MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

BİRGÜN GAZETESİ, 11.04.2005


YAZILI BASINDA ODAMIZ  - 11.04.2005

 
OPEC üretim artışından vazgeçti
OPEC Baskanı El-Sabah, mevcut fiyatların piyasa dinamikleri ile üretici ülkeleri daha fazla üretmeye kendiliğinden yönelteceğini söyleyerek, 500 bin varillik yeni bir kota artışı kararından vazgeçildiğini açıkladı.
 

Petrol fiyatlarında geçen haftaki gerilemeyi bahane eden petrol ihraç eden ülkeler örgütü OPEC, günlük 27.5 milyon varil olan resmi üretim kotasında 500 bin varillik artış kararından vazgeçti. Aynı zamanda Kuveyt Enerji Bakanı da olan OPEC Başkanı Şeyh Ahmed Fahd el-Sabah, "Petrol fiyatları zaten geriledi. Bu durumda üretim kotasını 500 bin varillik artışla 28 milyon varile yükseltme düşüncesinin gerekçesi kalmadı" dedi. "Fiyatların mevcut seviyesi üretici ülkeleri zaten daha fazla üretmeye teşvik eder" diyen el-Sabah, 500 bin varillik üretim artışının OPEC kararıyla olmasa da piyasa dinamikleriyle Mayıs ayında gerçekleşeceğini savundu. El-Sabah, petrol talebinde artış olacağı iddialarına da destek vererek yılın üçüncü çeyreğinde dünya petrol talebinde günlük 1 milyon varillik artış olacağını ifade etti.

FİYATLAR 54 DOLARA GERİLEDİ
Uluslararası borsalarda geçen hafta düşüşe geçen petrol fiyatları, 54 dolar seviyesinin altına inmişti. Yeni haftaya girilirken New York Borsası'nda ABD hafif petrolünün varili 53.32 dolardan, Londra Borsası'nda Brent petrolünün varili de 52.90 dolardan işlem görüyor. Cezayir, Endonezya, Nijerya, Venezüella, Meksika, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri petrollerinin ortalaması alınarak hesaplanan OPEC'in sepet fiyatı da borsalardaki son gerilemenin ardından 51.85 dolarda bulunuyor.



EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ NOW TV`DE

25.02.2026
 


Çok Okunanlar


EMO `KADIN HAKLI` AJANDASI BU YIL `KADINLARIN MÜZİĞİ` İLE KONUŞUYOR

ÜNİVERSİTELERE BPS ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

EMO`DAN İZMİR ÜNİVERSİTELERİNE BPS ZİYARETİ

EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ NOW TV`DE

EMO`DAN BURSA ÜNİVERSİTELERİNE BPS ZİYARETİ

MAHİR ULUTAŞ İLE SÖYLEŞİ: BU ÇARPIK MODELİN YARATTIĞI İSTİHDAM REJİMİ TIKANMIŞTIR (BİRGÜN GAZETESİ, 01.03.2026)

EMO KADIN KOMİSYONU`NDAN 8 MART AÇIKLAMASI: `KADINLAR SUSMAYACAK`

EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ NOW TV`DE

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİNE BİTİRME PROJELERİ SERGİSİ TANITILDI

EMO DENİZLİ ŞUBESİNDE BPS 2026 HAZIRLIK TOPLANTISI

Okunma Sayısı: 356


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.