MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

RADİKAL GAZETESİ, 19.04.2005


YAZILI BASINDA ODAMIZ  - 19.04.2005

 
MGK yoksulluğu gördü
Toplumsal olayları değerlendiren MGK'nın tespitleri: 14 il aşırı göç alıyor. Doğu Anadolu ve Karadeniz aşırı göç veriyor. Sebep yoksulluk. Öneri: Bölgesel kalkınma için adım atılmalı

 

Nevruz kutlamaları sırasında Mersin'de yaşanan bayrak yakma girişiminin ardından ortaya çıkan toplumsal gerilim ve büyük kentlerde giderek artan hırsızlık olaylarını ele alan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), iç göç konusunda alarm verdi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun göç verme konusunda kritik noktayı aştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında dün Çankaya Köşkü'nde nisan ayı olağan toplantısını yapan MGK'nın ana gündem maddesini iç göç sorunu oluşturdu. 4.5 saat süren toplantıda, Mersin'deki Türk bayrağına yönelik saldırı girişimiyle başlayan, Trabzon ve Sakarya gibi illere de yayılan toplumsal olaylar ve özellikle büyük şehirlerde artan hırsızlık olayları değerlendirildi.

Göç konusunda kurul üyelerine sunum yapan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Antalya'nın da olduğu 14 ilin aşırı göç aldığı bilgisini verdi. Orgeneral Türkeri, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinin ise göç vermede kritik noktayı aştığını kaydetti. İç göçün önlenmesi için bu bölgelerdeki kalkınma ve gelişmişliğin sağlanmasına yönelik adımların atılması gerektiğine vurgu yapılırken, yaşanan toplumsal olayların temelinde yatan nedenin de yoksulluk olduğu saptamasına yer verildi.

'Vize önerisi' konuşuldu
MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan da, nüfus artışıyla ilgili olarak yaptıkları çalışma hakkında bilgi verdi. Alpogan, Türkiye'deki nüfus artış hızına özellikle bölgesel bazda dikkati çekerken, bu çerçevede ilgili tüm kurumların kapsamlı bir çalışma yapmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükşehirlere vize önerisinin de gündeme geldiği iç göç değerlendirmesi, MGK bildirisine şöyle yansıdı: "Son yıllarda yoğun olarak yaşanan iç göçün nedenleri ve özellikle büyük kentlerde yarattığı sorunlar ele alınmış, göç alan ve veren kentlerin sorunlarına çözüm getirecek önlemlerin ivedilikle yaşama geçirilmesinin önemi vurgulanmıştır."

Enerji dosyaları
MGK'nın özel gündemini ise enerji konusu oluşturdu. Türkiye'nin enerji durumu, yakın gelecekteki ihtiyacı ve yapılması gerekenler konusundaki görüşmenin sunumu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler tarafından yapıldı. Milli Güvenlik Kurulu bildirisinin enerjiyle ilgili bölümünde şu ifadelere yer verildi:

"Dünyada enerji kaynaklarının kullanımına ve güvenliğine ilişkin geçerli ölçütler çerçevesinde, ülkemizde enerji güvenliği, sektörün durumu ve potansiyeliyle önümüzdeki döneme ilişkin enerji planlaması, yatırım gereksinimleri, yeniden yapılanma çalışmaları konusunda kapsamlı bir değerlendirme yapılmıştır."

Bildiride Kıbrıs'la ilgili olarak "17 Nisan 2005'te KKTC'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları değerlendirilmiş ve önümüzdeki dönem Kıbrıs konusunda izlenecek politikalar gözden geçirilmiştir" denildi.



EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ NOW TV`DE

25.02.2026
 


Çok Okunanlar


EMO `KADIN HAKLI` AJANDASI BU YIL `KADINLARIN MÜZİĞİ` İLE KONUŞUYOR

ÜNİVERSİTELERE BPS ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ NOW TV`DE

EMO`DAN İZMİR ÜNİVERSİTELERİNE BPS ZİYARETİ

EMO`DAN BURSA ÜNİVERSİTELERİNE BPS ZİYARETİ

MAHİR ULUTAŞ İLE SÖYLEŞİ: BU ÇARPIK MODELİN YARATTIĞI İSTİHDAM REJİMİ TIKANMIŞTIR (BİRGÜN GAZETESİ, 01.03.2026)

EMO KADIN KOMİSYONU`NDAN 8 MART AÇIKLAMASI: `KADINLAR SUSMAYACAK`

EMO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ NOW TV`DE

EMO DENİZLİ ŞUBESİNDE BPS 2026 HAZIRLIK TOPLANTISI

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİNE BİTİRME PROJELERİ SERGİSİ TANITILDI

Okunma Sayısı: 354


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.