MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2025.3

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ÜNİVERSİTELERE BPS ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR


GÜNDEM  - 19.02.2026

 
Bitirme Projeleri Sergisi (BPS) Etkinlik Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş, 18 Şubat 2026 tarihinde İstanbul`da iki üniversitenin Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerini ziyaret etti.
 

 Günün ilk durağında Marmara Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü‘nde Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Maşazade ile bir araya gelindi. Ardından İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü‘nde Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fırat Kaçar ve Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Polat Uzunoğlu ziyaret edildi.


Ziyaretlerde, EMO‘nun kamu kurumu niteliğindeki meslek odası kimliğinin somut bir yansıması olan Bitirme Projeleri Sergisi etkinliği gündeme alındı. Ramazan Pektaş, BPS‘nin ilk düzenlendiği 2011 yılından bu yana geçen süreçte etkinliğin hangi yıllarda ve hangi kentlerde hayata geçirildiğini aktararak organizasyonun tarihine ilişkin kapsamlı bilgi paylaştı.

Görüşmelerde, BPS‘nin temel felsefesi olan "bilimsel çalışmanın yarıştırılmaması" ilkesi de ele alındı. Bilimsel üretimin rekabete tabi tutulmasına neden sıcak bakılmadığı ve bu tür bir değerlendirmenin neden tam anlamıyla objektif olamayacağı üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Pektaş, EMO olarak BPS‘nin prestijini ve katılımcı sayısını artırma hedeflerini de bölüm yönetimleriyle paylaştı. Bu hedefe ulaşmak için bitirme projesi hazırlayan öğrencilerin etkinliğe katılımının bölümler ile birlikte teşvik edilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Pektaş, fırsat tanınması hâlinde öğrencilere doğrudan sunum yapılabileceğini de hatırlattı. Başvuru koşulları ve katılımcılara sağlanacak olanaklar hakkında da ayrıntılı bilgi verildi.

Ziyaretlerde duyurulan en dikkat çekici gelişmelerden biri, bu yıldan itibaren hayata geçirilecek yeni uygulama oldu. BPS‘ye katılsın ya da katılmasın, proje danışmanı tarafından onaylanan tüm bitirme projelerinin herkese açık bir veri tabanında bir araya getirileceği açıklandı. Bu adımın, mühendislik birikiminin toplumla paylaşılması ve kalıcı bir akademik hafıza oluşturulması açısından önemli bir katkı sunması beklendiği vurgulandı. Her iki ziyaret de tarafların işbirliğine yönelik karşılıklı iyi niyetler beyan edildi. 

 

 

 



ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE YANGIN GÜVENLİĞİ BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

01.07.2024
 


Çok Okunanlar


EMO ANKARA ŞUBESİ 28. OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLERİ 7-8 ŞUBAT 2026`DA

ANKARA’DA EMO SEÇİMİ: DEMOKRATLAR KAZANDI (WWW.EVRENSEL.NET, 08.02.2026)

EMO ANKARA ŞUBESİ 27. DÖNEM YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU

EMO KAZANILDI, GELENEK DEĞİŞMEDİ (BİRGÜN GAZETESİ, 10.02.2026)

EMO ANKARA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI RAMAZAN PEKTAŞ HABER GLOBAL’DE

EMO ANKARA’DA DEMOKRAT MÜHENDİSLER DÖRT YIL SONRA YÖNETİMİ ALDI (09.02.2026, HTTPS://SENDİKA.ORG/)

EMO`DA DEMOKRAT MÜHENDİSLER 4 YIL SONRA YÖNETİMİ ALDI (WWW.ODATV.COM, 08.02.2026)

EMO ANKARA ŞUBESİ VE BAŞKENT EDAŞ MTH ARASINDA TOPLANTI DÜZENLENDİ

EMO ANKARA ŞUBESİ İLE OSTİM HTK ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

PROF. DR. HALUK UYGUR TOSUN’U ANIYORUZ

Okunma Sayısı: 10


Tüm Gündem

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.