|
İŞ ARAYANLAR Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi‘ne ulaşan eleman taleplerini, iş arayan üyelerimize iletmek üzere bir veri bankası oluşturuldu. İş arayan üyelerimiz, ekte bulunan iş başvuru formunu doldurarak "bursa@emo.org.tr" adresine gönderebilirler. Üyelerimiz iş ilanlarına web sayfası üzerinden http://www.emo.org.tr/genel/bizden_listele.php?bizden_kod=13&sube=0 adresinden bakabilirler. İlanların iletişim ,adres bilgilerine ulaşmak için EMOP Üye Kariyer bölümüne girilmesi gerekmektedir. EMOP şifreniz yoksa bağlı bulunduğunuz şubeyle görüşerek alabilirsiniz. Mühendis arayan kurumlar : Taleplerini "bursa@emo.org.tr" adresine gönderebilirsiniz. Ya da direkt olarak http://www.emo.org.tr/genel/kariyer_firma_ilan_basvuru.php adresinden kendi ilanlarınızı kendinizde ekleyebilirsiniz. Kontrol edildikten sonra ilanlarınız http://www.emo.org.tr/genel/bizden_listele.php?bizden_kod=13&sube=0 adresinden yayınlanacaktır. İlanların iletişim bilgilerine sadece üyelerimiz ulaşabilirler. İş arayan üyelerimiz bıraktığınız ilanlara kendileri başvuracaklardır. Bu nedenle ilanlarınızda iletişim bilgilerinizi ve ilanlara hangi yolla başvurulacağını belirtiniz.
Özgeçmiş Hazırlama İpuçları Bir işe başvururken hazırladığımız özgeçmişlerimiz, bir sonraki aşama olan mülakata çağrılmamız için en belirleyici unsurlardan biridir. Unutulmamalıdır ki, başvurduğunuz pozisyon için en uygun kişi siz olsanız bile yetersiz bir özgeçmiş, mülakata çağrılmama nedeni olabilir. Aşağıda, özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı noktaları ele almaya çalıştık. İlk izlenim - Özgeçmişinizi siz mi oluşturdunuz, yoksa bir yerlerden kopyaladığınız çok belli oluyor mu?
- Yeterli boşluklar kullanılarak bölümleri açıkça belirlenmiş, biçim olarak iyi bir özgeçmiş mi? Tasarımı özenli mi yoksa baştan savma mı görünüyor?
- Başvurduğunuz pozisyona uygunluğunuzu gösteren deneyim ve niteliklerinizin özetlendiği bir bölüm veya önyazı var mı?
- Uzunluğu ve genel görünümü iş tecrübenize ve hedefinize uygun mu?
Görünüm - Yazı karakteri tasarıma uygun ve rahat bir okuma sağlıyor mu? Tüm yazı boyunca aynı yazı karakteri ve standart boşluklar kullanılmış mı?
- Maddeleme işaretleri, kalın veya altı çizili karakterler kullanılarak okuyucu yönlendirilmiş, önemli noktalar vurgulanmış mı?
- Yazının kapladığı alan ile boş alan arasında bir denge var mı? (Boşluklar okuyucuyu rahatlatır. Ama dengeyi iyi kurmak gerek.)
- Yazıların başı ve sonu iyi hizalanmış mı?
Bölümler - Tüm bölümler açıkça sınıflandırılmış mı?
- Bölümler, en güçlü yönleriniz öne çıkacak şekilde dizilmiş mi?
- İş tecrübeleriniz, en son tarihlisi en üstte olacak şekilde sıralı ve orada yaptığınız iş açıkça belirtilmiş mi?
Önyazı - Önyazınızda, en başta bir başlık altında, hedefler ve niteliklerinizden kısaca bahsederek yer verilmiş mi?
- Özgeçmişiniz belli bir hedef doğrultusunda mı hazırlanmış, yoksa her işe uygun olsun diye mi?
- Bu işe niçin başvurduğunuzu birkaç cümleyle anlattınız mı?
- Uzmanlık alanınızı veya sektörünüzü değiştirmek için hazırladığınız bir özgeçmiş ise, bu açıkça belirtilmiş mi? Deneyimlerinizin yeni kariyerinize uygun olduğu belli oluyor mu?
Projeler - Geçmişte gerçekleştirdiğiniz projeleriniz özgeçmişinizde yer alıyor mu?
- Başarılarınız rakamlarla desteklenmiş mi? (Örneğin yüzdeler, toplam miktarlar veya diğer somut ölçütler)
- Projelerinizin ne olduğu güçlü ifadelerle anlatılmış ve başvurduğunuz iş ile benzerlikleri vurgulanmış mı?
- Sorumluluklarınız ile başarılarınız birbirinden ayrılmış mı?
Uygunluk - Yer verdiğiniz bilgiler başvuruda istenen niteliklere uygun mu?
- Başvurduğunuz işle ilgisi olmayan başarılarınız ve ödülleriniz yer almıyorken, ilgili ve etkileyici olanlar yer alıyor mu?
Yazım tarzı - "Ben yaptım, benim başarımdı" gibi ifadelerden kaçınılmış mı?
- İçeriğin akışı mantıksal olarak sıralanmış ve kolay anlaşılır mı?
- İmlâ ve dil bilgisi hataları kontrol edilmiş mi?
|
|
|