MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

SANAYİDE DİJİTALLEŞME VE YEŞİL DÖNÜŞÜM SEMİNERİ DÜZENLENDİ



 
EMO Ankara Şubesi`nin destekleyenler arasında yer aldığı YEO Teknoloji ve Ankara İl Sanayi Teknoloji Müdürlüğü`nün ortaklaşa düzenlediği endüstriyel tesislerdeki dijital dönüşüm, enerji verimliliği ve modern imalat gibi konuları içeren Sanayide Dijitalleşme ve Yeşil Dönüşüm başlıklı Seminer 12 Aralık 2023 Salı günü Teknopark Ankara`da saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından başladı.
Etkinliğin açılışı EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda YEO Teknoloji Endüstri ve Proses Direktörü Murat Subaşı tarafından yapıldı. Açılış konuşmaları sırası ile EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Hatice Bilge Algın ve Ankara İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Muhammed Polat tarafından gerçekleştirildi. EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Aslan, Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Kadir Işık ve Yedek Üyeler Yeşim Sekizelma ve Salih Berkan Ateş de etkinliğe katılım sağladı.
 

undefined

 

Hatice Bilge Algın açılışta yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: "Değerli Katılımcılar, hepinizi şahsım ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubemiz adına saygılarımla selamlıyorum. Öncelikle bu değerli seminere katkıları ve katılımları için Sanayi ve Teknoloji Ankara İl Müdürlüğü`ne, Ankara Kalkınma Ajansı`na, Endüstri 4.0 Dijital Dönüşüm Derneği`ne, YEO Enerji`ye ve İvedik OSB`ye Şubemiz adına en içten teşekkürlerimizi sunuyorum.

EMO Ankara Şubesi olarak 26. Dönemimizde, planladığımız ve gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerimizde, Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılını karşılamanın heyecanını ve gururunu yaşadığımızı belirtmek isterim. Süreçlerimize üyelerimizi, kurumsal ve sektörel paydaşlarımızı dahil ederek ortak aklın gücüyle hareket ediyor; mesleki, akademik, toplumsal ve çağdaş gelişim için, hep birlikte değer üretmek, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yarım asrı aşan kurumsal geçmişimiz ve 80 bini aşkın üyemizle, yetkin insan kaynağımızla geleceğe güvence olduğumuzun farkındayız. Şubemiz, mevcut ve gelecek nesillerin en büyük sorunlarından birini oluşturan küresel ısınmanın sınırlandırılmasına yönelik çabalara, iklim değişikliğinin önlenmesine ve iklim değişikliğinden kaynaklanan tüm zorluklarla mücadeleye katkıda bulunmaya kararlıdır. Avrupa Yeşil Mutabakatı ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilmekte, çalıştaylar, seminerler, eğitim programları ile farkındalığın artırılması ve üyelerimizin öncü aktörlerle birlikte süreçte daha aktif ve bilinçli bir rol üstlenmelerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.                                                                                                                                                
Bugünkü seminerimizde, sınırda karbon yasası ve endüstriye etkileri, dijital dönüşüm, işletmelerde enerji verimliliği uygulamaları, teknolojik inovasyon ve çevresel sürdürülebilirlik konularına değiniyor olacağız. 

Ekolojik teknolojik inovasyon, enerji tüketimini ve çevresel kirliliği azaltmak, ekolojik çevreyi iyileştirmek amacıyla süreçleri, ekipmanları, malzemeleri ve ürünleri değiştiren bir tür teknolojik inovasyondur. Sürdürülebilir kalkınma ve ekolojik medeniyet inşasına yönelik teknolojik ve yönetimsel inovasyondur. Bu nedenle, sürdürülebilir kalkınmanın küresel savunusuyla, Endüstri 4.0‘ın akıllı hizmet özelliklerinden nasıl yararlanabileceğimiz ve işletmelerde yeşil teknoloji gelişim seviyesini nasıl artırabileceğimiz sorusu dikkat çekmektedir. Yeşil teknoloji inovasyonu, küresel ekonomik kalkınmayı teşvik etme konusunda önemli bir rol oynar ve sürdürülebilir ekonomik büyümenin önemli bir itici gücüdür. Yeşil teknoloji inovasyonunu hızlandırmak, Endüstri 4.0‘ın benimsenmesinde, ekolojik ve çevresel sorunları çözmede önemli bir destektir. Ancak, birçok işletmenin yeşil dönüşüm için sürdürülebilir bir motivasyona sahip olduğu söylenemez. Bazı işletmelerde yeşil üretim teknolojisinin seviyesi düşük, geleneksel kaynak faktörlerinin girişi yüksek ve çevresel performans hala tatmin edici değildir. Diğer yandan, işletmeler, bu dönüşüm için büyük miktarda para harcamak zorunda kalırken, giderek daha sıkı çevresel düzenlemeler, işletmelerin işletme maliyetlerini daha da artırmaktadır, bazı işletmeler finansal kısıtlamaların baskısı altında kalmaktadır. Bu nedenle, işletmelerin yeşil dönüşüm yolunu keşfetmelerine yardımcı olmak, acil bir konu haline gelmiştir.

