 |
Şanlıurfa'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen TEDAŞ Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Balıkçı için memleketi Adana'da tören düzenlendi. TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Başkanı Cengiz Göltaş, Adana şube binası önünde düzenlenen ve büyük kalabalığın toplandığı cenaze töreninde, "Balıkçı, yolsuzluğa karşı verdiği mücadele nedeniyle katledilmiştir'' dedi.
Göltaş, Hasan Balıkçı'nın yaklaşık 6 ay önce kendi isteği dışında kayıp ve kaçaklarla mücadele bahanesiyle Şanlıurfa'ya sürgün edildiğini ileri sürdü.
Balıkçı'nın kardeşi Bahri Balıkçı ise olayın faillerini bildiklerini belirterek, ''Kardeşimi, Adana'daki hırsız fabrikatörler öldürttü. Kaçak elektrik kullanımı ile mücadele eden Hasan Balıkçı'yı kendi hırsızlıklarına ortak edemediler'' dedi.
Balıkçı'nın eşi Şengül Balıkçı ise biri 8 aylık diğeri 9 yaşında iki kız çocuk sahibi olduklarını, çocukları Açelya ve Ayçe Edil 'i, çevrelerinde oluşan sevgi çemberi ile büyüteceklerini söyledi.
TEDAŞ Genel Müdürü Bülent Ülkü, TEDAŞ Bölge Müdürlüğü önünde Balıkçı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Balıkçı'nın, Adana'da kaçak elektrik takibi konusunda yaptığı çalışmalar yüzünden öldürüldüğünü söyledi. Ülkü, ''Görev şehidimiz'' dediği Balıkçı'nın Şanlıurfa'ya sürgün edilmediğini bildirdi.
Balıkçı'nın cenazesi, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kayışlı köyüne götürülerek, burada toprağa verildi.
|
 |
|