyeliği boş olan TK yeterli sayı olmadığı için yılbaşından beri toplanamıyor. Bu nedenle Telekom yılbaşından bu yana zam yapamadı. Yapılması gereken zam miktarı ise yüzde 14'e ulaştı.

İndirim yürürlüğe girmedi

Devlet Bakanı Kemal Derviş'in muhalefeti nedeniyle geciken iki üye atamasına ilişkin kararname Köşk'e gönderildi. Kararnamenin yayınlanmasının ardından TK toplanacak ve görüşeceği ilk konulardan biri de Telekom'un bekleyen zamları olacak.

Bu arada, Telekom'un metropollerde ilçeler arasındaki görüşmelerde uyguladığı iki misli görüşme ücreti indirimi de TK toplanamadığı için uygulamaya giremedi. Bu indirimin uygulamaya girmesi halinde, iki ayrı ilçe sınırları içinde yer aldığı için bir caddenin bir tarafından diğer tarafına yapılan konuşma, dakika başına 100 bin liradan 5 bin liraya inecek.

Telekom, 3 katrilyon lira kâr hedefliyor

Yüzde 14'ü bulan birikmiş zammın bir kaç aya bölünerek yapılabileceği belirtilirken; Telekom'un bu yıl 3 katrilyon lira kâr hedeflediği öğrenildi. Geçen yıl 1.6 katrilyon lira kar eden Telekom'un bu yılki 3 katrilyon liralık hedefine ulaşmasının ancak daha fazla zamla mümkün olacağı, bunun da yılsonuna kadar telefon ücretlerinde yüksek artışlara neden olacağı kaydedildi.



ODA YONETIM KURULU BASKANI MAHIR ULUTAS YENICAG TV`DE EROL TOSUN`UN KONUGU OLDU

01.07.2025
 


Çok Okunanlar


ELEKTRIKLI ARAÇ SARJ ISTASYONLARI GUNCEL UYGULAMALAR PANELI DUZENLENDI

TURKIYE ELEKTRIK ENERJISI ISTATISTIKLERI MAYIS 2025 YAYIMLANDI

MANISA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MIMAR FERDI ZEYREK`I KAYBETTIK

ODA YONETIM KURULU BASKANI ULUTAS 25. SAAT PROGRAMINA KATILDI

ELEKTRIK MUHENDISLERI ODASI BASIN ACIKLAMASI: KAMU DENETIMI BITIYOR, DOGA SERMAYEYE TESLIM; ENERJI BAHANESIYLE “SUPER” TALAN

EMO TV:ITU`DE YASADIKLARIM

DISK-KESK-TMMOB-TTB: TORBA YASA DEGIL, TORBA TALAN! YASAMI HEDEF ALAN BU YASA DERHAL GERI CEKILMELIDIR!

EMO TV: SAĞLIK VE HUKUK BOYUTUYLA NÜKLEER

EMO: ELEKTRİK KAYNAKLI YANGINLARIN SEBEBİ ÖZELLEŞTİRMELER! (GAZETEYENİGÜN.COM.TR, 03.07.2025)

EMO YONETIM KURULU BASKANI MAHIR ULUTAS SOZCU TV`DE DEGERLENDIRMELERDE BULUNDU

Okunma Sayısı: 926


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.