MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 KOCAELİ ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

YAYIN SATIŞ VE KİTAP LİSTESİ

   · 

ÖNEMLİ EVRAKLAR

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 BOLU   KOCAELİ   SAKARYA   ZONGULDAK   BARTIN   KARABÜK   DÜZCE 
 

 
MİSEM BANNER
 
MİSEM DIŞI BANNER
 
ÜYELİK
 
ÜYELİKLE İLGİLİ BELGELER
 
İŞ VE ELEMAN ARAYANLAR
 
TEMSİLCİLİK ADRES VE TELEFONLARI
 
SMM
 
EĞİTİMLER
 
ÖLÇÜM VE BİLİRKİŞİLİK BAŞVURU FORMU
 
ŞUBEMİZDE SATIŞA SUNULAN KİTAP LİSTESİ
 
ÇALIŞANLAR OLARAK HAKLARINIZI BİLİYOR MUSUNUZ?
 
TÜRKİYE’DE MÜHENDİS-MİMAR-ŞEHİR PLANCISI PROFİL ARAŞTIRMASI
 
DERGİ 437. SAYI

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

BATI KARADENİZ ENERJİ FORUMU DÜZENLENDİ



 
Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen Batı Karadeniz Enerji Forumu 17 Ekim 2014 Cuma günü, Zonguldak Öğretmenevi` nde yapıldı. Yoğun ilginin gözlendiği etkinlikte, 2 oturumlu panel ve forum düzendi.
 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi‘nce düzenlenen Batı Karadeniz Enerji Forumu 17 Ekim 2014 Cuma günü, Zonguldak Öğretmenevinde yapıldı. Foruma izleyici olarak, TMMOB‘a bağlı odaların temsilcileri, Yerel yönetimlerin temsilcileri, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Çevre Platformu üyeleri, Sendika ve Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış konuşmasında Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fidan, "Zonguldak" denilince akla maden kazaları, grizu patlamaları, yaşamını yitiren ve yaralanan çok sayıda vatandaşın geldiğini söyledi. 73 yılda maden ocaklarındaki kazalarda 3 binin üzerinde vatandaşın yaşamını yitirdiğini, 100 binin üzerinde kişinin yaralandığını ifade eden Fidan, şöyle konuştu: "En büyük maden kazasını Manisa‘nın Soma ilçesinde yaşadık. 301 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Zonguldak, Soma ve diğer madenlerde kaybettiğimiz madencileri saygıyla anıyorum. Madenlerde çok sayıda evladını yitiren Zonguldak‘ta bugün 4 binin üzerinde işçi kardeşimiz, son çıkarılan torba yasadaki iş güvenliği ve sağlığı düzenlemelerinin geri çekilmesi için özel sektör işletmelerinin madenleri kapatırım tehdidiyle işsiz kalmış durumdadır. Madenciliğin devlet kontrolünden özel sektöre verilmesi, taşeronlaşmanın önünün açılması, işverenlerin, işçileri  sağlıksız şartlarda çalıştırması vahşi kapitalizmin geldiği son noktadır. Bugün insanlığın geldiği bu noktayı hep birlikte sorgulamamız gerekir. Enerji, bugünün dünyasında insanlığın olmazsa olmazı durumundadır."

 

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Stratejik Öne Sahiptir

 

Hızla sanayileşen dünyada enerji kaynaklarının yetersiz gelmeye başladığına dikkati çeken Fidan, sözlerini şöyle tamamladı:

 

"Fosil yakıtlardan, petrol rezervleri artan durumun karşılanması durumunda 50 yıl içinde, doğalgaz rezervleri kaya gazıyla 160 yıl, kömürün de maksimum 120 yılda tükeneceği öngörülmektedir. Çin ve Hindistan olmak üzere gelişmekte olan ülkelerden gelen yüksek petrol talebi ve son yıllarda Ortadoğu‘da yaşanan stratejik gelişmeler sonucunda küresel ölçekte enerji arz güvenliği riskli hale gelmiştir. İklim değişikliği, tehlike sınırında eğilim göstermektedir. Eğer, 2017‘ye kadar karbondioksit başta olmak üzere diğer sera gazları emisyonlarının kısıtlanması konusunda uluslararası bağlayıcı anlaşma oluşturulmaması halinde 2 derecelik üst sınır sıcaklık artışı limiti açılacaktır.

 

Bunun sonucunda oluşacak domino etkisiyle 2035‘e kadar dünyadaki sıcaklıkta yaklaşık 4 derecelik, uzun vadede de 6 derecelik artış beklenmektedir. Altı derecelik artışın dünyayı felakete sürüklemesi doğaldır. Yenilenebilir enerji kaynakları stratejik öneme sahiptir. Başta rüzgar enerjisi olmak üzere güneş ve hidrojen enerjisi teknolojileri, son 10 yılda büyük gelişme göstermiştir. Ülke olarak alternatif enerji kaynaklarına hız vermemiz gerekir" dedi.

