MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 MERSİN ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 MERSİN   NİĞDE   KARAMAN 
 

 
FORMLAR
 
ÜYELİK
 
SMM
 
TEMSİLCİLİKLER
 
MİSEM BAŞVURU FORMU
 
SMM YÖNETMELİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİK
 
RADYO
 
EN AZ ÜCRET TANIMLARI KİTAPÇIĞI
 

EMO Mersin Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 27

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

YENİ NESİL EMO KİMLİKLERİ E-İMZA İLE GELİYOR



 
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) üyelerinin kullandığı kimlik kartları yenileniyor. Yeni kimlik kartlarına üzerindeki “dış sistemler entegrasyon çipi” sayesinde elektronik imza da entegre edilebilecek. e-İmzalı kimlik kartları, EMO üyelerinin kişisel bilgilerinin hem fiziksel olarak hem de elektronik ortamda doğrulabilmesine olanak sağlayacak. Yeni EMO kimlikleri, EMO-Üye ilişkilerin yanı sıra başta e-Devlet uygulamaları olmak üzere tüm e-İmza gerektiren işlemlerde kullanılabilecek.
 

 


Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) üyelerinin kullandığı kimlik kartları yenileniyor. Yeni kimlik kartlarına üzerindeki "dış sistemler entegrasyon çipi" sayesinde elektronik imza da entegre edilebilecek. e-İmzalı kimlik kartları, EMO üyelerinin kişisel bilgilerinin hem fiziksel olarak hem de elektronik ortamda doğrulabilmesine olanak sağlayacak. Yeni EMO kimlikleri, EMO-Üye ilişkilerin yanı sıra başta e-Devlet uygulamaları olmak üzere tüm e-İmza gerektiren işlemlerde kullanılabilecek.
 

 

e-İmzalı ilk kimlik kartları Serbest Müşavir Mühendis (SMM) başvurusu aşamasında yaklaşık 3 bin 500 EMO üyesinin kullanımına sunulacak. Bu kapsamda EMO tarafından kurulan Elektronik Mesleki Denetim Sistemi, EMO üyelerini kimliklerini e-İmza yöntemi ile doğrulanmış olacak ve sahteciliğin önüne geçilecek. EMO üyeleri, kimlik kartlarında yer alan e-İmzaları EMO ile elektronik ortamda yürütecekleri faaliyetlerin yanı sıra başta e-Devlet uygulamaları olmak üzere e-İmza kullanılan tüm işlemlerde kullanabilecekler. Bu yıldan itibaren EMO`ya yeni üye olan tüm mühendislere üzerinde e-İmza yüklenebilecek "dış sistemler entegrasyon çipi" bulunan yeni kimlikler verilecek. İstenildiğinde bu kimlik kartlarına kolayca e-İmzaları yüklenebilecek. Geçerlilik süresi dolan veya yıpranan kimlik kartlarının değişimi işlemlerinde de EMO üyelerine yeni nesil kimlikler sağlanacak. Ayrıca e-İmza kullanımına ihtiyaç duyan EMO üyeleri başvurarak, kartlarını hemen yenileyebilir ve e-İmzalarını kullanmaya başlayabilirler.
 
e-İmza Nerelerde Kullanılabilir?

EMO üyelerimiz e-İmzalarını EMO çalışmaları kapsamında yürütükleri işlemlerin yanı sıra diğer kamu kurumlar ve çalışma hayatında karşılaştıkları kuruluşlara ilişkin yürüttükleri faaliyetlerde de kullanabilirler. Bu işlemleri ve kullanım alanlarını şöyle sıralayabiliriz:
-e-Devlet uygulamaları (turkiye.gov.tr),
-e-İmzanın zorunlu tutulduğu kamu projeleri (UYAP, Sanayi Bakanlığı, EKAP...),
-MERSİS Projesi kapsamındaki ticari sicil işlemleri,
-Gümrük ve dış ticaret işlemleri,
-Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sistemi`nde,
-Çalışan hizmet sözleşmelerinde ve diğer tüm sözleşmelerde,
-Banka talimatlarının gönderilmesinde,
-Performans, izin, fazla mesai ve masraf onay formlarında,
-Genel Kurul, Ortaklar Kurulu ve Yönetim Kurulu kararlarının imzalanmasında,
-Bayi ağı iletişiminde sipariş sürecinde,
-Elektronik arşivin e-imzalanmasında,
-Islak imza gerektiren tüm uygulamalarda.

EMO üyelerinin önümüzdeki yıllarda daha çok kullanmak zorunda kalacakları e-İmza için hizmet sağlayıcı firmalar ile görüşmeler yapılarak, EMO üyelerin indirimli e-İmza kullanmalarına yönelik çalışmalar yapıldı. e-Güven ile yapılan işbirliği sonunda EMO üyelerine e-imzaları yıllık 160 TL yerine 95 TL bedel ile karşılanacak. Kimlik yenileme ücreti ise 15 TL`dir. Konuya ilişkin başvurularınızı EMOP/Üye arayüzünden online olarak veya bağlı bulunduğunuz EMO şubeleri/temsilciliklerine yapabilirsiniz.

Konuya ilişkin ayrıntılı bilgi ve e-imza kullanımında karşılaşacağınız sorunlar için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

 

Bağlantılar

e-imza.emomerkez.net
 


EMO MERSİN ŞUBE YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ DOÇ. DR. ALKAN ALKAYA ENERJİ TASARRUFU HAFTASINDA ENERJİ TASARRUFU VE ENERJİNİN VERİMLİ KULLANIMI İLE İLGİLİ SUN RTV / İÇEL TV ORTAK YAYİNİNDA TUĞBA YÜRÜK İLE GÜN IŞIĞI PROGRAMINA KONUK OLDU

22.01.2024
 


Çok Okunanlar


Okunma Sayısı: 440


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2025 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.