MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

   · ŞUBE Giriş Sayfası

 ANKARA ŞUBE

   · 

ŞUBE TARİHÇESİ

   · 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

   · 

ŞUBE DENETÇİLERİ

   · 

ŞUBE ÇALIŞANLARI

   · 

KOMİSYONLAR

   · 

ÇALIŞMA PROGRAMI

   · 

ÇALIŞMA RAPORU

   · 

TEMSİLCİLİKLER

   · 

HABERLER

   · 

DUYURULAR

   · 

GÖRÜŞLER-RAPORLAR

   · 

BASIN AÇIKLAMALARI

   · 

YAZILI BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

GÖRSEL BASINDA ŞUBEMİZ

   · 

BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

   · 

YİTİRDİKLERİMİZ

   · 

EVLİLİK DUYURULARI

   · 

YENİ DOĞAN DUYURULARI

   · 

İŞ YAŞAMI DUYURULARI

   · 

MİSEM EĞİTİMLERİ

   · 

EĞİTİMLER

   · 

İSTATİSTİKLER

 
Şube Kapsamındaki İller:

 AFYONKARAHİSAR   ANKARA   ÇANKIRI   ERZİNCAN   ERZURUM   KASTAMONU   KAYSERİ   KIRŞEHİR   KONYA   NEVŞEHİR   SİVAS   TOKAT   YOZGAT   AKSARAY   KIRIKKALE 
 

 
HUKUKİ DESTEK
 

EMO Ankara Şubesi
Haber Bülteni
SAYI: 2023.4

Tüm Sayılar

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

ENERJİ ÖZELLEŞİRSE DAHA ÇOK AĞLARSINIZ... (SEVKUTHAN N.KARAKAŞ, BİRGÜN 04.04.2006)


BASINDAN SEÇTİKLERİMİZ

 
Başbakan Recep Tay-yip Erdoğan, İSO Başkanı Tanıl Küçük'ün enerjide özelleştirme için ısrarlı olmasını eleştirerek şöyle demiş: "Enerji özelleştirmeyle ucuzlamaz, doğalgaza bağımlılık bitmeden ucuzluk olmaz. Biz özelleştirme için çalışıyoruz ama siz de özelleştirilince çok daha fazla ağlayacaksınız. Bunu böyle bilin tamam mı? Bunu bizzat yaşayan birisi olarak söylüyorum. Anadolu yakası dağıtımı özeldi. Bizim binamıza sadece bir elektrik trafosu dikilecekti. 50 metre kare yer ve bunun tapusunu, teminatını hepsini istediler.
 

Kepez'de, ÇEAŞ'da ne oldu? Orada da Anadolu'daki gariban vatandaşın tarlasından geçtikçe 'bana şu kadar yer vereceksin teminat vereceksin' diye aldılar. O iletim hatlarını hiç yenilememişler. Şimdi biz değiştiriyoruz. Sanıyor musunuz ki özel sektör bu masrafları yapacak. Enerji dediğimiz olay hiçbir şeye benzemez bir gün bir kesinti olsa devlete bağırıyorsunuz. Özel sektör olunca ne yapacaksınız? Mahkemeye gideceksin. Oradan alacağın netice de hak getire." Evet, Sayın Başbakan, enerjide özelleştirmelerin yaşanmış sakıncalarını ne güzel anlatmış. Tabii bu özelleştirmelerin henüz ülkemizin şahit olmadığı ama geleceğe yapılabilecek bir projeksiyonla tahmin edilebilecek sakıncaları da var. Enerji savaşlarının yapıldığı günümüzde ülkemizin stratejik konumundan kaynaklanan sakıncalar.

Enerjide özelleştirmeler yıllardır ülkemizin gündeminde ama ilk kez bir Başbakan, enerj'ide özelleştirmelerin yaşanmış sakıncaları açıkça dile getiriyor. Bu, memnunluk ve umut verici bir durum. Şimdi Başbakan'dan beklenen, TES-İŞ, EMO, KİGEM gibi kuruluşların görüşlerini de dikkate alarak, enerjide özelleştirmeleri, seçime kadar değil, tamamiyle gündemden çıkarmasıdır.

AKP programının özü
BAŞBAKAN Yardımcısı Abdüllatif Şener, Zaman Gazetesi'ndefe Nisan 2006) yer alan açıklamasında övünerek demiş ki, "Uygulanan IMF'nin değil, bizim progra-mımızdır." Ve eklemiş; "Eğer Hükümet yerine IMF politikası uygulansaydı, memur, asgari ücretli, kamu çalışanı, emekli ve özürlüye bu kadar yüksek maaş artışı yapılmazdı."

Sayın Bakan, haberde 2002 yılı rakamlarıyla 2006 yılı rakamlarını karşılaştırıyor ve kağıt üzerinden konuşuyor. Kağıt üzerindeki yüzdeli oranlara bakarak diyor ki "en yüksek zammı özürlüye yaptık"... Ne kadar bu "en yüksek zamlı" özürlü aylığı? 193 YTL Ama oran olarak artışa bakarsanız, yüzde 174. En düşük memur maaşına yüzde 33 zam yapılmış. Ne kadar olmuş? 608 YTL. Asgari ücrete yüzde 36 zam yapılmış. Kaç lira olmuş? 350 YTL. En düşük maaş alan SSK'lıya yüzde 26 zam yapılmış. Ne kadar olmuş? 451 YTL.Tarımda en düşük maaş alan Bağ-Kur'luya yüzde 154 zam yapılmış. Ne kadar olmuş? 254 YTL. Ve üstelik bu rakamlar Şener'in dediğine göre AK Parti programının "özünde olan asosyal boyutun net ifadesi" ymiş.

Mart ayı verilerine göre Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı 569YTL, yoksulluk sınırı bin 854 YTL. Bu durumda, emeklilerin büyük bölümü, asgari ücretliler, özürlüler açlık sınırının altında bir ücretle çalışıyor, yaşıyor. Memurlar ile kamu işçileri ise açlık sınırının üzerinde ama yoksulluk sınırının altında kalıyor. Yani Şener'in, "Parti Programımızın özündeki sosyal boyutun ifadesi" diyerek övündüğü, açlık ve yoksulluk sınırının altındaki ücretler.



“SANAL ÇALIŞANLAR GELİYOR” RPA: ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU BAŞLIKLI WEBINAR DÜZENLENDİ

21.07.2023
 


Çok Okunanlar


EMO ANKARA ŞUBESİ 26. DÖNEM YÖNETİM KURULU BAŞKANI PROF DR. ŞEREF SAĞIROĞLU`NA BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA ATANMASINDAN DOLAYI TEBRİK ZİYARETİ

TÜRK TELEKOM A.Ş. ANKARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ`NE ZİYARET

TÜRK TELEKOM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NATO VE TAFİCS GRUP MÜDÜRLÜĞÜ`NE ZİYARETTE BULUNULDU

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

8. SAMSUN İNŞAAT FUARI DÜZENLENİYOR

Okunma Sayısı: 1024


Tüm Basından Seçtiklerimiz

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.