 

BEÜ Enerji Uygulamaları Merkezi Başkanı Prof.Dr. İhsan Toroğlu‘nun yönettiği 1.Oturum, BEÜ Çevre Mühendisliği Bölümünden Prof.Dr.Yılmaz Yıldırım ile başladı.Yıldırım, kentimizde ciddi bir çevre kirliliği olduğunu, yaptıkları araştırmalarda bunun kaynağı olarak öncelikle ÇATES, daha sonra evsel ısınma ve ardından Eren Enerji santrallerini tespit ettiklerini, Zonguldak‘taki denizlerin ağır metal kirliliği açısından da ciddi tehdit altında olduğunu söyledi.

 

Daha sonra EMO Kocaeli Şubesi 7.Dönem Yönetim Kurulu Başkanı H.Avni Haznedaroğlu, ülkenin elektrik enerjisi ile tanışma ve sonraki süreçleri anlattığı konuşmasında son dönemlerde yerli kaynaklardan ve yenilenebilir enerjiden hızla uzaklaşıldığını söyleyerek toplumsal yararı ön planda tutan bir merkezi planlama ve doğayı tahrip etmeyen toplumla barışık enerji kaynaklarına yönelik bir enerji politikası izlenmesi gerektiğini ifade etti.

 

Üçüncü panelist olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı ABD Başkanı Prof.Dr.Ali Osman Karababa ise termik santrallerin tam bir doğa ve yaşam düşmanı olduğu söyledi. Karababa, vatandaşların temiz bir havada yaşamasının anayasal bir hak olduğunu belirterek, "Kısa bir zaman önce Çatalağzı ve çevresini inceleme şansım oldu. Burada açıklıkla söylüyorum ki Çatalağzı‘nda anayasal suç işleniyor" dedi.

 

Birinci oturumun son panelisti Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürlüğü Çevre Mühendisi Tuğba İlban ise eski ve yeni termik santrallerin emisyonlarına ilişkin mevzuat farklılıkları üzerinde durdu.

 

EMO Zonguldak İl Temsilcisi Bülent Özgümüş‘ün 2.Oturum‘u yönettiği panelin ilk konuşmasını ÇATES İşletme Müdürü Harun Sarı gerçekleştirdi. Sarı, ÇATES‘in ana kirletici olduğu yönündeki bulguların nasıl elde edildiğini bilmediğini; ancak kendi verilerinin ÇATES‘in limit değerler altında üretim yaptığını gösterdiğini söyledi.

 

Belgesel Yönetmeni Metin Kaya‘nın bölgede çektiği ve yöre insanının termik santrallerden gördükleri zararları anlattığı belgesel gösteriminin ardından üçüncü panelist Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkezi 44. Dönem Yönetim Kurulu Yazmanı Erdal Apaçık, nükleer santraller üzerine bilgi verdi. Nükleer santrallerin, ne ekonomik akla ne çevre sağlığına ne de başka bir hesaba sığmadığını dile getirdi.

 

Marmara Üniversitesi Enerji ABD Başkanı Prof.Dr.Tanay Sıdkı Uyar ise, nükleerin de termik santrallerin de hem çevre düşmanı hem de modası geçmiş biçimler olduğunu söylediği konuşmasında; eşitlik, özgürlük, barış ve yerel istihdam için yenilenebilir enerjinin yaşamsal önemde olduğunu gösteren bir sunum gerçekleştirdi.

 

Son olarak Bartın Üniversitesi Orman Mühendisliği ABD Başkanı Prof.Dr.Erdoğan Atmış, HEMA Holding‘in Amasra‘ya kurmayı planladığı santral sürecini ve verilen mücadeleyi anlattı.

 

Son bölümde EMO Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fidan başkanlığında katılan herkesin fikrini söylediği forum bölümünün ardından kapanış konuşması gerçekleştirildi.



TAŞINABİLİR UZATMA KABLOLARI

01.09.2021
 


Çok Okunanlar


KADIN ÜYELERİMİZ İŞYERLERİNDE ZİYARET EDİLDİ

ŞUBE YÖNETİM KURULUMUZ SEDAŞ’A ZİYARET DÜZENLENDİ

SAKARYA TEMSİLCİLİĞİMİZ EMO GENÇ ÜYELERİMİZE SEKTÖRLE BULUŞMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

KOCAELİ İKK BİLEŞENLERİYLE BİRLİKTE 23 NİSAN KUTLAMALARINA KATILDIK

13. DÖNEM 1. ŞUBE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ

EMO SAKARYA TEMSİLCİLİĞİMİZDEN SERDİVAN BELEDİYESİNE ZİYARET

SAKARYA TEMSİLCİLİĞİMİZDE ELEKTRİK SMM EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Okunma Sayısı: 135


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.