MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

RADİKAL GAZETESİ, 04.05.2005


YAZILI BASINDA ODAMIZ

 
FT: Gerçek sınav özelleştirmeler
Financial Times, yabancının Türkiye'ye ilgisinden söz ederken, Dışbank'ın Fortis'e satışını örnek gösterdi.

 

Türkiye'nin bürokratik engelleri önemli ölçüde azalttığını belirten Financial Times gazetesi, 'Ancak, asıl sınav gelecekteki özelleştirmeler olacak' görüşünü savundu

Türkiye'de yabancı sermaye konusunda bürokratik engellerin önemli ölçüde azalttıldığı, ancak başka engellerin sürdüğü belirtildi. Financial Times gazetesi, yabancı sermaye konusunda asıl sınavı gelecek özelleştirmelerin oluşturacağını öne sürdü. Financial Times, Vincent Boland imzalı haberinde Türkiye'nin yabancı yatırımcıları caydıran bürokratik işlemlerini azalttığını belirterek şöyle dedi:

"Türkiye'nin iflah olmaz bürokrasisi, uzun bir süreden beri daha çok doğrudan yabancı sermayeyi çekmek konusunda en büyük handikaplardan biri oldu. Ancak bu artık değişebilir. Bir yatırım lisansını almak için gerekli olan izinlerin sayısı 18'den 3'e düşürüldü."

Konsey'in zaferi
Bu gelişmenin Yatırım Danışma Konseyi'nin küçük ama belirleyici bir zaferini oluşturduğunu kaydeden Financial Times, bu önlemin Konsey'in bir önceki ilk toplantısında yaptığı öneri sonucu alındığını belirtti. Financial Times, bürokrasinin sadece engellerden biri olduğunu, siyasi istikrarsızlık, hukuki ve vergi sistemleri ile 'sanayi milliyetçiliğinin' diğer önemli engeller olarak görüldüğünü öne sürdü.

Türkiye'nin 1993-2002 döneminde kalkınmakta olan ülkeler arasında en az yabancı semaye çeken ülkelerden olduğuna dikkat çeken Financial Times, "Ancak şimdi Türkiye'nin durumu kritik ve konseyin tesisi bunun kabulü olabilir" yorumunu yaptı. Türkiye'deki büyük cari açık ve yüksek işsizlik gibi sorunlara işaret eden gazete, olumlu unsurlar arasında yüksek büyüme ve enflasyonun tek haneye düşmesini saydı. Gazete şöyle devam etti: "Bu faktörler şimdiden sonuç vermeye başladı. Türkiye, bu yıl da önceki 12 yılın toplamı kadar doğrudan yabancı sermaye çekti. Turkcell hissedarları İsveçli TeliaSonera'nın 3.1 milyar dolar değerindeki yüzde 27'lik pay almasını onayladı. Belçikalı bir banka Fortis, geçen ay özel bir banka olan Dışbank için 1 milyar avro ödeyeceğini söyledi."

Vergi sistemine sitem
İngiliz gazetesi Financial Times, asıl sınavı bundan sonraki özelleştirmelerin oluşturacağını belirterek çelik, rafineri ve telekom şirketlerinin satışta olduğunu, ancak "Zor hukuki ortamın geçmişte olduğu gibi sorunlar yaratabileceğini" savundu. Yatırım Danışma Konseyi toplantısında 'yavaş ve belirsiz' hukuki sürecin en çok yakınılan ikinci faktör olduğunu kaydeden gazete, listenin başında ise vergi sisteminin bulunduğunu yazdı. Gazete, Türkiye'de yasalarda yapılması gereken daha çok değişiklikler olduğunu, bu yönde adımların atıldığı görüşüne de yer verdikten sonra hukuki reformların sekteye uğrayabildiğini belirttti.



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ

YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ SEMPOZYUMU

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI - OLAĞAN GENEL KURULU! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

OKTAY FIRAT’I KAYBETTİK…

EMO 49. ÇALIŞMA DÖNEMİ BAŞLADI

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR (ENERJİGUNLUGU.NET)

EMEK VE BİLİM İLE KURULACAK YENİ BİR TOPLUMSAL DÜZEN İÇİN: YAŞASIN 1 MAYIS!

Okunma Sayısı: 376


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.