MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ÇEVRE BAKANI'NDAN SAVUNMA


YAZILI BASINDA ODAMIZ

 
Çevre Bakanı Pepe altın madenini savundu

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Bergama-Ovacık köyü yakınlarındaki altın madeni konusunda yargı kararlarının her aşamada yerine getirildiğini iddia etti.
 

Pepe, madende kullanılan siyanür liçi yönteminin, altın madenciliğinde tüm dünyada kullanılan ve yaygın bir teknik olduğunu belirterek Söz konusu tesisin atık barajı sızdırmasız bir yapıya sahip olup, dışarıya herhangi bir proses kaynaklı atık su deşarjı olmamaktadır dedi.

Pepe, CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü;nün, söz konusu madenin yeniden açılmasına ilişkin soru önergesini cevaplandırdı.

Cevap yazısında, madenle ilgili yargı sürecine ve alınan kararlara da yer veren Pepe, geçen yıl firmadan Çevresel Durum Değerlendirme Raporu hazırlanmasının istendiğini ve bu rapor incelenerek, alınan önlemlerlebirlikte madenin işletilmesinde bir sakınca olmadığının ilgililere bildirildiğini anlattı.

Son olarak bir grup avukat tarafından Çevre ve Orman Bakanlığı nınbu işlemine karşı dava açıldığını anımsatan Pepe, yürütmenin durdurulması isteminin reddedildiğini belirtti.

Pepe, cevabında Bakanlığımızca, yargı kararlarının gerekleri her aşamada yerine getirilmiştir. Çevre Kanunu ve ilgili tüm yönetmeliklerde madencilik faaliyetleriile ilgili çeşitli hususlar belirlenmiştir. Ayrıca Avrupa Birliği uyumçalışmaları çerçevesinde çevre konusunda gerekli çalışmalar yapılırkenmadencilik faaliyetleri de bu çalışmalar içerisinde değerlendirilmektedir. Bunun dışında madencilik faaliyetleri ile ilgili olarak uluslararası uygulamalar ve gelişmiş ülkelerde bu konudabelirlenmiş olan standartlar da dikkate alınarak gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Siyanür yöntemiyle altın çıkarılması, diğer sektörlerden çok farklı bir faaliyet olmayıp, her sektörün kendine özgü çevresel etkilerini belirleyip gerekli önlemleri aldırarak sürdürülebilir bir çevre döngüsü oluşturmak ana hedefi ile çalışmalarımız devam etmektedir açıklamasını yaptı.

Bakanlığımızca maden aramalarında ve çıkarılmasında getirmiş olduğumuz bir kriter bulunmamaktadır diyen Pepe, siyanür liçi yönteminin, altın madenciliğinde tüm dünyada kullanılan ve yaygın bir teknik olduğunu kaydetti.

Altın madenciliğinde teknoloji seçiminin, cevher içindeki altın taneciklerinin büyüklüğü ile cevherde bulunan diğer minerallerin kimyasal ve fiziksel özelliklerine bağlı olduğunu ifade eden Pepe,Altın taneciklerinin büyüklüğü bakımından Ovacık Altın Madeni siyanür liçi yöntemine uygun bir madendir. Söz konusu tesisin atık barajı sızdırmasız bir yapıya sahip olup, dışarıya herhangi bir proses kaynaklı atık su deşarjı olmamaktadır.

Altın madeni faaliyeti sırasında su, toprak ve havanın korunmasına ait mevzuatlara uymakta vegerekli çevresel tedbirleri almış bulunmaktadır. Ayrıca, Bakanlığımızca söz konusu madenin sadece kimyasal arıtma ünitesi ve atık çamur deposu için lisans verilmiş olup, bugüne kadar verilen tüm yargı hükümleri takip edilerek gerekli yasal işlemler yapılmıştır dedi.

www.sesonline.net



HALK TV GÜNAYDIN TÜRKİYE (09.07.2025)

09.07.2025
 


Çok Okunanlar


ELEKTRIKLI ARAÇ SARJ ISTASYONLARI GUNCEL UYGULAMALAR PANELI DUZENLENDI

ELEKTRIK MUHENDISLERI ODASI BASIN ACIKLAMASI: KAMU DENETIMI BITIYOR, DOGA SERMAYEYE TESLIM; ENERJI BAHANESIYLE “SUPER” TALAN

BITIRME PROJELERI SERGISI ANKARA VE ISTANBUL’DA ES ZAMANLI BASLADI

EMO TV: SAĞLIK VE HUKUK BOYUTUYLA NÜKLEER

EMO: ELEKTRİK KAYNAKLI YANGINLARIN SEBEBİ ÖZELLEŞTİRMELER! (GAZETEYENİGÜN.COM.TR, 03.07.2025)

DISK-KESK-TMMOB-TTB: TORBA YASA DEGIL, TORBA TALAN! YASAMI HEDEF ALAN BU YASA DERHAL GERI CEKILMELIDIR!

GELECEGIN TEKNOLOJILERI VE TEKNOLOJI POLITIKALARI SEMPOZYUMU SONUC BILDIRGESI YAYIMLANDI

ODA YONETIM KURULU BASKANI MAHIR ULUTAS YENICAG TV`DE EROL TOSUN`UN KONUGU OLDU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NİN 17. BİTİRME PROJELERİ SERGİSİ’NE KATILDIK

ORMAN YANGINLARI: ENERJİ HATLARI ALARM MI VERİYOR? (DW.COM, 04.07.2025)

Okunma Sayısı: 386


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.