|
Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanımız Adnan Korkmaz, panel öncesinde yaptığı açıklamada, “Nükleer alarm zilleri çalıyor! Tüm dünyayı nükleer kumara son vermeye çağırıyoruz!” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından, “Nükleer Enerji Santralleri ve Etkileri” konulu panelimiz 4 Nisan 2026 tarihinde şubemiz konferans salonunda başarıyla gerçekleştirildi.
Panelimizde; • Nükleer enerji santrallerinin teknik açıdan bir zorunluluk olmadığı, • İnsan ve çevre sağlığı açısından ciddi riskler barındırdığı, • Süreçlerin hukuki boyutları katılımcılarla detaylı şekilde paylaşıldı. Yarım asırdır ülkemizde tartışılan bu santrallerin; ülke ve halk yararından çok, politik bir tercih olduğu yönündeki görüşümüzü bir kez daha kamuoyuyla paylaştık. Bilimin ışığında değerli katkılarını sunan panelistlerimize; Elektrik Mühendisi Suat Yılmaz, Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Canan Seren, Av. Melike Özmen`e ve katılım sağlayan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. NÜKLEERE İNAT, YAŞASIN HAYAT!
|