Geleneksel görüş, bir işletmenin sürdürülebilir kalkınmasının, iş büyümesi ve karlılık ile uyumsuz olduğu yönündedir. Ancak, teknolojik ilerlemeye dayalı bir paradigma değişikliği olan Endüstri 4.0, yalnızca yeşil teknolojileri üretmekle kalmaz, aynı zamanda üretkenliği artırabilir ve mevcut üretim modellerini iyileştirebilir. Endüstri 4.0‘ın itici gücü ile işletmeler, ekolojik faydalarını önemli ölçüde artırabilir. Yeni bir üretim faktörü olarak dijital dönüşüm, işletmelere uygun faktör arzı, çevresel destek ve sürdürülebilir kalkınma için yeni fırsatlar sağlar. Yeni oluşan dijital iş modeli, sürdürülebilir kalkınmanın yanı sıra ekonomik aşağı yönlü baskılarla başa çıkmada bir stabilizatör olarak fayda sağlamakla birlikte işletmenin kaldıracı olarak da düşünülebilir. Dijital dönüşümü teşvik etmek, sürdürülebilir büyüme için işletmelere yeni bir yönlendirme ve yöntem sağlar. Küresel dijitalleşmenin hızla ilerlediği bir dönemde işletmeler, bu çağın getirdiği büyük stratejik fırsatları yakalamalı; dijital teknolojinin üretim, AR-GE, yönetim, satış ve hizmetlerle entegrasyonunu hızlandırmalı ve işletmelerin geleneksel üretim modunu dönüştürmelerini sağlamalıdır. Teknolojik ilerlemeye dayalı bir paradigma değişikliği olarak dijital dönüşüm, aynı zamanda işletme davranışını değiştirerek buna karşılık gelen sosyal ve ekolojik faydaları da beraberinde getirecektir. İşletmelerin sürdürülebilir kalkınması, yalnızca hissedar faydalarının maksimizasyonu için değil, aynı zamanda ekonomik ve ekolojik faydaların entegre değerini, yeşil inovasyonu da içerecek şekilde maksimize etmek için çalışmalıdır.

21. yüzyılın ikinci çeyreğine damgasını vuran Yeşil Yeni Düzen, son 50 yılda benzeri görülmemiş bir yatırım hamlesini beraberinde getirerek, dünya ekonomilerinin "verimlilik düşüşü" sorununu çözmek adına bir çıkış yolu olarak görülüyor. Bu bağlamda, Türkiye ve dünyada artan yatırım ihtiyacı, finansman kaynaklarının artırılması ve çeşitlendirilmesi arayışlarını da beraberinde getiriyor.

2053 için net sıfır karbon hedefini açıklayan Türkiye, geçtiğimiz 10 yılda artan yenilenebilir enerji yatırımlarıyla başlattığı enerji dönüşümü sürecini hızlandırmak durumundadır. Net sıfır karbon hedefi doğrultusunda gerekli olan yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, elektrifikasyon ve yeni teknolojilerin gelişimi için yapılan yatırımlar, kapsamlı bir yeşil dönüşüm planına ve buna entegre bir yeşil finansman stratejisine ihtiyaç duymaktadır.

Türkiye‘nin net sıfır karbon hedefi açıklaması ve giderek önem kazanan "Yeşil Yeni Düzen" paradigması, enerji dönüşümünü dijital teknolojik dönüşümle birleştirerek Türkiye‘nin kalkınma sürecinde yeni bir boyut kazandırmıştır. Seminerimizde, bu konular hakkında bilgilendirmelerin yapılması, deneyimlerin paylaşılması ve merak edilen soruların cevaplandırılması da amaçlanmaktadır.

Katılımlarınız için çok teşekkür eder, bu önemli seminerin başarılı geçmesini dilerim."
Açılış konuşmalarının ardından Ankara Kalkınma Ajansı Geliştirme Uzmanı Tuğçe Rodoplu Kalkınma Ajansları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Endüstri 4.0 Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı Ahmet Sedat Kaya`nın sunumunu gerçekleştirmesinin ardından YEO Dijital Çözümler Yöneticisi Özgür Arslan`ın "Sınırda Karbon Yasası ve Endüstriye Etkileri" başlıklı sunumunu ile ilk oturum son buldu.

İkinci oturumun ilk sunumu EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda YEO Teknoloji Endüstri ve Proses Direktörü Murat Subaşı tarafından yapıldı. Murat Subaşı yaptığı sunumda ‘`işletmelerde temel enerji verimliliği uygulamaları`` konusuna değinerek enerji verimliliğinin önemini, nasıl yapılması gerektiğini ve bu konuda özel sektör olarak ESCO modelinin ön plana çıkması gerektiğini belirterek, yeşil dönüşüm için yarının bile çok geç olacağını dönüşüme bugünden başlanması gerektiğinin altını özellikle çizerek sunumunu bitirdi.

Ardından kürsüye bir kez daha çıkan YEO Teknoloji Dijital Çözümler Yöneticisi Özgür Aslan, dijital dönüşüm ve modern imalat teknolojileri konulu sunumunu gerçekleştirdi. Bu sunumda Özgür Aslan özellikle dijitalleşmenin nereden başlaması gerektiğini Türkiye olarak hangi seviyede olduğumuzu hayatımıza ve insana ne kadar değer kattığını bu sürecin insanların işsiz kalacağı bir süreç değil aksine insanla birlikte gerçekleşebileceğinin altını çizdi.

Daha sonra kürsüye KOSGEB Ostim Müdürü Hasan Şenel çıktı. Hasan Şenel yaptığı açıklamalarda KOSGEB‘in yeni açıklanan iki destek paketinden söz etti, KOSGEB olarak yeşil dönüşüme ve dijital dönüşüme verdikleri önemin bir kez daha altını çizdi. Hasan Şenel`in sunumunun ardından katılımcılara katılımları için teşekkür edilerek seminer sonlandırıldı.

 



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


ÜYELERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ UDEMY EĞİTİMİ: MÜHENDİSLER İÇİN YAPAY ZEKA ARAÇLARI

8. SAMSUN İNŞAAT FUARI DÜZENLENİYOR

İYİ BAYRAMLAR...

Okunma Sayısı: 108


Tüm Haberler

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.