MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

HÜRRİYET GAZETESİ, 16.03.2005


YAZILI BASINDA ODAMIZ

 
Karadeniz'de petrol ararız hamsiye zarar vermeyiz
TPAO ile BP tarafından yürütülen Doğu Karadeniz Arama Sondaj Projesi'nde ilk kuyunun açılmasına haziranda başlanacak. TPAO Arama Grup Yardımcısı Mustafa Aydın, çalışmaların hamsiyi ve balıkçıları etkilemeyeceğini söyledi.
 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve BP Petrol Arama Ortak Girişimi tarafından yürütülen Doğu Karadeniz Arama Sondaj Projesi kapsamında, Hopa açıklarında ilk sondaj kuyusunun açılmasına haziran ayında başlanacak. TPAO-BP Petrol Arama Ortak Girişimi, Doğu Karadeniz arama sondaj projesine ilişkin hazırlanan Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED) raporunu dün açıkladı.

potansiyele bakıyoruz:
TPAO Arama Grup Yardımcısı Mustafa Aydın, TPAO'nun ekonomik ve stratejik ortağı BP ile yapılan ortaklık anlaşması sonucu, 2001 yılında Karadeniz'in potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalara başlandığını hatırlattı. Aydın bu kapsamda, Doğu Karadeniz'de 2002 yılında 2 boyutlu, 2003 yılında da 3 boyutlu sismik incelemenin başlandığını, 2004 yılında da bu verilerin ayrıntılı olarak incelendiğini ve sonunda Hopa-1 kuyusunun bu yıl ortalarında delinmesine karar verildiğini söyledi.

miktar belirlenecek:
Hopa-1 kuyusunun delinmesiyle, bölgede "ticari değere sahip miktarda petrol ya da gazın olup olmadığının" belirleneceğini anlatan Aydın, bu çalışmanın aynı zamanda erişilmesi beklenen 4 bin 600 metrelik derinlikle, Karadeniz'de ilk derin deniz sondajı olacağını, çalışmanın yaklaşık 4 aylık sürede tamamlanmasının beklendiğini bildirdi. Aydın, daha sonraki aşamada ise Türkiye'deki ilgili resmi makamlar ile gerçekleştirilmiş anlaşma çerçevesinde ikinci bir kuyunun açılmasının sağlanacağını ifade etti.

hamsi etkilenmeyecek:
Bölgenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu hazırlayan ENSR International-Türkiye Genel Müdürü Gürkan Kuntasal, söz konusu çalışmanın ÇED Yönetmeliği'nden muaf bir proje görülmesine rağmen, böyle bir rapor hazırlandığını söyledi. Kuyunun açılacağı bölgede en çok hamsi ve çaça balıklarının görüldüğünü, ancak kuyunun bu balıklara herhangi bir etkisinin bulunmadığını anlatan Kuntasal, kuyu bölgesinin hamsi balıklarının geçiş bölgesi olduğunu, balıkların daha çok kıyı bölgelerine yumurtladığını kaydetti.

balıkçılar zarar görmez:
Söz konusu kuyunun balıkçıları da etkilemeyeceğini ifade eden Kuntasal, balıkçıların en fazla 3 mil uzaklıkta avlandıklarını, kuyunun ise 40 mil uzaklıkta açılacağını söyledi. Kuntasal, Karadeniz'in derin sularında canlı olmadığı için kuyu delinmesinin derin deniz canlılarına da herhangi bir etkisinin bulunmayacağını vurguladı.

Meksika'dan gelecek:
Hopa-1 kuyusu için Meksika Körfezi'nden gelecek olan "GSF Explorer" adlı sondaj gemisinden faydalanılacağını belirten Aydın, 123 gün çalışacak geminin, Türkiye boğazlarından geçerken çevreye hiç bir zarar vermemesi için gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. Boğazlardan geçerken, söz konusu geminin üst kısmının söküleceğini, boğazlardan geçtikten sonra da Ereğli Limanı'nda bu bölümünün montajının tekrar yapılacağını anlatan Aydın, şu bilgileri verdi: "Gemi 30-60 gün içerisinde, Meksika Körfezi'nden sondaj alanına intikal edecek. Hopa-1 kuyusu, Hopa İlçesi'nin yaklaşık 40 kilometre kuzey batısında bulunuyor. Çalışmalar sırasında Trabzon Limanı lojistik üst olarak tespit edildi. Bu tür operasyonlarda tecrübeliyiz. Hopa-1 kuyusunda da en yüksek standartlarda, en doğru işi yaparak bu operasyonu tamamlamayı hedefliyoruz."

100 milyon dolarlık arama bütçesi var
BP Türkiye İletişim ve Dış İlişkiler Yönetmeni Mike Bilbo, sondaj gemisinin 123 gün boyunca bölgede kalacağını ve Trabzon'da bir üs kurulacağını, hizmet, havaalanı ve limanda iş olanacağı yaratacağını söyledi. Proje için öngörülen bütçenin 100 milyon dolar olduğunu belirten Bilbo, ilk kuyu delindikten sonra, ikinci kuyunun delinip delinmemesine karar verileceğini sözlerine ekledi.



`FATURADA ARTAN YÜK: DAĞITIM BEDELİ` BAŞLIKLI CANLI YAYIN GERÇEKLEŞTİ

18.04.2025
 


Çok Okunanlar


ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ YAZDI: İSPANYA VE PORTEKİZ`DEKİ ELEKTRİK SİSTEMİ NEDEN ÇÖKTÜ?

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: ALÇAK GERİLİM KISA DEVRE HESAPLARI

TÜRKİYE ELEKTRİK ENERJİSİ İSTATİSTİKLERİ MART 2025 YAYIMLANDI

ÇEVRİMİÇİ SEMİNER: DAĞITIM TRANSFORMATÖRLERİNDE İŞLETME TOPRAKLAMASI

HAVUZLARDA ELEKTRİK KAYNAKLI TEHLİKELERE KARŞI ACİL ÖNLEM ALINMALI

`FATURADA ARTAN YÜK: DAĞITIM BEDELİ` BAŞLIKLI CANLI YAYIN GERÇEKLEŞTİ

EMO TV`DE MAYIS AYI BOYUNCA İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KONULARINDA ÖZEL ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

EMO TV: FATURADA ARTAN YÜK: DAĞITIM BEDELİ

EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ HALK TV`DE SON ELEKTRİK ZAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

ELEKTRİKTE ALARM ZİLİ (CUMHURİYET GAZETESİİ 30.04.2025)

Okunma Sayısı: 421


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.