MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

BİRGÜN GAZETESİ, 08.06.2005


YAZILI BASINDA ODAMIZ  - 08.06.2005

 
Tüpraşı Satmak Akılsızlık
Türkiye ekonomisinin direkleriden olan TÜPRAŞ'ın özelleştirme kapsamından çıkarılması için imza kampanyası başlatan Petrol İş Başkanı Öztaşkın, 'TÜPRAŞ'ın satışı akllı açıklanamıyorsa, satanlakı akılsızlıkla suçlamak, en doğal hakkımız' dedi.
 

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, 'TPÜRAŞ'ın satışı akılla açıklanamıyorsa, özleleştirme yapanları akılsızlıkla suçlamak, en doğal hakkımız' dedi. Mustafa Öztaşkın, sendikanın Kocaeli şubesince TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesine karşı İzmit'te başlatılan imza kampanyasına katıldı.

Sanat Sokağı'ndaki imza satandının açılışında TÜPRAŞ'ın, Türkiye'nin en büyük kuruluşu olduğnu belirten Öztaşkın, 2004 yılında 16.1 milyar dolar ciro yaptığını, 491 milyon dolar net kar elde ettiğini ve ülke ekonomisene 8.2 milyar dolar katkı sağladığını söyledi.

TÜPRAŞ'ın Avrupa'nın 5. büyük rafineri şirketi, bölgenin en gelişkin rafinerisi ve ülkenin ise tek rafineri şirketi olduğunu anmımsatan Öztaşkın, TÜPRAŞ, Türkiye'nin sıcak paa ihtiyacını karşımakatadır. Bu kurum özelleştirilirse, devlet emekliler ile çalışanları maaşlarını ödeyemez. Bunra rağmen ısrarcı davranılmasını anlamakta zorluk çekiyoruz' dedi.

Ülke Çapında Kampanya
Petrole bağımlı ülkelerin, ithal ettiği ham petrolü iye değerlendirmek durumunda olduğunu ifade eden Öztaşkın, şunları kaydetti, 'Petrol, stratejik bir üründür. Petrolü, akaryakıta ve enerjiye dönüşterün şirketleri özelleştiremezsiniz. TÜPRAŞ'ı almak isteyen Hindistan şirketinin yüzde 80'i kamuya ait. Hindistan, Rusya ve bazı Avrupa ülkelerindeki petrol şirketlerini ellerinde tutmaktadır. Bu nedenle TÜPRAŞ'ın satışı, akıl ve mantıkla açıklanamaz. Akıllı bir açıklama yapılsın. Eğer TÜPRAŞ'ın satşı akılla açıklanamıyorsa, özelleştirme yapanları akılsızlıkla suçlamak, en doğal hakkımız. Bugün, izmit başta olmak üzere İzmir'de ve Türkiye'nin her yerinde özelleştirmeye karşı imza kampanyası başlattık. Özelleştirme durduruluncaya kadar, bunu inatla sürdüreceğiz. İzmit ve Türk halkını, bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz'.

Erdemir, Türk Telekom, THY ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesine de karşı çıkılması gerektiğini belirten Öztaşkın, KESK, DİSK ve Türk-İş'e bağlı sendikaların Kocaeli Şubesi yönetcilerinin katılımıyla imza kampanyası başlattı.



ODA BAŞKANI MAHİR ULUTAŞ TV100`DE GÜN ORTASI PROGRAMININ KONUĞU OLDU (04.12.2025)

04.12.2025
 


Çok Okunanlar


EMO TV:YAZILIM, YAPAY ZEKA, HAKLAR VE ETİK

`IŞIĞIN HASADI` BELGESELİ EMO`DA GÖSTERİLECEK

PROF. DR. HALUK UYGUR TOSUN`U KAYBETTİK

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ EMO YÖNETİCİLERİ TARAFINDAN ZİYARET EDİLDİ

EMO’DAN HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

EMO`DAN AYBÜ`YE ZİYARET

EMO`DAN TED ÜNİVERSİTESİ`NE İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNİN SÜRESİ DEĞİL NİTELİĞİ TARTIŞILMALIDIR!

ELEKTRİKTE YENİ ZAM TUZAĞI (YENİ GÜN İZMİR, 20.01.2026)

KALABALIK AİLEYE ELEKTRİK LÜKS OLUYOR (GÜNLÜK EVRENSEL, 19.01.2026)

Okunma Sayısı: 348


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2026 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.