MERKEZ ADANA ŞUBE ANKARA ŞUBE ANTALYA ŞUBE BURSA ŞUBE DENİZLİ ŞUBE DİYARBAKIR ŞUBE ESKİŞEHİR ŞUBE GAZİANTEP ŞUBE İSTANBUL ŞUBE İZMİR ŞUBE KOCAELİ ŞUBE MERSİN ŞUBE SAMSUN ŞUBE TRABZON ŞUBE

· 

GENEL

· 

SMM

· 

ÜYELİK İŞLEMLERİ

· 

MİSEM

· 

EMO E-POSTA

· 

FERDİ KAZA SİG.

· 

İMZA YETKİSİ

· 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ

· 

SORUN SÖYLEYELİM

· 

ENERJİ KİMLİK BELG.

· 

ENAZ (ASGARİ) ÜCRETLER

· 

YAPI DENETİM

· 

E-İMZA

· 

MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI

· 

LPG SORUMLU MÜDÜRLÜK

· 

EMBK

· 

KVKK

EMO'DAN MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAPATMALARINA KINAMA (KAYNAK ELEKTRİK)


YAZILI BASINDA ODAMIZ

Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan basın açıklamasında, üniversite olma kriterlerine uymadığı gerekçesiyle bu yıl öğrenci alımı yapılmayan Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü ile Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bolumu ne haksızlık yapıldığı bildirildi.
EMO açıklamasında, yıllardır eğitim veren bölümlerin "kriterlere uymuyor" gerekçesiyle kapatılmasına karşın, hangi kriterlere uygun olduğu belli olmayan fakülte ve bölümlerin açılması da eleştirildi. EMO‘nun konuyla İlgili görüşleri özetle şöyle ifade edildi:
"Günümüzün en temel ve en çok aranan meslek dallarında eğitim-öğretim veren, eksiklikleri olmakla birlikte belli bir altyapının sağlanmış olduğu bu bölümlerin kapatılması girişimi kabul edilemez. Öğrenci alınmaması, halen bu bölümlerde eğitim gören öğrencilerin yetiştirilmesini de sekteye uğratacak bir girişimdir. Bölümün yeni öğrenci almaması nedeniyle var olan olanaklarının daha da daralacağı ve eğitim kalitesinin düşeceği açıktır. Halen bu bölümde eğitimlerini sürdüren öğrenciler de, kapatılmış bir bölümden mezun öğrenciler olarak bir adım geriden iş hayatına başlayacaklardır.
Kamu üniversitelerinde böylesine önemli meslek alanlarında eğitim veren bölümleri kapanma noktasına getirecek adımlar atılırken, vakıf üniversitelerinin bu alanlarda eğitim veren bölümleri her geçen gün çoğalmaktadır, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon, kontrol mühendisliği   bölümlerini, elektrik-elektronik tanımlaması ile birarada değerlendirdiğimizde EMO‘nun yaptığı çalışmaya göre. bu 6 bölümde vakıf üniversitelerinin paylarını her yıl artırmakta oldukları belirlenmiştir. 2002‘de bu bölümlerde vakıf üniversitelerinin payı yüzde 15-16‘lar düzeyindeyken, 2006‘da bu oran yüzde 20‘yi aşmıştır. Bilgisayar mühendisliği eğitiminde de vakıf üniversitelerinin ağırlığı 2002 yılındaki yüzde 44 düzeyinden, 2006‘da yüzde 46,8‘e çıkmıştır.
Bir taraftan Vizyon 2023 belgelerinin hazırlandığı diğer taraftan stratejik kalkınma eylem planlarının yapıldığı ülkemizde, günümüzün ve geleceğin stratejik mesleği olan elektrik elektronik ve bilgisayar mühendisliği bölümlerine öğrenci alınmaması ve bu bölümlerin gereksinimlerini karşılamak için hiçbir adım atılmaması büyük bir çelişki oluşturmaktadır. Bu bölümlerin öğrenci alamayacak duruma getirilmesinde payı olan her düzeyde sorumluyu kınıyor, yetkilileri göreve çağırıyoruz."

EMO: Rekabet değil, saadet zinciri kuruldu

Rekabet Kurulu tarafından elektrik dağıtım bölgelerinin çoğunun ya da hepsinin tek bir şirkette toplanmasının sakıncalı olmadığı yönünde yapılan açıklamayı ‘talihsiz‘ olarak niteleyen Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, bunun Kurul kararı üzerinde İpotek oluşturacağını ve sözkonusu ihalelere ilişkin davalar açıldığının dikkate alınması durumunda açıklamanın yargıya müdahale anlamı taşıyacağını açıkladı.
EMO Yönetim Kurulu‘nun konuyla ilgili açıklaması özetle şöyle:
‘‘Elektrik hizmeti kamu elinde tekel olarak yürütülürken, serbestleşirle ve rekabet baskısıyla parçalama dayatılmış, bu alanların özel sektöre karlı bir şekilde devredilmesi söz konusu olduğunda yeniden bütünleşik büyük bir tekel yapının yollarını açacak arayışlar devreye sokulmaktadır. Bu durum, hakim ya da tekel durumunun kötüye kullanılmadığı sürece sorun olmayacağı teziyle savunulmak istenmektedir. Yani kamu elindeki tekelin zararlı, özel bir şirketin elindeki tekelin zararlı olmayacağı iddiasıyla kamuoyu aldatılmak istenmektedir. Elektrik hizmetinin Özelleştirilmesiyle bugüne kadar rekabet değil, saadet zinciri sağlanmıştır. Kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olan, toplumun çıkarlarını savunmayı öncelikli görevi olarak kabul eden Elektrik Mühendisleri Odası, elektrik hizmetinin özelleştirmesine karşı verdiği mücadeleyi her platformda sürdürmekte kararlıdır."

(Kaynak Elektrik 22.12.2006) 



TELE 1- SABAH PUSULASI

28.03.2024
 


Çok Okunanlar


EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR

1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ

YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ SEMPOZYUMU

OKTAY FIRAT’I KAYBETTİK…

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI - OLAĞAN GENEL KURULU! (ENERJİEKONOMİSİ.COM)

EMO 49. ÇALIŞMA DÖNEMİ BAŞLADI

EMEK VE BİLİM İLE KURULACAK YENİ BİR TOPLUMSAL DÜZEN İÇİN: YAŞASIN 1 MAYIS!

EMO 49. OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANIYOR (ENERJİGUNLUGU.NET)

Okunma Sayısı: 862


Tüm Yazılı Basında Odamız

Sayfayı Yazdır



 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME
 

COPYRIGHT © 2005-2024 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18

KEP ADRESİ : emo.merkez@hs01.kep.tr


Diğer birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız

 
 
Key Yazılım Çözümleri A.Ş.